Lavkarbo pasjonsfruktfromasj





Lavkarbo pasjonsfruktfromasj, syrlig og søt dessert!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo pasjonsfruktfromasj er super godt. Dette er en enkel dessert som krever lite arbeid. Perfekt som dessert etter en god middag.

Pasjonsfrukt er en frukt vi har valgt å inkludere i små mengder i vårt lavkarbo kosthold. Pasjonsfrukt inneholder 5.8 gram karbohydrater per 100 gram, og inneholder faktisk færre karbohydrater enn jordbær. Du kan lese mer om pasjonsfrukt her.

Du bestemmer selvsagt selv hvor mange karbohydrater du vil innta per dag. Dersom du ikke ønsker å inkludere pasjonsfrukt i ditt lavkarbo kosthold, kan du for eksempel bytte den ut med ca. 50 gram bringebær.

Sjekk karbohydrat innhold i de fleste matvarer her.

Pasjonsfrukt

Pasjonsfrukt

Husk at lavkarbo pasjonsfruktfromasj må stå i kjøleskapet i minimum to timer for å stivne før servering.

Ønsker du inspirasjon til andre desserter, finner du mange flere oppskrifter her.

Lavkarbo pasjonsfruktfromasj

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo pasjonsfruktfromasj

5 fra 3 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 2 timer 30 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 277kcal | Karbohydrater: 2.8g | Protein: 4g | Fett: 28g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 2,5 gelatinplater
  • 4 pasjonsfrukt (evt. 1-2 ekstra til topping)
  • 3 dl kremfløte
  • 4 ss sukrinmelis
  • 1 klype vaniljepulver
  • 4 ss kokt vann

Fremgangsmåte

  • Legg gelatinbladene i en bolle med kaldt vann. La ligge i 10 min.
  • Del tre pasjonsfrukt i to og skrap ut fruktkjøttet som du legger i beholderen til stavmikseren, evt. en liten foodprosessor/blender, og pulser til blandingen er flytende. Hell gjennom en sil og kast frøene.
  • Pisk pasjonsfruktsaften, kremfløte, sukrinmelis og vaniljepulver til litt flytende krem. Kremen skal være nok pisket til at det dannes strukturer i kremen.
  • Klem ut vannet fra gelatinet og hell ut vannet fra skålen. Legg platene tilbake i skålen og rører inn kokt vann. Rør til alt er oppløst. Tilsett ytterligere 1 ss kokt vann dersom du trenger mer for å få en flytende masse.
  • Rør i kremen mens du heller flytende gelatin i en tynn stråle.
  • Hell kremen i serveringsglass eller i en stor skål. Sett i kjøleskapet i minimum 2 timer.
  • Pynt gjerne fromasjen med pasjonsfrukt før servering.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search