Lavkarbo ostekake med gelélokk

Lavkarbo ostekake med gelélokk, syrlig og søt ostekake!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til tights.no.

Ostekake elsker de fleste. Det gjør også vi, og syntes derfor vi trengte flere varianter i samlingen vår. Vi har derfor laget en lavkarbo ostekake med gelélokk, med smak av sitron og appelsin.

Kaken har mandelbunn, sitronkrem og på toppen hjemmelaget appelsingelé. Det er også mulig å kjøpe ferdig sukkerfri gelé på butikken. De fleste butikker selger dette nå.

Vi har også oppskrift på en veldig populær lavkarbo ostekake som lages direkte i glass. Du finner oppskriften her. Har du lyst å prøve deg på en med jordbærsmak, har vi en god oppskrift som du finner her. Er du glad i smaken av kaffe mocca, finner du en versjon med den gode kaffesmaken her.

Vi har brukt sukrinmelis som søtning i denne kaken. Du kan selvsagt velge den søtningen du foretrekker. For å sikre en god balansert sødme er det viktig å bruke passelige mengder, og ikke gå i fellen å bruke for mye, da det kan gå utover den gode smaken.

Du kan lese mer om de ulike søtstoffene her.

Hvilke bunn foretrekker du?

Du kan enkelt variere smaken i denne kaken ved å endre bunnen. I denne kakebunnen har vi brukt mandelmel. Dette gir en marsipanlignende smak. Er du ikke glad i smaken av marsipan kan vi anbefale en annen god nøttebunn, som er laget av hasselnøtter. Du finner oppskriften her.

Vi har forresten oppskrift på mange andre lavkarbo kaker her.

Lavkarbo ostekake med gelélokk
Lavkarbo ostekake med gelélokk

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO OSTEKAKE MED GELÉLOKK - SITRONSMAK

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 6 hrs
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 421kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 7g | Fett: 42g
Allergener
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

UTSTYR

  • Rund kakeform 22 cm

INGREDIENSER

Nøttebunn

  • 100 gram meierismør
  • 200 gram mandelmel ikke fettredusert
  • 50 gram sukrinmelis
  • 0.25 ts vaniljepulver

Ostekrem

  • 4 plater gelatin
  • 3 dl kremfløte
  • 150 gram kremost
  • 100 gram seterrømme
  • 100 gram sukrinmelis
  • 1 ts sitronskall raspet
  • 0.75 dl sitronsaft (0.75 dl tilsvarer ca. 1 sitron)

Gelélokk

  • 6 plater gelatin
  • 2.5 dl kokt vann
  • 1.5 dl solkysset appelsinsaft (Fun light) evt. en annen smak
  • 1.5 til 2 dl kremfløte dersom du vil ha rosetter på toppen
  • Evt. konditorfarge til farging av kremen

FREMGANGSMÅTE

Nøttebunn

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Smelt smør. Bland alle ingrediensene til bunnen i en bakebolle. Trykk deigen jevnt utover i en smurt kakeform.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 8 minutter. Bunnen kjennes myk ut når den kommer ut av ovnen, men vil stivne når den avkjøles.

Ostekrem

  • Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann. La de ligge i 10 minutter.
  • Pisk kremfløte til krem i en bakebolle. Pisk sammen kremost, rømme og sukrinmelis, i en annen bolle. Hell så kremostblandingen over i kremen og bland godt.
  • Vask sitronen før du rasper av skallet. Del sitronen i to og skvis ut sitronsaften. Varm saften opp til kokepunktet i en kjele.
  • Klem ut vannet fra gelatinplatene før du tilsetter gelatinen i den varme sitronsaften. Rør til alt er oppløst. Avkjøl blandingen i ca. 10 minutter før du heller den i ostekremen. Pisk godt. Tilsett også revet sitronskall.
  • Hell ostekremen i kakeformen. Lag en jevn overflate med en slikkepott. Sett formen til kjøling i kjøleskap i minimum fire timer.

Gelélokk

  • Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann. La de ligge i 10 minutter.
  • Bland vann og konsentrert saft. Varm opp halvparten av væsken i en kjele.
  • Klem ut vannet fra gelatinen og bland dette inn i den varme væsken. Rørt til alt er oppløst. Tilsett resten av saften, slik at geléen blir romtemperert.
  • Ønsker du pynt under gelélokket legger du dette over ostekremen. Du kan bruke bær eller for eksempel sitronmelisse, slik du ser på kaken på bildet.
  • Hell geléen over kaken når den er romtemperert. Er væsken for varm vil den sige ned i ostekremen. Sett kaken i kjøleskap i et par timer, til geléen er stivnet.
  • Vi har dandert kaken med rosetter av krem i ulike farger. Vi har tilsatt konditorfarge i kremen. Dette er ikke nødvendig.

Kommentar

Er du mer glad i nøttebunn laget av hasselnøtter har vi en god nøttebunn som du finner oppskrift til her
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search