Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo blåbærostekake

Lavkarbo blåbærostekake i glass

Allergener: Melk, Nøtter
Tid: 15 minutter
Porsjoner: 4 glass
Kalorier: 627kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Nøttebunn

Blåbærkrem

  • 2.5 dl kremfløte
  • 100 gram kremost naturell
  • 50 gram finesse bakesukker
  • 0.5 sitron
  • 70 gram blåbær

Fremgangsmåte

Nøttebunn

  • Smelt smør i en kjele og bland inn grovhakket pekannøtt, mandelmel, finesse bakesukker og salt. La stå på varmen i ca. ett minutt mens du rører.
  • Fordel massen i serveringsglass eller skåler.

Blåbærkrem

  • Pisk kremfløte, kremost og finesse bakesukker til luftig krem.
  • Vask sitronen før du rasper av skallet fra halve sitronen og presser ut saften.
  • Rør inn raspet sitronskall og sitronsaft i kremen. Vend forsiktig inn blåbær. Spar gjerne noen bær til topping.
  • Fordel kremen i glassene og strø over bærene du la til sides.

Næringsinnhold

Kalorier: 627kcal | Karbohydrater: 6g | Protein: 8g | Fett: 59g