Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo suksesskonfekt

Lavkarbo konfekt med gul krem - suksesskonfekt

Allergener: Egg, Melk
Tid: 2 timer
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir ca. 30 konfektbiter)
Kalorier: 41kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Utstyr

  • Konfektform i silikon

Ingredienser

Gul krem

Fremgangsmåte

Gul krem

  • Varm forsiktig opp eggeplomme, kremfløte og søtning i en kjele. Kremen skal ikke kokes men varmes på temperatur rett under kokepunktet. Rør hele tiden, frem til kremen tykner. Dette tar ca. 15 - 20 minutter. Du skal se at det dannes strukturer i kremen når den er klar.
  • Tilsett vaniljepulver og romtemperert smør og rør frem til alt er smeltet. Sett den gule kremen kjølig frem til den er helt avkjølt. Kremen tykner i kjøleskap.

Sjokolade

  • Smelt sjokolade over vannbad. Legg en liten mengde smeltet sjokolade i silikonformen og bruk en skje til å dra sjokoladen opp langs kantene i formen. Sett til kjøling i frys eller kjøleskap. Gjenta prosessen med et nytt lag sjokolade når det første laget har stivnet.
  • Fyll den gule kremen i en sprøtepose med tynn spiss. Har du ikke dette kan du bruke en skje. Fyll formen med gul krem, nesten til toppen.
    Lavkarbo suksesskonfekt
  • Hell over smeltet sjokolade og sett til kjøling, frem til sjokoladen er stivnet. Vi har brukt mørk sjokolade i bunnen.
  • Sjokoladen oppbevares i kjøleskap frem til servering.

Næringsinnhold

Kalorier: 41kcal | Karbohydrater: 1g | Protein: 1g | Fett: 4g