Lavkarbo «Mac and cheese» med bacon

Ja takk, meld meg på (gratis)

Lavkarbo «Mac and Cheese», uten «Mac» men med masse «Cheese»!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo «Mac and Cheese» med bacon er en enkel og smaksrik middag som faller i smak hos de aller fleste. Ordinært lages denne gratengen med macaroni. Vi har erstattet dette med blomkål, og syntes dette ble en skikkelig god kombinasjon.

Vi har brukt kremost med afrikansk krydder i sausen. Ønsker du en annen smak kan du selvsagt prøve deg frem med en annen kremost. Du kan også bruke kremost naturell og tilsett ulike typer krydder i sausen. Prøv for eksempel med muskat, karri, spisskummen, tørket ingefær eller paprikapulver.

Denne retten kan du spise som en enkel middag eller bruke den som tilbehør til kjøtt eller fisk.

Vi syntes det smakte godt å kombinere lavkarbo «Mac and Cheese» med et digg lavkarbo brød. Vi har mange gode oppskrifter på dette. Du finner alle brød- og rundstykkeoppskriftene våre her.

Vil du ha oppskrift til flere lavkarbomiddager finner du det her.

Lavkarbo "Mac and Cheese"

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO «MAC AND CHEESE» MED BACON

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 30 minutes
Antall: 4 medium porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 628kcal | Karbohydrater: 7g | Protein: 27g | Fett: 55g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 1 ss meierismør eller ghee
  • 3 sjalottløk finhakket
  • 200 gram bacon
  • 1 blomkål kuttet i små buketter
  • 125 gram kremost gjerne med krydder
  • 3 dl fløte (kremfløte eller matfløte)
  • 200 gram revet ost
  • Salt og pepper
  • Frisk kruspersille

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Bland kremost, kremfløte, 1 neve revet ost, salt og pepper i en kjele. Kok opp.
  • Smelt smør i en stekepanne. Stek sjalottløk til den blir blank. Hell løken i ostesausen.
  • Stek strimlet bacon. Hell stekt bacon i ostesausen. Hold gjerne igjen litt bacon, som du kan strø på toppen av formen.
  • Kutt blomkålhodet i små buketter og vend dette inn i ostesausen.
  • Hell blandingen i en ildfast form.
  • Strø raspet ost på toppen av formen. Topp osten med baconet du la til sides.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 20 minutter.
  • La formen hvile i noen minutter før du forsyner deg, slik at sausen tykner. Strø over fersk persille før servering.

Kommentar

Server gjerne lavkarbo «Mac and Cheese» med en enkel salat og for eksempel disse gode lavkarbo lyse middagsrundstykkene.


Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search