Lavkarbo ostekake med gelélokk

Lavkarbo ostekake med gelélokk, syrlig og søt ostekake!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere.

Ostekake elsker de fleste. Det gjør også vi, og syntes derfor vi trengte flere varianter i samlingen vår. Vi har derfor laget en lavkarbo ostekake med gelélokk, med smak av sitron og appelsin.

Kaken har mandelbunn, sitronkrem og på toppen hjemmelaget appelsingelé. Det er også mulig å kjøpe ferdig sukkerfri gelé på butikken. De fleste butikker selger dette nå.

Vi har også oppskrift på en veldig populær lavkarbo ostekake som lages direkte i glass. Du finner oppskriften her. Har du lyst å prøve deg på en med jordbærsmak, har vi en god oppskrift som du finner her. Er du glad i smaken av kaffe mocca, finner du en versjon med den gode kaffesmaken her.

Vi har brukt sukrinmelis som søtning i denne kaken. Du kan selvsagt velge den søtningen du foretrekker. For å sikre en god balansert sødme er det viktig å bruke passelige mengder, og ikke gå i fellen å bruke for mye, da det kan gå utover den gode smaken.

Du kan lese mer om de ulike søtstoffene her.

Hvilke bunn foretrekker du?

Du kan enkelt variere smaken i denne kaken ved å endre bunnen. I denne kakebunnen har vi brukt mandelmel. Dette gir en marsipanlignende smak. Er du ikke glad i smaken av marsipan kan vi anbefale en annen god nøttebunn, som er laget av hasselnøtter. Du finner oppskriften her.

Vi har forresten oppskrift på mange andre lavkarbo kaker her.

Lavkarbo ostekake med gelélokk
Lavkarbo ostekake med gelélokk

Lavkarbo sitron ostekake med gelélokk

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 4 hrs
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 421kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 7g | Fett: 42g
Allergener
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Nøttebunn

  • 100 gram smeltet meierismør
  • 200 gram mandelmel (ikke fettredusert)
  • 50 gram sukrinmelis
  • 0.25 ts vaniljepulver

Ostekrem

  • 4 gelatinplater
  • 3 dl kremfløte
  • 150 gram kremost
  • 100 gram seterrømme
  • 100 gram sukrinmelis
  • 1 ts raspet sitronskall
  • 0.75 dl sitronsaft (0.75 dl tilsvarer ca. 1 sitron)

Gelélokk

  • 6 gelatinplater
  • 2.5 dl vann
  • 1.5 dl solkysset appelsinsaft (Fun light) evt. en annen smak
  • 1.5 til 2 dl kremfløte dersom du vil ha rosetter på toppen
  • Evt. konditorfarge til farging av kremen

FREMGANGSMÅTE

Nøttebunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Bland alle ingrediensene til bunnen i en bakebolle. Trykk deigen jevnt utover i en smurt 24 cm rund kakeform.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 8 minutter. Avkjøl bunnen i formen.

Ostekrem

  • Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann. La ligge i 10 minutter.
  • Pisk kremfløte til krem i en bakebolle. Pisk kremost, seterrømme, søtning, lakrisrotpulver og anis i en annen bolle. Hell kremostblandingen over i bollen med krem og rør godt.
  • Vask sitronen før du rasper av skallet. Del sitronen i to og skvis ut sitronsaften. Varm saften opp til kokepunktet i en kjele.
  • Klem ut vannet fra gelatinplatene før du legger gelatinet i den varme sitronsaften. Rør til det er oppløst. Avkjøl blandingen før du heller det og sitronskall i ostekremen. Pisk godt.
  • Hell ostekremen over bunnen i kakeformen. Sett formen i kjøleskap i minimum tre timer.

Gelélokk

  • Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann. La ligge i 10 minutter.
  • Kok opp vann. Klem ut vannet fra gelatinplatene før du rører dette ut i vannet.
  • Trekk kjelen vekk fra varmen og bland inn saften. Avkjøl til romtemperatur.
  • Hell den flytenden geléen over kaken. Sett kaken i kjøleskap i et par timer, til geléen har stivnet.

Kommentar

Er du mer glad i nøttebunn laget av hasselnøtter har vi en god nøttebunn som du finner oppskrift til her
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search