Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo blåbærpai

Lavkarbo oppned smuldrepai med blåbær

Allergener: Egg, Melk, Nøtter
Tid: 2 timer 30 minutter
Porsjoner: 1 pai (1 pai gir ca. 8 porsjoner)
Kalorier: 518kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Vaniljekrem

Bunn

Blåbærfyll

Fremgangsmåte

Vaniljekrem

  • Bland alle ingrediensene i en kjele og varm forsiktig opp til kokepunktet mens du rører hele tiden. La koke i 15-20 minutter, til kremen har tyknet. Tilsett ørlite mer xanthan gum dersom sausen ikke tykner tilstrekkelig.
  • Avkjøl kremen.

Bunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Bland alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle.
  • Smør en 22 cm rund paiform med smør.
  • Trykk deigen jevnt ut i formen og opp langs kanten. Prikk bunnen med en gaffel.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 18 minutter.

Blåbærfyll

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Bland blåbær, finesse bakesukker og chiafrø. Sett til side i 15 minutter.
  • Smør vaniljekrem på bunnen og toppe med blåbærfyll. Strø over hakkede mandler.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl før servering.

Næringsinnhold

Kalorier: 518kcal | Karbohydrater: 7g | Protein: 14g | Fett: 42g