Frøken holm´s saftige lavkarbo brownie





«Verdens beste brownie» fra boken Frøken Holm nr.1!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Da Elisabeth, bedre kjent som Frøken Holm, ga ut kokeboken Frøken Holm nr.1 var vi fast bestemt på å bake oss gjennom boken! I boken finner du alt fra boller og brød til konfekt og kaker, og alt er lavkarbo og allergivennlig. Vi ble mildt sagt overrasket over hennes oppskrift på lavkarbo brownie og har fått gleden av å dele hennes oppskrift med dere, selvsagt med Elisabeth sin godkjenning.

Oppskriften heter verdens beste brownie, og vi kunne ikke vært mer enig. Kaken er uten tilsatt sukker, gluten og melkeprodukter. Vi har laget brunet smør av meierismør, som enkelt kan byttes til et plantebasert alternativ dersom du ønsker en melkefri brownie.

Elisabeth anbefaler hennes lavkarbo melkeknapper i denne oppskriften, som du kjøper på hennes nettside. Du kan selvsagt bruke den sukkerfrie sjokoladen du ønsker.

Frøken Holm brownie

Frøken Holm brownie

Oppskriften er tilsatt gelatinpulver og dette er hennes «hemmelige» ingrediens som gir en spesielt god konsistens på kaken.

Vi syntes brownie passer perfekt til hjemmelaget lavkarbo vaniljeiskrem. Prøv også å topp kaken med lavkarbo lakrissaus, som vi tror passer perfekt til den deilige kaken.

Ønsker du oppskrifter på andre digge kaker finner du mange flere oppskrifter her.

Siste oppskrifter

   

Frøken Holm brownie

OPPSKRIFT PÅ FRØKEN HOLM SIN SAFTIGE LAVKARBO BROWNIE

5 fra 2 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 45 minutter
Antall: 1 kake (1 kake gir ca. 8 stykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Servering: 100gram | Kalorier: 268kcal | Karbohydrater: 3.1g | Protein: 6.9g | Fett: 17g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Legg gelatinpulver i et eggeglass og fyll opp med kaldt vann og la dette bløtlegge seg i ti minutter, til du får en myk gelémasse.
  • Start med å brune smøret ved å smelte det i en kjele på medium varme. Først vil du se at melkestoffene synker til bunnen, og etter noen minutter vil smøret begynne å bli brunt. Pass på at det kun blir en lys nøttebrun farge og ikke brent.
  • Bland geléen i det varme smøret og rør til alt er løst opp.
  • Sett stekeovnen på 175 grader, over- og undervarme.
  • Finn frem en brødform på 1 liter og kle både bunn og vegger med bakepapir.
  • Bruk en elektrisk mikser og bland godt sammen det brunede smøret, mandelsmør, finesse bakesukker og egg, og evt. vaniljeekstrakt. Pisk til en kremet masse.
  • Rør inn espressopulver, bakepulver, kakaopulver og salt. Rør til alt er blandet.
  • Hvis du vil ha i sjokoladeknapper, tilsetter du dette nå. Strø gjerne noe på toppen av kaken også.
  • Hell røren i brødformen og stek på midterste rille i 16-18 minutter.
  • Avkjøl kaken helt før du skjærer i den.

Kommentar

Kaken oppbevares i tett boks i kjøleskap i 10 dager. Kan også fryses. Lykke til med å ikke spise hele kaken med en gang!!

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search