Lavkarbo sjokoladekake med sjokolademoussekrem (nøttefri)
Porsjoner: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)
Kalorier: 388kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
Sjokoladekake (ønsker du to tykke bunner lager du denne to ganger, istedenfor å dele én i to)
- 4 egg
- 100 g Finesse bakesukker
- 100 g smeltet meierismør
- 2 dl kremfløte
- 40 g kakaopulver
- 30 g havrefiber
- 25 g pofiber
- 1,5 ts bakepulver
- 1-2 ts instant kaffepulver blandet i et eggeglass med varmt vann
Sitronkrem
- 1 sitron
- 1,5 dl kremfløte
- 125 g kremost naturell
- 40 g Finesse bakesukker
Sjokolademoussekrem
- 3 dl kremfløte
- 50 g kremost naturell
- 100 g seterrømme
- 50 g Finesse bakesukker
- 25-40 g kakaopulver (juster mengde etter smak)
- frysetørkede bringebær evt. friske bringebær til topping
Sjokoladekake
Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
Pisk egg og søtning til eggedosis.
Bland inn de øvrige ingrediensene og pisk til jevn røre.
Dekk bunnen av en springform (24 cm i diameter) med bakepapir. Hell røren i formen.
Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 35 min.
Avkjøl kaken i formen.
Sitronkrem
Vask sitronen og rasp av skallet, før du presser ut saften.
Bland skall og saft i en bakebolle, sammen med de andre ingrediensene. Pisk til luftig krem.
Sett kaken sammen
Del en bunn i to, eller bruk to bunner. Legg bunnen på et kakefat. Smør med sitronkrem og legg over den andre bunnen.
Smør toppen og sidene med sjokolademoussekrem.
Knus frysetørkede bringebær og strø over kaken eller pynt med friske bær.
Kalorier: 388kcal | Karbohydrater: 3,5g | Protein: 6g | Fett: 37g