Lavkarbo sjokoladekake med sjokolademousse (nøttefri)





Lavkarbo dobbel sjokoladekake med sjokolademoussekrem – en skikkelig god kake!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Denne sjokoladekaken er glutenfri og nøttefri, også er den god på smak og faller nok i smak hos alle som liker sjokoladekake.

Vi har i denne oppskriften laget to bunner for å få en høy sjokoladekake. Det går helt fint å lage én bunn og dele den i to. Den enkleste måten å dele denne bunnen i to er ved å trekke en sytrå gjennom kaken når den er helt avkjølt.

Dersom du ikke ønsker sitronkrem i midten kan du la være å lage dette. Du kan for eksempel lage én bunn og bare sjokolademoussekrem som du smører på toppen og rundt kantene. Får du for mye sjokolademoussekrem, ikke fortvil, dette fyller du i en skål og spiser som sjokolademousse.

Lavkarbo saftig sjokoladekake med sjokolademoussekrem

Vil du har inspirasjon til andre gode lavkarbo kaker, finner du mange andre kakeoppskrifter her.

Lavkarbo saftig sjokoladekake med sjokolademoussekrem

Lavkarbo sjokoladekake med sjokolademoussekrem (nøttefri)

5 fra 2 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 2 timer
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 388kcal | Karbohydrater: 3.5g | Protein: 6g | Fett: 37g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Sjokoladekake (ønsker du to tykke bunner lager du denne to ganger, istedenfor å dele én i to)

  • 4 egg
  • 100 g finesse bakesukker
  • 100 g smeltet meierismør
  • 2 dl kremfløte
  • 40 g kakaopulver
  • 30 g havrefiber
  • 25 g pofiber
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1-2 ts instant kaffepulver blandet i et eggeglass med varmt vann

Sitronkrem

Sjokolademoussekrem

Fremgangsmåte

Sjokoladekake

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Pisk egg og søtning til eggedosis.
  • Bland inn de øvrige ingrediensene og pisk til jevn røre.
  • Dekk bunnen av en springform (24 cm i diameter) med bakepapir. Hell røren i formen.
  • Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 35 min.
  • Avkjøl kaken i formen.

Sitronkrem

  • Vask sitronen og rasp av skallet, før du presser ut saften.
  • Bland skall og saft i en bakebolle, sammen med de andre ingrediensene. Pisk til luftig krem.

Sjokolademoussekrem

  • Pisk kremfløte til krem.
  • Pisk seterrømme, kremost, søtning og kakaopulver til jevn røre før du vender det inn i den piskede kremen. Pisk til luftig sjokoladekrem.

Sett kaken sammen

  • Del en bunn i to, eller bruk to bunner. Legg bunnen på et kakefat. Smør med sitronkrem og legg over den andre bunnen.
  • Smør toppen og sidene med sjokolademoussekrem.
  • Knus frysetørkede bringebær og strø over kaken eller pynt med friske bær.

Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search