Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo blåbærostekake

Lavkarbo blåbærostekake i glass

Allergener: Melk, Nøtter
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 4 glass
Kalorier: 483kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Nøttebunn

  • 40 g pekannøtt
  • 50 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 35 g meierismør
  • 25 g Finesse bakesukker
  • 1 klype salt

Blåbærkrem

  • 0,5 sitron, saft og zest (det ytterste gule skallet)
  • 2,5 dl kremfløte
  • 100 g Philadelphia ost
  • 40 g Finesse bakesukker
  • 70 g blåbær

Fremgangsmåte

Nøttebunn

  • Hakk pekannøtt med en kniv til grovt mel eller bruk en foodprosessor.
  • Rist hakkede pekannøtter og mandelmel i en tørr stekepanne på medium temperatur i 2-3 minutter. Dette vil gi en dypere smak. Rør jevnlig slik at det ikke brenner seg.
  • Rør inn de øvrige ingrediensene. Fortsett å røre til alt er godt blandet og du får en klebrig masse.
  • Press nøtteblandingen jevnt ned i bunnen av små glass eller dessertskåler. Sett glassene i kjøleskapet mens du lager blåbærkremen, slik at bunnen får satt seg.

Blåbærkrem

  • Vask sitronen før du rasper av zest og presser ut saften.
  • Ha alle ingrediensene til blåbærkrem, unntatt blåbær, i en bolle. Pisk blandingen til den blir til en fast og luftig krem.
  • Vend inn blåbær, men spar noen bær til topping. Smak til med mer søtning etter ønske.
  • Fordel kremen over nøttebunnen i glassene og topp med blåbær.

Næringsinnhold

Kalorier: 483kcal | Karbohydrater: 5,8g | Protein: 7g | Fett: 47g