
Ja takk, meld meg på (gratis)
Lavkarbo pasjonsfruktfromasj, syrlig og søt dessert!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo pasjonsfruktfromasj er super godt. Dette er en enkel dessert som krever lite arbeid. Perfekt som dessert etter en god middag.
Pasjonsfrukt er en frukt vi har valgt å inkludere i små mengder i vårt lavkarbo kosthold. Pasjonsfrukt inneholder 5.8 gram karbohydrater per 100 gram, og inneholder faktisk færre karbohydrater enn jordbær. Du kan lese mer om pasjonsfrukt her.
Du bestemmer selvsagt selv hvor mange karbohydrater du vil innta per dag. Dersom du ikke ønsker å inkludere pasjonsfrukt i ditt lavkarbo kosthold, kan du for eksempel bytte den ut med ca. 50 gram bringebær.
Sjekk karbohydrat innhold i de fleste matvarer her.
Husk at lavkarbo pasjonsfruktfromasj må stå i kjøleskapet i minimum to timer for å stivne før servering.
Ønsker du inspirasjon til andre desserter, finner du mange flere oppskrifter her.


OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO PASJONSFRUKTFROMASJ
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 3 dl kremfløte
- 3 ss sukrinmelis toppede
- 1 klype vaniljepulver
- 3 til 4 pasjonsfrukt
- 2.5 gelatinblad
- 4 ss vann kokt
- Evt. sitronmelisse
Fremgangsmåte
- Legg gelatinbladene i en bolle med kaldt vann og la de bløtlegges i ca. 10 minutter.
- Del tre pasjonsfrukt i to og skrap ut frukten.
- Pisk pasjonsfrukt, kremfløte, sukrinmelis og vaniljepulver til luftig krem. Den trenger ikke å være helt stivpisket, men nok pisket til at det dannes strukturer i kremen.
- Klem ut vannet fra gelatinbladene og legg de tilbake i skålen. Hell over 4 ss kokende varmt vann. Rør til alt er oppløst. Tilsett ytterligere 1 ss kokt vann dersom du trenger mer for å få en klumpfri masse.
- Mens du rører i kremen tilsetter du gelatinblandingen.
- Hell røren i serveringsglass eller en stor skål. Sett i kjøleskapet i minimum to timer.
- Dander gjerne toppen av pasjonsfruktfromasjen med frukten fra en pasjonsfrukt før servering.