100 til 150gsjokolade uten sukkerevt. halvparten mørk sjokolade og halvparten lys sjokolade
Gul krem
3eggeplommer
0,5dlkremfløte
3ssFinesse bakesukker
1krmvaniljepulver
50gmeierismør
Fremgangsmåte
Gul krem
Varm forsiktig opp eggeplomme, kremfløte og søtning i en kjele. Kremen skal ikke kokes men varmes på temperatur rett under kokepunktet. Rør hele tiden, frem til kremen tykner. Dette tar ca. 15 - 20 minutter. Du skal se at det dannes strukturer i kremen når den er klar.
Tilsett vaniljepulver og romtemperert smør og rør frem til alt er smeltet. Sett den gule kremen kjølig frem til den er helt avkjølt. Kremen tykner i kjøleskap.
Sjokolade
Smelt sjokolade over vannbad. Legg en liten mengde smeltet sjokolade i silikonformen og bruk en skje til å dra sjokoladen opp langs kantene i formen. Sett til kjøling i frys eller kjøleskap. Gjenta prosessen med et nytt lag sjokolade når det første laget har stivnet.
Fyll den gule kremen i en sprøtepose med tynn spiss. Har du ikke dette kan du bruke en skje. Fyll formen med gul krem, nesten til toppen.
Hell over smeltet sjokolade og sett til kjøling, frem til sjokoladen er stivnet. Vi har brukt mørk sjokolade i bunnen.
Sjokoladen oppbevares i kjøleskap frem til servering.