Lavkarbo kinderegg med vaniljekrem og gul krem

Lavkarbo kinderegg med hvit- og gul krem, NYDELIG søtsak!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til tights.no.

Dette er vår versjon av Freia sine fylte påskeegg. Vi har fylt eggene med gul krem og vaniljekrem. Lykke til med å bare spise én!

Lavkarbo sjokoladeegg med fyll kan du servere som en dessert eller som snop, når du måtte få lyst på det.

Vi har laget kindereggskålene ved hjelp av ballonger. Ballongene blåses opp med litt luft, slik at du får en ballong på størrelse med en liten vannballong. Blir ballongen for stor vil sjokoladeskålene bli store. Blås derfor ballongen opp til den størrelsen du ønsker på skålen.

Ballongen dyppes i smeltet sjokolade. Vi har i denne oppskriften brukt brun og hvit sjokolade. Du kan selvsagt bruke bare en av delene. Men vi anbefaler uansett å dyppe ballongen i to omganger, slik at sjokoladen blir tykk nok til at den ikke knekker.

Ballongen må fjernes med varsomhet. Stikk en gaffel eller kniv gjennom ballongen, samtidig som du holder over huller og fjernet litt og litt luft.

Fyll sjokoladeeggene med de ulike kremene og bruk gjerne en sprøytepose til å lage dekorative rosetter.

Ønsker du oppskrift til andre oppskrifter på sukkerfri kake eller andre lavkarbo desserter, finner du det her. 

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO KINDEREGG MED HVIT OG GUL KREM

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 2 hrs
Antall: 6 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 456kcal | Karbohydrater: 6g | Protein: 6g | Fett: 42g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

UTSTYR

  • 6 Ballonger

INGREDIENSER

Gul krem

  • 3 eggeplommer
  • 0.5 dl kremfløte
  • 40 gram finesse bakesukker
  • 1 krm vaniljepulver evt. noen dråper vaniljeekstrakt
  • 75 gram meierismør

Vaniljekrem

  • 80 gram kremost naturell
  • 1.5 dl kremfløte
  • 2 ss finesse bakesukker
  • 0.25 ts vaniljepulver evt. noen dråper vaniljeekstrakt

FREMGANGSMÅTE

Gul krem

  • Varm forsiktig opp eggeplommene, kremfløte og søtning i en kjele. Kremen skal ikke kokes men varmes på temperatur rett under kokepunktet. Rør hele tiden, frem til kremen tykner. Dette tar ca. 15 - 20 minutter. Du skal se at det dannes strukturer i kremen når den er klar.
  • Tilsett vaniljepulver og romtemperert smør og rør frem til alt er smeltet. Sett den gule kremen kjølig frem til den er helt avkjølt. Kremen tykner i kjøleskap.

Vaniljekrem

  • Bland alle ingrediensene i en bakebolle og pisk til luftig krem.

Sjokoladeegg

  • Blås opp ballongene, slik at de har størrelse som en liten vannballong. Sjokoladeskålen blir like stor som toppen av ballongen.
  • Smelt hvit sjokolade og 0.5 ts kokosolje i en bolle over vannbad. Dypp toppen av ballongen i skålen med sjokolade. Sett ballongen, med sjokoladen ned mot et fat eller brett. Sett til kjøling i kjøleskap frem til sjokoladen er stivnet.
  • Gjenta prosessen med den andre sjokoladen, slik at du får to lag med sjokolade. Når du skal fjerne ballongen fra underlaget anbefales det å bruke en ostehøvel, slik at du får med deg det meste av sjokoladen som er stivnet til underlaget. Dypp alle ballongene og sett tilbake til kjøling i kjøleskapet.
  • Løsne sjokoladeskålen fra underlaget før du forsiktig stikker en kniv i ballongen slik at luften går ut. Ballongen fjernes fra sjokoladen. På bildet ser du hvordan skålene ser ut når luften er fjernet fra ballongen.
    Lavkarbo sjokoladeegg med fyll
  • Fyll kinderegget med gul krem og vaniljekrem. Bruk gjerne sprøyteposer for å lage rosetter, dersom du ønsker det.
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search