Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo kjeks med lakrisfyll

Lavkarbo kjeks med lakriskrem

Allergener: Egg, Melk, Nøtter
Tid: 1 time
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir 12 kjeks)
Kalorier: 156kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Kjeks

  • 1 egg
  • 30 g romtemperert meierismør
  • 4 dl mandelmel (ikke fettredusert)
  • 5 ss finesse bakesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 0,25 ts salt
  • 1 klype vaniljepulver eller vaniljeekstrakt

Lakriskrem

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Bland alle ingrediensene til kjeksene godt sammen i en bakebolle.
  • Dekk et bakebrett med bakepapir.
  • Rull en pølse av deigen og skjær like store skiver. Du får ca. 24 kjeks av en batch. Bruk hendene til å rulle kjeksen til en kule som du trykker ned på stekebrettet.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 minutter.
  • Avkjøl på rist.
  • Bland alle ingrediensene til lakriskremen i en bolle. Smak til med søtning og lakrisrotpulver. Hell blandingen i en sprøytepose og lag rosetter mellom to kjeks.

Merknader

Lavkarbo kjeks med lakrisfyll oppbevares i kjøleskap.

Næringsinnhold

Kalorier: 156kcal | Karbohydrater: 1g | Protein: 5g | Fett: 14g