
Lavkarbo dobbel sjokoladekake med sjokolademoussekrem – en skikkelig god kake!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere.
Vi er stolt av denne kreasjonen, og det er ikke helt uten grunn, kaken er nemlig suuper saftig!!
Vi har i denne oppskriften laget to bunner for å få en høy sjokoladekake. Det går helt fint å lage én bunn og dele den i to. Den enkleste måten å dele denne bunne i to er ved å trekke en sytrå gjennom kaken på begge sider.
Dersom du ikke ønsker sitronkrem i midten kan du la være å lage dette. Du kan for eksempel lage én bunn og bare sjokolademoussekrem som du smører på toppen og rundt kantene. Får du for mye sjokolademoussekrem, ikke fortvil, dette fyller du i en skål og spiser som en egen sjokolademousse dessert.
Vil du har inspirasjon til andre gode lavkarbo kaker, finner du mange andre kakeoppskrifter her.

Lavkarbo sjokoladekake med sjokolademoussekrem
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet)



Oppskrift av omhelse.no
INGREDIENSER
Sjokoladekake (Lag denne to ganger, dersom du vil ha to etasjer)
- 3 egg
- 1 dl finesse bakesukker
- 1.5 dl kremfløte
- 200 gram seterrømme
- 1 dl mandelmel (ikke fettredusert)
- 2.5 dl havrefiber
- 6 ss kakaopulver
- 1 ts bakepulver
- 2 ts instant kaffepulver blandet med et par ss varmt vann
Sitronkrem
- 1 sitron
- 1.5 dl kremfløte
- 125 gram kremost
- 45 gram finesse bakesukker
Sjokolademoussekrem
- 3 dl kremfløte
- 50 gram kremost naturell
- 100 gram seterrømme
- 60 gram finesse bakesukker
- 25 - 40 gram kakaopulver (juster mengde etter smak)
- Frysetørket bringebær evt. friske bringebær til topping
FREMGANGSMÅTE
Sjokoladekake
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
- Pisk egg og søtning til eggedosis.
- Bland inn de øvrige ingrediensene og pisk til en jevn røre.
- Smør en 24 cm rund kakeform med smør før du heller røren i formen.
- Stek på midterste rille i ovnen i ca. 35 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Sitronkrem
- Vask sitronen og rasp av skallet, før du presser ut saften.
- Bland sitronskall og sitronsaft i en bakebolle, sammen med de andre ingrediensene. Pisk til luftig krem.
Sjokolademoussekrem
- Pisk kremfløte til krem.
- Pisk seterrømme, kremost, søtning og kakaopulver til en jevn og klumpfri røre før du vender røren inn i den piskede kremen. Pisk til luftig sjokoladekrem.
Sett sammen kaken
- Legg bunnen på et kakefat. Smør sitronkrem på bunnen før du legger den andre bunnen over.
- Smør toppen og sidene med sjokolademoussekrem.
- Knus frysetørket bringebær og strø dette over kaken eller dander med andre bær.