Lavkarbo «Mac and cheese» med bacon





Lavkarbo «Mac and Cheese», uten «Mac» men med masse «Cheese»!

Lavkarbo «Mac and Cheese» med bacon er en enkel og smaksrik middag som faller i smak hos de aller fleste. Ordinært lages denne gratengen med macaroni. Vi har erstattet dette med blomkål, og syntes dette ble en skikkelig god kombinasjon.

Vi har brukt kremost med afrikansk krydder i sausen. Ønsker du en annen smak kan du selvsagt prøve deg frem med en annen kremost. Du kan også bruke kremost naturell og tilsett ulike typer krydder i sausen. Prøv for eksempel med muskat, karri, spisskummen, tørket ingefær eller paprikapulver.

Denne retten kan du spise som en enkel middag eller bruke den som tilbehør til kjøtt eller fisk.

Vi syntes det smakte godt å kombinere lavkarbo «Mac and Cheese» med et digg lavkarbo brød. Vi har mange gode oppskrifter på dette. Du finner alle brød- og rundstykkeoppskriftene våre her.

Vil du ha oppskrift til flere lavkarbomiddager finner du det her.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo "Mac and Cheese"

Lavkarbo "Mac and cheese" med bacon

5 fra 4 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 40 minutter
Antall: 4 medium porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 777kcal | Karbohydrater: 6.9g | Protein: 25g | Fett: 71g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 1 stor blomkål
  • 3 sjalottløk
  • 3 dl kremfløte
  • 125 g kremost gjerne med krydder
  • 1 ss meierismør
  • 200 g baconterninger
  • 200 g revet mozzarella og cheddar
  • Salt og pepper
  • Frisk kruspersille

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Kutt blomkål i små buketter. Finhakk sjalottløk.
  • Kok opp kremfløte og kremost i en liten kjele. La putre i ca. 10 min.
  • Varm smør i en stekepanne til medium temperatur. Stek sjalottløk i noen minutter før du tilsetter bacon. Rør deretter inn i fløtesausen. Hold gjerne igjen noen spiseskjeer bacon dersom du ønsker bacon over osten.
  • Rør inn en neve revet ost i fløtesausen, blomkålbukettene, salt og pepper.
  • Hell blandingen i en ildfast form. Strø over revet ost og evt. baconet du la til side.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 20 min, til osten er gylden og blomkålen mør.
  • La gratengen hvile i noen min. Strø over finhakket kruspersille før servering.

Kommentar

Server gjerne lavkarbo «Mac and Cheese» med en enkel salat og for eksempel disse gode lavkarbo lyse middagsrundstykkene.

Kommentarer
  • Tone Vikholt
    Svar

    5 stjerner
    Aldeles nydelig! Trengte 30 min på 200 gr.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search