Lavkarbo grillet kylling i jalapeñosaus

Grillet kylling i jalapeñosaus, en skikkelig digg gryte!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere.

Lavkarbo grillet kylling i jalapeñosaus er en passe spicy gryte som vi nesten garanterer at alle vil like. Vi har brukt grillet kylling i denne oppskriften.

Jalapeño inneholder 2 500 – 10 000 scovillegrader, som er det målebarometeret man bruker for å skalere styrken på chili. Du kan lese mer om dette her.

Jalapeño er som oftest sterkere enn den røde eller grønne chilien man får kjøpt i norske butikker, men styrken varier. Rød chili har en styrke på ca. 5000 scovillegrader. I denne oppskriften har vi brukt en hel fersk jalapeño og syntes at styrken på retten ble medium sterk.

Du finner fersk jalapeno i matbutikker med bra frukt- og grønnsaksdisk, som Meny, eller i asiatiske butikker. Dersom du ikke får tak i fersk jalapeño kan du fint bruke syltet, som kan kjøpes på alle dagligvarebutikker.

Ønsker du inspirasjon til andre middager, finner du mange flere oppskrifter her.

Lavkarbo grillet kylling i jalapenosaus

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO GRILLET KYLLING I JALAPEÑOSAUS

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 20 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 690kcal | Karbohydrater: 13g | Protein: 32g | Fett: 55g
Allergener
Melk
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 2 til 3 kyllinglår av ferdig krydret grillet kylling
  • 1 ss meierismør eller ghee
  • 0,5 rødløk
  • 1 fersk jalapeño (evt. 2 ss syltet jalapeño)
  • 0,5 squash
  • 50 gram aspargesbønner
  • 4 minimais
  • 0,5 grønn paprika
  • 0,25 blomkål
  • 125 gram kremost naturell
  • 1.5 dl fløte
  • 3 dl vann
  • 1 ss kyllingfond
  • 1 ts hvitvinseddik
  • Salt og pepper
  • 1 ts tørket rosmarin eller timian
  • 1 ts paprikapulver

FREMGANGSMÅTE

  • Riv kyllingen i mindre biter. Behold skinnet, da dette gir god smak i gryten.
  • Hakk rødløk i små terninger. Kutt de andre grønnsakene i biter. Jalapeño finhakkes.
  • Smelt smør i en medium stor kjele eller jerngryte. Tilsett rødløk. Surr dette i noen minutter før du tilsetter kylling, jalapeño, paprikapulver og rosmarin. Surr dette i noen minutter og tilsett gjerne mer smør ved behov.
  • Tilsett de øvrige ingrediensene og kok opp gryten. La putre i ca. 15 minutter, slik at smakene får satt seg i sausen. Smak til med salt og pepper. Tilsett mer vann dersom du syntes gryten blir for tykk.

Kommentar

Server gjerne lavkarbo grillet kyllinggryte i jalapeñosaus til en enkel salat og lavkarbo middagsrundstykker.
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search