
Ja takk, meld meg på (gratis)
Grillet kylling i jalapeñosaus, en skikkelig digg gryte!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo grillet kylling i jalapeñosaus er en passe spicy gryte som vi nesten garanterer at alle vil like. Vi har brukt grillet kylling i denne oppskriften.
Jalapeño inneholder 2 500 – 10 000 scovillegrader, som er det målebarometeret man bruker for å skalere styrken på chili. Du kan lese mer om dette her.
Jalapeño er som oftest sterkere enn den røde eller grønne chilien man får kjøpt i norske butikker, men styrken varier. Rød chili har en styrke på ca. 5000 scovillegrader. I denne oppskriften har vi brukt en hel fersk jalapeño og syntes at styrken på retten ble medium sterk.
Du finner fersk jalapeno i matbutikker med bra frukt- og grønnsaksdisk, som Meny, eller i asiatiske butikker. Dersom du ikke får tak i fersk jalapeño kan du fint bruke syltet, som kan kjøpes på alle dagligvarebutikker.
Ønsker du inspirasjon til andre middager, finner du mange flere oppskrifter her.


OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO GRILLET KYLLING I JALAPEÑOSAUS
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 2 til 3 kyllinglår av ferdig krydret grillet kylling
- 1 ss meierismør eller ghee
- 0,5 rødløk
- 1 fersk jalapeño (evt. 2 ss syltet jalapeño)
- 0,5 squash
- 50 gram aspargesbønner
- 4 minimais
- 0,5 grønn paprika
- 0,25 blomkål
- 125 gram kremost naturell
- 1.5 dl fløte
- 3 dl vann
- 1 ss kyllingfond
- 1 ts hvitvinseddik
- Salt og pepper
- 1 ts tørket rosmarin eller timian
- 1 ts paprikapulver
Fremgangsmåte
- Riv kyllingen i mindre biter. Behold skinnet, da dette gir god smak i gryten.
- Hakk rødløk i små terninger. Kutt de andre grønnsakene i biter. Jalapeño finhakkes.
- Smelt smør i en medium stor kjele eller jerngryte. Tilsett rødløk. Surr dette i noen minutter før du tilsetter kylling, jalapeño, paprikapulver og rosmarin. Surr dette i noen minutter og tilsett gjerne mer smør ved behov.
- Tilsett de øvrige ingrediensene og kok opp gryten. La putre i ca. 15 minutter, slik at smakene får satt seg i sausen. Smak til med salt og pepper. Tilsett mer vann dersom du syntes gryten blir for tykk.