Lavkarbo konfekt med gul krem, en ordentlig suksess!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo suksesskonfekt er en spennende liten konfektsjokolade med gul krem i midten. Liker du suksessterte, vil du elske denne godbiten.
Det er i grunnen ganske enkelt å lage konfekt. Vi har brukt silikonform beregnet til konfekt. Har du ikke dette kan du for eksempel bruke en isbitform.
Gul krem smaker veldig godt, også er det enkelt å lage. Vær obs på at du må ta deg god tid til å varme opp den gule kremen, slik at den ikke kokes. Dersom kremen kokes vil eggeplommen koagulere, slik at du får klumper i kremen.
Varm derfor massen på en temperatur rett under kokepunktet og sørg for å røre hele tiden. Når det dannes strukturer i kremen er den klar. Den vil stivne ytterligere når den blir avkjølt.
Vi anbefaler at du bruker en sprøytepose med tynn spiss, slik at du enkelt klarer å fylle konfektformene med gul krem. Du kan også bruke en teskje, men må da beregne litt mer søl.
Med denne oppskriften på gul krem vil du få mer enn hva du trenger til 30 konfektbiter. Du kan enten doble sjokolademengden, eller lage noen litt større sjokoladeskåler som du fyller med krem. Slik vi har gjort med disse lavkarbo kindereggene fylt med gul krem og vaniljekrem.
Vi elsker gul krem og har brukt dette i mange av våre desserter og kaker. Har du for eksempel prøvd lavkarbo suksessterte, lavkarbo gulebomber, lavkarbo sjokoladekakebombe eller lavkarbo islandskake. Hvis ikke er tiden inne!
Lavkarbo konfekt med gul krem - suksesskonfekt
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Utstyr
- Konfektform i silikon
Ingredienser
- 100 til 150 g sjokolade uten sukker evt. halvparten mørk sjokolade og halvparten lys sjokolade
Gul krem
- 3 eggeplommer
- 0,5 dl kremfløte
- 3 ss Finesse bakesukker
- 1 krm vaniljepulver
- 50 g meierismør
Fremgangsmåte
Gul krem
- Varm forsiktig opp eggeplomme, kremfløte og søtning i en kjele. Kremen skal ikke kokes men varmes på temperatur rett under kokepunktet. Rør hele tiden, frem til kremen tykner. Dette tar ca. 15 - 20 minutter. Du skal se at det dannes strukturer i kremen når den er klar.
- Tilsett vaniljepulver og romtemperert smør og rør frem til alt er smeltet. Sett den gule kremen kjølig frem til den er helt avkjølt. Kremen tykner i kjøleskap.
Sjokolade
- Smelt sjokolade over vannbad. Legg en liten mengde smeltet sjokolade i silikonformen og bruk en skje til å dra sjokoladen opp langs kantene i formen. Sett til kjøling i frys eller kjøleskap. Gjenta prosessen med et nytt lag sjokolade når det første laget har stivnet.
- Fyll den gule kremen i en sprøtepose med tynn spiss. Har du ikke dette kan du bruke en skje. Fyll formen med gul krem, nesten til toppen.
- Hell over smeltet sjokolade og sett til kjøling, frem til sjokoladen er stivnet. Vi har brukt mørk sjokolade i bunnen.
- Sjokoladen oppbevares i kjøleskap frem til servering.