Bløtlegg gelatinplatene i en skål med kaldt vann i ca. 10 minutter, eller til de er myke.
Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet. Legg fruktkjøttet sammen med vann og sitronsaft i beholderen til stavmikseren og pulsér noen runder, slik at frøene og saften skilles. Hell blandingen gjennom en sikt for å fjerne frøene.
Pisk eggene til lys og luftig eggedosis.
Pisk kremfløte sammen med søtning og vaniljepulver til myk krem.
Varm opp pasjonsfruktsaften i en liten kjele på medium varme. Klem ut vannet fra gelatinplatene og rør dem inn i den varme pasjonsfruktsaften.
Hell den varme pasjonsfruktsaften i en tynn stråle i eggedosisen, mens du visper kontinuerlig. Bland deretter inn den stivpiskede kremen.
Smak til med eventuelt mer søtning og sitronsaft.
Fordel pasjonsfruktfromasjen i de formene du ønsker å servere fra, enten en stor skål eller mindre serveringsskåler/glass.
Sett i kjøleskapet i minimum 2 timer, eller til den er fast.
Pynt gjerne med pasjonsfrukt og sitronmelisse før servering.