1,5dl solkysset appelsinsaft (Fun light)evt. en annen smak
Fremgangsmåte
Nøttebunn
Rist mandler og peanøtter i en tørr stekepanne på høy temperatur i noen minutter. Mal nøttene i en foodprosessor til fint mel.
Rør sammen nøttemelet og søtningen før du tilsettet smelter smør.
Dekk bunnen av en springform (24 cm i diameter) med bakepapir. Trykk blandingen jevnt ut i formen. Sett i kjøleskap mens du lager ostekrem.
Ostekrem
Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann og la ligge i 10 minutter.
Pisk kremfløte til krem i en bakebolle. Pisk kremost, seterrømme og søtning til myk krem i en annen bolle. Rør deretter inn den piskede kremfløten.
Vask sitronen før du rasper av det ytterste gule skallet. Del sitronen i to og skvis ut sitronsaften. Varm sitronsaft og sitronskall opp til kokepunktet i en kjele. Skru av varmen og rør inn de myke gelatinplatene. Avkjøl til romtemperatur.
Pisk sitronsaften inn i ostekremen. Hell kremen over bunnen i kakeformen.
Sett kaken i kjøleskap i minimum 3 timer.
Gelélokk
Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann og la ligge i 10 minutter.
Kok opp vann. Skru av varmen og rør inn de myke gelatinplatene.
Bland inn saftkonsentrat. Avkjøl til romtemperatur.
Hell den flytenden geléen forsiktig over kaken. Er geleén for varm vil ostemassen flyte opp i gelélaget.
Sett kaken i kjøleskap i minst 3 timer, til geléen har stivnet.