Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo mazariner

Lavkarbo mazariner

Allergener: Melk, Nøtter
Tid: 1 time
Porsjoner: 10 stk.
Kalorier: 401kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Bunn

  • 100 g romtemperert meierismør
  • 150 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 50 g Bakesukkr
  • 40 g monster fibersirup
  • 30 g avfettet linfrømel
  • 1 klype salt

Mandelmasse

  • 100 g romtemperert meierismør
  • 185 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 70 g Bakesukkr
  • 50 g monster fibersirup evt. sukrinsirup gold
  • 40 g avfettet linfrømel
  • 0.5 dl mandelmelk uten sukker evt. fløte eller vann
  • 9 dråper mandelessens
  • 4 dråper vaniljeessens evt. litt vaniljepulver

Glasur

  • 2 ss kremfløte evt. plantefløte, vann eller eggehvite
  • 30 g Bakesukkr
  • 2 ts inulin (kan utelates)
  • 25 g Sukrinmelis
  • 2 dråper vaniljeessens evt. litt vaniljepulver

Fremgangsmåte

Bunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Bland alle ingrediensene i en bakebolle. Bland godt slik at alt smøret fordeler seg jevnt i deigen.
  • Har du muffinsbrett gjør dette jobben litt lettere. Sett muffinsformer i muffinsbrettet. Trykk ca. 30 gram deig ned i hver form. Deigen skal dekke bunnen og helt opp langs kantene.
  • Sett brettet i kjøleskap mens du lager mandelmassen.

Mandelmasse

  • Bland alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle.
  • Fyll gropen i muffinsformene med mandelmassen og la massen gå kant i kant med bunnen, med et lite søkk inn mot midten.
  • Stek på midterste rille i ca. 17 minutter. Ta de ut når de er gylden.
  • De er litt skjør når de er varm. Vent med å ta de ut av formen til de er avkjølt.

Glasur

  • Bland alle ingrediensene til glasuren i en bolle. Start med én ss væske og tilfør litt og litt til du får rett konsistens. Glasuren blir stivest dersom du bruker eggehvite som væske.
  • Smør glasur på avkjølte kaker og sett i kjøleskap i en times tid før servering.

Merknader

Lavkarbo Mazariner kan fint fryses. 

Næringsinnhold

Kalorier: 401kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 10g | Fett: 35g