Gå tilbake
+ porsjoner
Frøken Holm brownie

Frøken Holms saftige lavkarbo brownie

Allergener: Egg, Melk, Nøtter
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 1 kake (1 kake gir ca. 8 stykker)
Kalorier: 268kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 7 g gelatinpulver
  • 4 ss brunet smør
  • 80 g mandelsmør
  • 60 g Finesse bakesukker
  • 2 egg str. L
  • 4 dråper vaniljeessens kan utelates
  • 0.25 ts espressopulver
  • 1 ts bakepulver
  • 40 g kakaopulver
  • 0.25 ts salt
  • 50 g sjokoladeknapper (frokenholm.no) evt. en annen sukkerfri sjokolade

Fremgangsmåte

  • Legg gelatinpulver i et eggeglass og fyll opp med kaldt vann og la dette bløtlegge seg i ti minutter, til du får en myk gelémasse.
  • Start med å brune smøret ved å smelte det i en kjele på medium varme. Først vil du se at melkestoffene synker til bunnen, og etter noen minutter vil smøret begynne å bli brunt. Pass på at det kun blir en lys nøttebrun farge og ikke brent.
  • Bland geléen i det varme smøret og rør til alt er løst opp.
  • Sett stekeovnen på 175 grader, over- og undervarme.
  • Finn frem en brødform på 1 liter og kle både bunn og vegger med bakepapir.
  • Bruk en elektrisk mikser og bland godt sammen det brunede smøret, mandelsmør, finesse bakesukker og egg, og evt. vaniljeekstrakt. Pisk til en kremet masse.
  • Rør inn espressopulver, bakepulver, kakaopulver og salt. Rør til alt er blandet.
  • Hvis du vil ha i sjokoladeknapper, tilsetter du dette nå. Strø gjerne noe på toppen av kaken også.
  • Hell røren i brødformen og stek på midterste rille i 16-18 minutter.
  • Avkjøl kaken helt før du skjærer i den.

Merknader

Kaken oppbevares i tett boks i kjøleskap i 10 dager. Kan også fryses. Lykke til med å ikke spise hele kaken med en gang!!

Næringsinnhold

Servering: 100gram | Kalorier: 268kcal | Karbohydrater: 3,1g | Protein: 6,9g | Fett: 17g