Lavkarbo sjokoladekake med sjokolademousse (nøttefri)

Ja takk, meld meg på (gratis)

Lavkarbo dobbel sjokoladekake med sjokolademoussekrem – en skikkelig god kake!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Denne sjokoladekaken er glutenfri og nøttefri, også er den god på smak og faller nok i smak hos alle som liker sjokoladekake.

Vi har i denne oppskriften laget to bunner for å få en høy sjokoladekake. Det går helt fint å lage én bunn og dele den i to. Den enkleste måten å dele denne bunnen i to er ved å trekke en sytrå gjennom kaken når den er helt avkjølt.

Dersom du ikke ønsker sitronkrem i midten kan du la være å lage dette. Du kan for eksempel lage én bunn og bare sjokolademoussekrem som du smører på toppen og rundt kantene. Får du for mye sjokolademoussekrem, ikke fortvil, dette fyller du i en skål og spiser som sjokolademousse.

Lavkarbo saftig sjokoladekake med sjokolademoussekrem

Vil du har inspirasjon til andre gode lavkarbo kaker, finner du mange andre kakeoppskrifter her.

Lavkarbo saftig sjokoladekake med sjokolademoussekrem

Lavkarbo sjokoladekake med sjokolademoussekrem (nøttefri)

5 fra 1 stemme
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 2 timer
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 615kcal | Karbohydrater: 5.4g | Protein: 11g | Fett: 54g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Sjokoladekake (Lag denne to ganger, dersom du vil ha to etasjer)

  • 4 egg
  • 80 gram finesse bakesukker
  • 100 gram smeltet meierismør
  • 2 dl kremfløte
  • 50 gram havrefiber
  • 45 gram kakaopulver
  • 30 gram pofiber
  • 1 toppet ts bakepulver
  • 1 ts instant kaffepulver blandet i et eggeglass med varmt vann

Sitronkrem

  • 1 sitron
  • 1,5 dl kremfløte
  • 125 gram kremost naturell
  • 40 gram finesse bakesukker

Sjokolademoussekrem

Fremgangsmåte

Sjokoladekake

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Pisk egg og søtning til eggedosis.
  • Bland inn de øvrige ingrediensene og pisk til en jevn røre.
  • Smør en 24 cm rund kakeform med smør før du fordeler røren i formen.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Sitronkrem

  • Vask sitronen og rasp av skallet, før du presser ut saften.
  • Bland sitronskall og sitronsaft i en bakebolle, sammen med de andre ingrediensene. Pisk til luftig krem.

Sjokolademoussekrem

  • Pisk kremfløte til krem.
  • Pisk seterrømme, kremost, søtning og kakaopulver til en jevn og klumpfri røre før du vender røren inn i den piskede kremen. Pisk til luftig sjokoladekrem.

Sett sammen kaken

  • Legg bunnen på et kakefat. Smør sitronkrem på bunnen før du legger den andre bunnen over.
  • Smør toppen og sidene med sjokolademoussekrem.
  • Knus frysetørket bringebær og strø dette over kaken eller pynt med friske bær.
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search