Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo scampiwok med squashspaghetti

Lavkarbo scampiwok med squashspaghetti

Allergener: Bløtdyr, Fisk, Peanøtter, Selleri, Soya
Tid: 40 minutter
Porsjoner: 1 porsjon
Kalorier: 887kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Marinade

  • 0,5 stk. lime, saft
  • 2 ss glutenfri soyasaus
  • 3 ts Sukrinmelis
  • 1-2 ss peanøttsmør uten sukker
  • 1 neve frisk koriander hakket
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts tørket chiliflak
  • 1 ts fish sauce

Wok

  • 150 g scampi uten skall
  • 0,5 squash
  • 0,25 rødløk
  • 50 g sellerirot
  • 2 ss vannkastanje
  • 0,25 stk. purre
  • 3 stk. minimais
  • 6 stk. sukkererter
  • 1 stk. champignon
  • 1-2 ss olivenolje

Toppingforslag

  • Frisk koriander
  • Svarte sesamfrø
  • Limebåter

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene til marinaden i en skål. Bland inn scampi og la ligge i rundt 20 minutter.
  • Kutt squash i lange strimler med en spiralizer eller bruk en kniv. Kutt grønnsaker i tynne staver, skiver eller terninger.
  • Varm olje i stekepannen og fres grønnsakene i noen minutter. Ta grønnsakene ut av stekepannen mens du steker scampien. Når den er gjennomstekt, etter ca. 3 minutter, tilsett grønnsakene og bland det godt sammen. Fres sammen i et minutter.
  • Server scampiwok med frisk koriander, svarte sesamfrø og limebåter.

Næringsinnhold

Kalorier: 887kcal | Karbohydrater: 13g | Protein: 54g | Fett: 65g