Lavkarbo dobbel sjokoladekake med sjokolademoussekrem – beyond heaven!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere.
Vi er stolt av denne kreasjonen, og det er ikke helt uten grunn, kaken er nemlig suuper saftig!!
Vi har i denne oppskriften laget to bunner for å få en høy sjokoladekake. Det går helt fint å lage én bunn og dele den i to. Den enkleste måten å dele denne bunne i to er ved å trekke en sytrå gjennom kaken på begge sider.
Dersom du ikke ønsker sitronkrem i midten kan du la være å lage dette. Du kan for eksempel lage én bunn og bare sjokolademoussekrem som du smører på toppen og rundt kantene. Får du for mye sjokolademoussekrem, ikke fortvil, dette fyller du i en skål og spiser som en egen sjokolademousse dessert.
Vil du har inspirasjon til andre gode lavkarbo kaker, finner du mange andre kakeoppskrifter her.

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SJOKOLADEKAKE MED SJOKOLADEMOUSSEKREM
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet)



Oppskrift av omhelse.no
UTSTYR
- Kakeform 24 cm i diameter
INGREDIENSER
Sjokoladekake (Lag denne to ganger, dersom du vil ha to etasjer)
- 3 egg
- 1 dl finesse bakesukker eller annen søtning
- 1 dl mandelmel ikke fettredusert
- 2.5 dl havrefiber
- 6 ss kakaopulver
- 1 ts bakepulver
- 2 ts instant kaffepulver
- 1 ss varmt vann
- 1 ts vaniljesukkr
- 1.5 dl kremfløte
- 200 gram rømme
Sitronkrem
- 1 sitron
- 125 gram kremost
- 45 gram finesse bakesukker eller annen søtning
- 1.5 dl kremfløte
Sjokolademoussekrem
- 3 dl kremfløte
- 50 gram kremost
- 100 gram rømme
- 60 gram finesse bakesukker
- 25 - 40 gram kakaopulver juster mengde etter smak
- Frysetørket bringebær evt. friske bringebær til topping
FREMGANGSMÅTE
Sjokoladekake
- Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
- Pisk egg og søtning til eggedosis.
- Bland inn de øvrige ingrediensene og pisk til en jevn røre.
- Smør en rund kakeform med smør eller olje, før du heller røren i formen.
- Stekes på midterste rille i ovnen i 35 minutter. Avkjøl kaken helt før du smører den med topping.
Sitronkrem
- Vask sitronen og rasp av skallet, før du presser ut saften.
- Bland sitronskall og sitronsaft i en bakebolle, sammen med de andre ingrediensene. Pisk til luftig krem.
Sjokolademoussekrem
- Pisk kremfløte til krem.
- Pisk kremost, rømme, søtning og kakao til en jevn og klumpfri røre.
- Vend sjokoladerøren inn i kremen. Pisk til luftig sjokoladekrem.
Sett sammen kaken
- Legg den ene kaken på et kakefat.
- Smør sitronkrem over bunnen før du legger over den andre kaken.
- Smør toppen og sidene med sjokolademoussekrem.
- Knus frysetørket bringebær og strø dette over kaken.