Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo trippel sjokolademousse. Foto: Aina Sjo.

Lavkarbo trippel sjokolademousse

Kjøkken: desserthefte
Allergener: Melk
Tid: 2 timer 30 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 705kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 3 dl kremfløte
  • 20 g Finesse bakesukker
  • 150 g seterrømme
  • 100 g Philadelphia ost
  • 75 g mørk sjokolade uten sukker
  • 75 g sjokolade uten sukker
  • 50 g hvit sjokolade uten sukker

Toppingforslag

  • Jordbær
  • Raspet sjokolade uten sukker

Fremgangsmåte

  • Pisk kremfløte og søtning til myk krem.
  • Pisk seterrømme og Philadelphia ost sammen i en egen bolle til en jevn blanding.
  • Smelt de tre typene sjokolade i separate skåler over vannbad. Hvis du ønsker å lage mousse med én type sjokolade, kan du smelte all sjokoladen i én skål.
  • Bland ⅓ av kremost- og rømmeblandingen i hver av skålene med smeltet sjokolade. Deretter blander du inn ⅓ av den piskede fløten i hver skål.
  • Fordel blandingene lagvis i ønskede serveringsglass eller skåler.
  • Sett i kjøleskapet i minimum 2 timer, eller til den er fast.
  • Topp gjerne med jordbær og raspet sjokolade uten sukker før servering.

Næringsinnhold

Kalorier: 705kcal | Karbohydrater: 9,6g | Protein: 8g | Fett: 66g