Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo pasjonsfruktfromasj. Foto: Aina Sjo.

Lavkarbo pasjonsfruktfromasj

Kjøkken: desserthefte
Allergener: Egg, Melk
Tid: 2 timer 30 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 330kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 3 gelatinplater
  • 3 pasjonsfrukt
  • 0,5 dl vann
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 egg
  • 3 dl kremfløte
  • 60 g Sukrinmelis
  • 0,25 ts vaniljepulver

Toppingforslag

  • 2 pasjonsfrukt
  • Sitronmelisse

Fremgangsmåte

  • Bløtlegg gelatinplatene i en skål med kaldt vann i ca. 10 minutter, eller til de er myke.
  • Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet. Legg fruktkjøttet sammen med vann og sitronsaft i beholderen til stavmikseren og pulsér noen runder, slik at frøene og saften skilles. Hell blandingen gjennom en sikt for å fjerne frøene.
  • Pisk eggene til lys og luftig eggedosis.
  • Pisk kremfløte sammen med søtning og vaniljepulver til myk krem.
  • Varm opp pasjonsfruktsaften i en liten kjele på medium varme. Klem ut vannet fra gelatinplatene og rør dem inn i den varme pasjonsfruktsaften.
  • Hell den varme pasjonsfruktsaften i en tynn stråle i eggedosisen, mens du visper kontinuerlig. Bland deretter inn den stivpiskede kremen.
  • Smak til med eventuelt mer søtning og sitronsaft.
  • Fordel pasjonsfruktfromasjen i de formene du ønsker å servere fra, enten en stor skål eller mindre serveringsskåler/glass.
  • Sett i kjøleskapet i minimum 2 timer, eller til den er fast.
  • Pynt gjerne med pasjonsfrukt og sitronmelisse før servering.

Næringsinnhold

Kalorier: 330kcal | Karbohydrater: 3,8g | Protein: 8g | Fett: 31g