2sskremfløteevt. plantefløte, vann eller eggehvite
30gBakesukkr
2tsinulin(kan utelates)
25gSukrinmelis
2dråpervaniljeessensevt. litt vaniljepulver
Fremgangsmåte
Bunn
Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
Bland alle ingrediensene i en bakebolle. Bland godt slik at alt smøret fordeler seg jevnt i deigen.
Har du muffinsbrett gjør dette jobben litt lettere. Sett muffinsformer i muffinsbrettet. Trykk ca. 30 gram deig ned i hver form. Deigen skal dekke bunnen og helt opp langs kantene.
Sett brettet i kjøleskap mens du lager mandelmassen.
Mandelmasse
Bland alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle.
Fyll gropen i muffinsformene med mandelmassen og la massen gå kant i kant med bunnen, med et lite søkk inn mot midten.
Stek på midterste rille i ca. 17 minutter. Ta de ut når de er gylden.
De er litt skjør når de er varm. Vent med å ta de ut av formen til de er avkjølt.
Glasur
Bland alle ingrediensene til glasuren i en bolle. Start med én ss væske og tilfør litt og litt til du får rett konsistens. Glasuren blir stivest dersom du bruker eggehvite som væske.
Smør glasur på avkjølte kaker og sett i kjøleskap i en times tid før servering.