Gå tilbake
+ porsjoner

Lavkarbo grillet kylling i jalapeñosaus

Allergener: Melk, Sulfitter
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 933kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 2 kyllinglår (ferdig krydret og grillet)
  • 0,5 rødløk
  • 0,5 grønn paprika
  • 1 fersk jalapeño (evt. noen ss syltet jalapeño)
  • 200 g blomkål
  • 4 minimais
  • Meierismør til steking
  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl vann
  • 100 g kremost naturell
  • 1 ss kyllingfond
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1 ss tørket oregano
  • 1 ts paprikapulver
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Riv kjøttet av beina og kutt i mindre biter. Behold skinnet, da dette gir god smak i gryten.
  • Kutt rødløk og paprika i små terninger og finhakk jalapeño. Kutt blomkål i små buketter og minimais i skiver.
  • Varm smør i en gryte til medium temperatur. Stek rødløk i noen minutter før du tilsetter paprika og jalapeño. Surr dette i noen minutter.
  • Tilsett de øvrige ingrediensene og kok opp. La putre i ca. 15 minutter, til grønnsakene er mør. Tilsett mer vann dersom du syntes gryten blir for tykk.
  • Smak til med salt og pepper.

Merknader

Server kyllinggryten med en enkel salat og for eks. lavkarbo middagsrundstykker.

Næringsinnhold

Kalorier: 933kcal | Karbohydrater: 11g | Protein: 41g | Fett: 77g