Allergener: Egg, Melk, Nøtter
Tid: 45 minutter minutter
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir ca. 20 churros)
Kalorier: 77kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
Strø
- 2-3 ss kanel
- 2-3 ss sukrin:1 evt. finesse bakesukker
Churros
Start med sjokoladesausen. Fremgangsmåte lengre ned i oppskriften.
Pisk meierismør, finesse bakesukker og sukrinsirup gold til en luftig og klumpfri masse.
Knekk egg i et litermål og tilsett vann til angitt mengde. Bland inn i røren og pisk til en klumpfri røre.
Tilsett de resterende tørre ingrediensene og bland godt.
La deigen hvile i ti minutter før du heller den i en sprøytepose.
Varm opp olje i en medium stor kjele. Olje skal ikke være så varm at den røyker, men holde en relativt høy temperatur. Stikk gjerne et treredskap ned i oljen for å sjekke om det bruser på redskapet. Ser du bobler er oljen klar.
Press ut strimler av deigen ned i oljen og bruk en saks til å klippe av enden. Friter maks tre om gangen. Snu churrosen når den er brun på undersiden. Løft churrosen ut av kjelen og legg den på et kjøkkenpapir, slik at resterende olje renner av.
Dypp ferdig fritert churros i en blanding av kanel og søtning.
Serveres med sjokoladesaus.
Kalorier: 77kcal | Karbohydrater: 1g | Protein: 4g | Fett: 5g