Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo "Mac and Cheese"

Lavkarbo "Mac and cheese" med bacon

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Melk
Tid: 40 minutter
Porsjoner: 4 medium porsjoner
Kalorier: 777kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 1 stor blomkål
  • 3 sjalottløk
  • 3 dl kremfløte
  • 125 g kremost gjerne med krydder
  • 1 ss meierismør
  • 200 g baconterninger
  • 200 g revet mozzarella og cheddar
  • Salt og pepper
  • Frisk kruspersille

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Kutt blomkål i små buketter. Finhakk sjalottløk.
  • Kok opp kremfløte og kremost i en liten kjele. La putre i ca. 10 min.
  • Varm smør i en stekepanne til medium temperatur. Stek sjalottløk i noen minutter før du tilsetter bacon. Rør deretter inn i fløtesausen. Hold gjerne igjen noen spiseskjeer bacon dersom du ønsker bacon over osten.
  • Rør inn en neve revet ost i fløtesausen, blomkålbukettene, salt og pepper.
  • Hell blandingen i en ildfast form. Strø over revet ost og evt. baconet du la til side.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 20 min, til osten er gylden og blomkålen mør.
  • La gratengen hvile i noen min. Strø over finhakket kruspersille før servering.

Merknader

Server gjerne lavkarbo «Mac and Cheese» med en enkel salat og for eksempel disse gode lavkarbo lyse middagsrundstykkene.

Næringsinnhold

Kalorier: 777kcal | Karbohydrater: 6.9g | Protein: 25g | Fett: 71g