Lavkarbo pasjonsfruktfromasj





Lavkarbo pasjonsfruktfromasj, syrlig og søt dessert!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo pasjonsfruktfromasj er super godt. Dette er en enkel dessert som krever lite arbeid. Perfekt som dessert etter en god middag.

Pasjonsfrukt er en frukt vi har valgt å inkludere i små mengder i vårt lavkarbo kosthold. Pasjonsfrukt inneholder 5.8 gram karbohydrater per 100 gram, og inneholder faktisk færre karbohydrater enn jordbær. Du kan lese mer om pasjonsfrukt her.

Du bestemmer selvsagt selv hvor mange karbohydrater du vil innta per dag. Dersom du ikke ønsker å inkludere pasjonsfrukt i ditt lavkarbo kosthold, kan du for eksempel bytte den ut med ca. 50 gram bringebær.

Sjekk karbohydrat innhold i de fleste matvarer her.

Husk at lavkarbo pasjonsfruktfromasj må stå i kjøleskapet i minimum to timer for å stivne før servering.

Ønsker du inspirasjon til andre desserter, finner du mange flere oppskrifter her.

Lavkarbo pasjonsfruktfromasj

5 fra 3 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 2 hours 30 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 330kcal | Karbohydrater: 3,8g | Protein: 8g | Fett: 31g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 3 gelatinplater
  • 3 pasjonsfrukt
  • 0,5 dl vann
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 egg
  • 3 dl kremfløte
  • 60 g Sukrinmelis
  • 0,25 ts vaniljepulver

Toppingforslag

  • 2 pasjonsfrukt
  • Sitronmelisse

Fremgangsmåte

  • Bløtlegg gelatinplatene i en skål med kaldt vann i ca. 10 minutter, eller til de er myke.
  • Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet. Legg fruktkjøttet sammen med vann og sitronsaft i beholderen til stavmikseren og pulsér noen runder, slik at frøene og saften skilles. Hell blandingen gjennom en sikt for å fjerne frøene.
  • Pisk eggene til lys og luftig eggedosis.
  • Pisk kremfløte sammen med søtning og vaniljepulver til myk krem.
  • Varm opp pasjonsfruktsaften i en liten kjele på medium varme. Klem ut vannet fra gelatinplatene og rør dem inn i den varme pasjonsfruktsaften.
  • Hell den varme pasjonsfruktsaften i en tynn stråle i eggedosisen, mens du visper kontinuerlig. Bland deretter inn den stivpiskede kremen.
  • Smak til med eventuelt mer søtning og sitronsaft.
  • Fordel pasjonsfruktfromasjen i de formene du ønsker å servere fra, enten en stor skål eller mindre serveringsskåler/glass.
  • Sett i kjøleskapet i minimum 2 timer, eller til den er fast.
  • Pynt gjerne med pasjonsfrukt og sitronmelisse før servering.

5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search