Lavkarbo saftig sjokoladekake med sjokolademousse

Lavkarbo dobbel sjokoladekake med sjokolademoussekrem – beyond heaven!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til tights.no.

Vi er stolt av denne kreasjonen, og det er ikke helt uten grunn, kaken er nemlig suuper saftig!!

Vi har i denne oppskriften laget to bunner for å få en høy sjokoladekake. Det går helt fint å lage én bunn og dele den i to. Den enkleste måten å dele denne bunne i to er ved å trekke en sytrå gjennom kaken på begge sider.

Dersom du ikke ønsker sitronkrem i midten kan du la være å lage dette. Du kan for eksempel lage én bunn og bare sjokolademoussekrem som du smører på toppen og rundt kantene. Får du for mye sjokolademoussekrem, ikke fortvil, dette fyller du i en skål og spiser som en egen sjokolademousse dessert.

Lavkarbo saftig sjokoladekake med sjokolademoussekrem

Vil du har inspirasjon til andre gode lavkarbo kaker, finner du mange andre kakeoppskrifter her.

Lavkarbo saftig sjokoladekake med sjokolademoussekrem

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SJOKOLADEKAKE MED SJOKOLADEMOUSSEKREM

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 1 hr 30 mins
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 410kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 8g | Fett: 33g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

UTSTYR

  • Kakeform 24 cm i diameter

INGREDIENSER

Sjokoladekake (Lag denne to ganger, dersom du vil ha to etasjer)

  • 3 egg
  • 1 dl finesse bakesukker eller annen søtning
  • 1 dl mandelmel ikke fettredusert
  • 2.5 dl havrefiber
  • 6 ss kakaopulver
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts instant kaffepulver
  • 1 ss varmt vann
  • 1 ts vaniljesukkr
  • 1.5 dl kremfløte
  • 200 gram rømme

Sitronkrem

  • 1 sitron
  • 125 gram kremost
  • 45 gram finesse bakesukker eller annen søtning
  • 1.5 dl kremfløte

Sjokolademoussekrem

FREMGANGSMÅTE

Sjokoladekake

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Pisk egg og søtning til eggedosis.
  • Bland inn de øvrige ingrediensene og pisk til en jevn røre.
  • Smør en rund kakeform med smør eller olje, før du heller røren i formen.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 35 minutter. Avkjøl kaken helt før du smører den med topping.

Sitronkrem

  • Vask sitronen og rasp av skallet, før du presser ut saften.
  • Bland sitronskall og sitronsaft i en bakebolle, sammen med de andre ingrediensene. Pisk til luftig krem.

Sjokolademoussekrem

  • Pisk kremfløte til krem.
  • Pisk kremost, rømme, søtning og kakao til en jevn og klumpfri røre.
  • Vend sjokoladerøren inn i kremen. Pisk til luftig sjokoladekrem.

Sett sammen kaken

  • Legg den ene kaken på et kakefat.
  • Smør sitronkrem over bunnen før du legger over den andre kaken.
    Lavkarbo saftig sjokoladekake med sjokolademoussekrem
  • Smør toppen og sidene med sjokolademoussekrem.
  • Knus frysetørket bringebær og strø dette over kaken.
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search