Lavkarbo dobbel sjokoladekake med sjokolademoussekrem – en skikkelig god kake!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Denne sjokoladekaken er glutenfri og nøttefri, også er den god på smak og faller nok i smak hos alle som liker sjokoladekake.
Vi har i denne oppskriften laget to bunner for å få en høy sjokoladekake. Det går helt fint å lage én bunn og dele den i to. Den enkleste måten å dele denne bunnen i to er ved å trekke en sytrå gjennom kaken når den er helt avkjølt.
Dersom du ikke ønsker sitronkrem i midten kan du la være å lage dette. Du kan for eksempel lage én bunn og bare sjokolademoussekrem som du smører på toppen og rundt kantene. Får du for mye sjokolademoussekrem, ikke fortvil, dette fyller du i en skål og spiser som sjokolademousse.
Vil du har inspirasjon til andre gode lavkarbo kaker, finner du mange andre kakeoppskrifter her.
Lavkarbo sjokoladekake med sjokolademoussekrem (nøttefri)
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Sjokoladekake (ønsker du to tykke bunner lager du denne to ganger, istedenfor å dele én i to)
- 4 egg
- 100 g Finesse bakesukker
- 100 g smeltet meierismør
- 2 dl kremfløte
- 40 g kakaopulver
- 30 g havrefiber
- 25 g pofiber
- 1,5 ts bakepulver
- 1-2 ts instant kaffepulver blandet i et eggeglass med varmt vann
Sitronkrem
- 1 sitron
- 1,5 dl kremfløte
- 125 g kremost naturell
- 40 g Finesse bakesukker
Sjokolademoussekrem
- 3 dl kremfløte
- 50 g kremost naturell
- 100 g seterrømme
- 50 g Finesse bakesukker
- 25-40 g kakaopulver (juster mengde etter smak)
- frysetørkede bringebær evt. friske bringebær til topping
Fremgangsmåte
Sjokoladekake
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
- Pisk egg og søtning til eggedosis.
- Bland inn de øvrige ingrediensene og pisk til jevn røre.
- Dekk bunnen av en springform (24 cm i diameter) med bakepapir. Hell røren i formen.
- Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 35 min.
- Avkjøl kaken i formen.
Sitronkrem
- Vask sitronen og rasp av skallet, før du presser ut saften.
- Bland skall og saft i en bakebolle, sammen med de andre ingrediensene. Pisk til luftig krem.
Sjokolademoussekrem
- Pisk kremfløte til krem.
- Pisk seterrømme, kremost, søtning og kakaopulver til jevn røre før du vender det inn i den piskede kremen. Pisk til luftig sjokoladekrem.
Sett kaken sammen
- Del en bunn i to, eller bruk to bunner. Legg bunnen på et kakefat. Smør med sitronkrem og legg over den andre bunnen.
- Smør toppen og sidene med sjokolademoussekrem.
- Knus frysetørkede bringebær og strø over kaken eller pynt med friske bær.