Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo mazariner

Lavkarbo mazariner

Allergener: Melk, Nøtter
Tid: 1 time
Porsjoner: 10 stk.
Kalorier: 401kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Bunn

Mandelmasse

Glasur

Fremgangsmåte

Bunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Bland alle ingrediensene i en bakebolle. Bland godt slik at alt smøret fordeler seg jevnt i deigen.
  • Har du muffinsbrett gjør dette jobben litt lettere. Sett muffinsformer i muffinsbrettet. Trykk ca. 30 gram deig ned i hver form. Deigen skal dekke bunnen og helt opp langs kantene.
  • Sett brettet i kjøleskap mens du lager mandelmassen.

Mandelmasse

  • Bland alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle.
  • Fyll gropen i muffinsformene med mandelmassen og la massen gå kant i kant med bunnen, med et lite søkk inn mot midten.
  • Stek på midterste rille i ca. 17 minutter. Ta de ut når de er gylden.
  • De er litt skjør når de er varm. Vent med å ta de ut av formen til de er avkjølt.

Glasur

  • Bland alle ingrediensene til glasuren i en bolle. Start med én ss væske og tilfør litt og litt til du får rett konsistens. Glasuren blir stivest dersom du bruker eggehvite som væske.
  • Smør glasur på avkjølte kaker og sett i kjøleskap i en times tid før servering.

Merknader

Lavkarbo Mazariner kan fint fryses. 

Næringsinnhold

Kalorier: 401kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 10g | Fett: 35g