
Ja takk, meld meg på (gratis)
Lavkarbo ostekake med gelélokk, syrlig og søt kake med sitron og appelsinsmak!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Ostekake elsker de fleste. Det gjør også vi, og syntes derfor vi trengte flere varianter i samlingen vår. Vi har derfor laget en lavkarbo ostekake med gelélokk, med smak av sitron og appelsin.
Kaken har mandel- og peanøttbunn, sitronostekrem og hjemmelaget appelsingelé på toppen. Det er også mulig å kjøpe ferdig sukkerfri gelé på butikken. De fleste butikker selger dette nå. Du finner også sukkerfri gelé på tights.no.
Vi har brukt finesse bakesukker som søtning i denne kaken. Du kan lese mer om de ulike søtstoffene her.
Hvilke bunn foretrekker du?
Du kan enkelt variere smaken i denne kaken ved å endre bunnen. I denne kaken har vi brukt malte mandler og salte peanøtter. Vi liker bunnen veldig godt og syntes de salte peanøttene smaker veldig godt i denne kaken!
Er du glad i hasselnøtt og vil bruke dette i kakebunnen finner du en alternativ oppskrift på bunn her.
Vi har også oppskrift på en veldig populær lavkarbo ostekake som lages direkte i glass. Du finner oppskriften her. Har du lyst å prøve deg på en med jordbærsmak, har vi en god oppskrift som du finner her. Er du glad i smaken av kaffe mocca, finner du en versjon med den gode kaffesmaken her.
Vi har forresten oppskrift på mange andre lavkarbo kaker her.

Lavkarbo sitron ostekake med gelélokk
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)



Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Nøttebunn
- 125 gram mandler
- 75 gram salte peanøtter
- 80 gram smeltet meierismør
- 60 gram finesse bakesukker
Ostekrem
- 4 gelatinplater
- 3 dl kremfløte
- 150 gram kremost
- 100 gram seterrømme
- 130 gram finesse bakesukker
- 1 sitron, raspet skall
- 1 sitron, saften
Gelélokk
- 6 gelatinplater
- 2,5 dl vann
- 1,5 dl solkysset appelsinsaft (Fun light) evt. en annen smak
Fremgangsmåte
Nøttebunn
- Rist mandler og peanøtter i en tørr stekepanne med høy temperatur i noen minutter.
- Finmal nøttene ved hjelp av en foodprosessor.
- Bland alle ingrediensene til bunnen i en bakebolle. Trykk deigen jevnt utover i en 24 cm rund kakeform. Sett formen i kjøleskap mens du lager ostekremen.
Ostekrem
- Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann. La ligge i 10 minutter.
- Pisk kremfløte til krem i en bakebolle. Pisk kremost, seterrømme og søtning i en annen bolle. Hell kremostblandingen over i bollen med krem og rør godt.
- Vask sitronen før du rasper av skallet. Del sitronen i to og skvis ut sitronsaften. Varm saften opp til kokepunktet i en kjele.
- Klem ut vannet fra gelatinplatene før du legger gelatinet i den varme sitronsaften. Rør til det er oppløst. Avkjøl blandingen før du heller det og sitronskall i ostekremen. Pisk godt.
- Hell ostekremen over bunnen i kakeformen. Sett formen i kjøleskap i minimum tre timer.
Gelélokk
- Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann. La ligge i 10 minutter.
- Kok opp vann. Klem ut vannet fra gelatinplatene før du rører dette ut i det kokte vannet.
- Trekk kjelen vekk fra varmen og bland inn saftkonsentrat. Avkjøl til romtemperatur.
- Hell den flytenden geléen forsiktig over kaken. Er geleén for varm vil ostemassen flyte opp i gelélaget. Sett kaken i kjøleskap i et par timer, til geléen har stivnet.
Hei,
342kcal for hele kake eller pr 100 gr?
Hei, det er per kakestykke 🙂
skal kaken stekes?
Nei. Den skal kun lages slik den står i oppskriften.
Fikk denne til morsdagen i dag. Veldig god, likte særlig bunnen med peanøtter som vi også tror er god med noe sjokolademousse-aktig tilbehør. Gele-toppen var pen, men litt kjedelig på smak. Neste gang tror jeg vi legger inn noe mer bær eller lager geleen av sitron/appelsin og ikke bruker FUN saft.