Lavkarbo mazariner med saftig kjerne

Lavkarbo Mazariner med suuper saftig kjerne!!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til tights.no.

Ingen i verden kommer til å gjette at disse småkakene er både lavkarbo og helt uten tilsatt sukker. Lavkarbo mazariner er bare så saftig at vi anbefaler deg å lage de bare for å oppleve den gode smaken og konsistensen. Det er ekstra gøy å få dette til helt uten sukker.

Lavkarbo og glutenfri mazariner uten egg! 

Mazarin er en kake som består av smørdeig fylt med mandelmasse og toppet med hvit glasur. Det finnes ulike variasjoner med ulike fyll. Eksempelvis finnes det en variant som heter catalan og som inneholder bringebærsyltetøy. Bakverket er trolig oppkalt etter kardinal Jules Mazarin (wikipedia).

Lavkarbo mazariner

Vi har laget en forenklet versjon som vi faktisk syntes smaker bedre enn den tradisjonelle mørdeigen. Ikke nok med det, men dette er også veldig mye enklere og tar kortere tid. Småkakene er derfor klar på under én time.

Disse småkakene er faktisk laget helt uten egg og kan enkelt gjøres melkefri dersom du bruker smør uten melk. Mandelmasse lages opprinnelig av mandler, egg og sukker. Egget bidrar til å binde massen sammen slik at den blir klebrig. Vi har brukt avfettet linfrømel til dette formålet og vi kunne ikke bedt om et bedre resultat. Linfrømel bidrar til å gjøre mandelmassen ekstra, ekstra saftig! Avfettet linfrømel har en mild nøttesmak som du ikke vil kjenne i kakene. Du trenger derfor ikke å være redd for at kakene vil smake linfrø.

Som smaksforsterker har vi brukt mandelessens i mandelmassen. Vi har også brukt Monster zero drops vanilla vacation, som er suupergod og gir en deilig smak av vanilje.

Du kan lage mazariner i muffinsformer eller terteformer i papp eller aluminium. Vi har brukt muffinsformer som er stekt på muffinsbrett. Du kan antakeligvis også steke kakene direkte i muffinsbrettet, dersom du smører formen godt. Vent da til kakene er helt avkjølt før du tar de ut av formen, slik at de ikke går i stykker.

Glasuren er laget uten egg og melk. Men dersom du ønsker en stiv glasur kan du erstatte alpro cooking med lik mengde eggehvite.

Vi har forresten oppskrift på mange andre lavkarbo kaker her.

Lavkarbo mazariner

Lavkarbo mazariner
Lavkarbo mazariner

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO MAZARINER

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 1 hr
Antall: 10 stk.

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 401kcal | Karbohydrater: 2g | Protein: 10g | Fett: 35g
Allergener
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Bunn

Mandelmasse

Glasur

FREMGANGSMÅTE

Bunn

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Bland alle ingrediensene til bunnen i en bakebolle. Bland godt slik at alt smøret fordeler seg jevnt i deigen.
  • Har du muffinsbrett gjør dette jobben litt lettere. Trykk ca. 30 gram deig ned i hver form. Deigen skal dekke bunnen og helt opp til toppen av muffinsformen, langs kantene. Sett formen ned i muffinsbrettet mens du gjør denne jobben, slik at du enklere klare å fordele deigen.
  • Sett brettet i kjøleskap mens du lager mandelmassen.

Mandelmasse

  • Bland alle ingrediensene til mandelmassen i en bakebolle. Trykk deigen ned i muffinsformen og la deigen gå kant i kant med bunnen, med et lite søkk inn mot midten.
  • Stekes på midterste rille i ca. 17 minutter. Ta de ut når de er gylden.
  • De er litt skjør når de er varm. Vent derfor med å flytte de ut av formen til de er avkjølt.

Glasur

  • Bland alle ingrediensene til glasuren i en bolle. Start med 1 ss væske og tilfør litt og litt til du får rett konsistens. Glasuren blir stivere dersom du bruker eggehvite som væske.
  • Smør glasur på avkjølt kake. Sett mazarinene i kjøleskap i en times tid før servering.

Kommentar

Lavkarbo Mazariner kan fint fryses. 
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search