Gå tilbake
+ porsjoner

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO KINDEREGG MED HVIT OG GUL KREM

Allergener: Egg, Melk
Tid: 2 timer
Porsjoner: 6 porsjoner
Kalorier: 456kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Utstyr

  • 6 Ballonger

Ingredienser

Gul krem

  • 3 eggeplommer
  • 0.5 dl kremfløte
  • 40 gram finesse bakesukker
  • 1 krm vaniljepulver evt. noen dråper vaniljeekstrakt
  • 75 gram meierismør

Vaniljekrem

  • 80 gram kremost naturell
  • 1.5 dl kremfløte
  • 2 ss finesse bakesukker
  • 0.25 ts vaniljepulver evt. noen dråper vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

Gul krem

  • Varm forsiktig opp eggeplommene, kremfløte og søtning i en kjele. Kremen skal ikke kokes men varmes på temperatur rett under kokepunktet. Rør hele tiden, frem til kremen tykner. Dette tar ca. 15 - 20 minutter. Du skal se at det dannes strukturer i kremen når den er klar.
  • Tilsett vaniljepulver og romtemperert smør og rør frem til alt er smeltet. Sett den gule kremen kjølig frem til den er helt avkjølt. Kremen tykner i kjøleskap.

Vaniljekrem

  • Bland alle ingrediensene i en bakebolle og pisk til luftig krem.

Sjokoladeegg

  • Blås opp ballongene, slik at de har størrelse som en liten vannballong. Sjokoladeskålen blir like stor som toppen av ballongen.
  • Smelt hvit sjokolade og 0.5 ts kokosolje i en bolle over vannbad. Dypp toppen av ballongen i skålen med sjokolade. Sett ballongen, med sjokoladen ned mot et fat eller brett. Sett til kjøling i kjøleskap frem til sjokoladen er stivnet.
  • Gjenta prosessen med den andre sjokoladen, slik at du får to lag med sjokolade. Når du skal fjerne ballongen fra underlaget anbefales det å bruke en ostehøvel, slik at du får med deg det meste av sjokoladen som er stivnet til underlaget. Dypp alle ballongene og sett tilbake til kjøling i kjøleskapet.
  • Løsne sjokoladeskålen fra underlaget før du forsiktig stikker en kniv i ballongen slik at luften går ut. Ballongen fjernes fra sjokoladen. På bildet ser du hvordan skålene ser ut når luften er fjernet fra ballongen.
    Lavkarbo sjokoladeegg med fyll
  • Fyll kinderegget med gul krem og vaniljekrem. Bruk gjerne sprøyteposer for å lage rosetter, dersom du ønsker det.

Næringsinnhold

Kalorier: 456kcal | Karbohydrater: 6g | Protein: 6g | Fett: 42g