0,5sitron,saft og zest (det ytterste gule skallet)
2,5dlkremfløte
100gPhiladelphia ost
40gFinesse bakesukker
70gblåbær
Fremgangsmåte
Nøttebunn
Hakk pekannøtt med en kniv til grovt mel eller bruk en foodprosessor.
Rist hakkede pekannøtter og mandelmel i en tørr stekepanne på medium temperatur i 2-3 minutter. Dette vil gi en dypere smak. Rør jevnlig slik at det ikke brenner seg.
Rør inn de øvrige ingrediensene. Fortsett å røre til alt er godt blandet og du får en klebrig masse.
Press nøtteblandingen jevnt ned i bunnen av små glass eller dessertskåler. Sett glassene i kjøleskapet mens du lager blåbærkremen, slik at bunnen får satt seg.
Blåbærkrem
Vask sitronen før du rasper av zest og presser ut saften.
Ha alle ingrediensene til blåbærkrem, unntatt blåbær, i en bolle. Pisk blandingen til den blir til en fast og luftig krem.
Vend inn blåbær, men spar noen bær til topping. Smak til med mer søtning etter ønske.
Fordel kremen over nøttebunnen i glassene og topp med blåbær.