Nyydelig blåbærostekake i porsjonsglass!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo blåbærostekake i glass er en perfekt sommerdessert når blåbærene bugner i skogen. Blåbær er i sesong i juli og august, og bruksområdene er mange. Du kan enten spise bærene rett fra busken eller lager et nydelig bakverk med disse supersunne bærene.
Sjekk for eksempel vår deilige lavkarbo blåbærpai, som du finner oppskrift til her.
Blåbær er en kilde til vitamin E, vitamin C og folat. I tillegg har blåbær et høyt innhold av kostfiber, og regnes som supermat på grunn av det høye innholdet av antioksidanter.
I bunnen har vi brukt en kombinasjon av pekannøtt og mandelmel. Du kan bruke de nøttene du foretrekker. Prøv for eksempel med valnøtter, hasselnøtt eller salte peanøtter. Det blir garantert godt uansett hvilke nøtt du velger.
Vi har brukt Bakesukkr som søtning i denne desserten. Denne søtningen gir naturlig søtsmak og ingen dårlig ettersmak, slik som erytritol kan gi i store mengder. Du kan bruke den søtningen du foretrekker.
Lavkarbo blåbærostekake er toppet med spiselig blå kornblomst.
Prøv også vår sommerlige oppskrift på lavkarbo ostekake i glass med jordbærsaus, som du finner her.
Vil du ha oppskrift på andre sommerlige oppskrifter finner du mange gode eksempler her.
Lavkarbo blåbærostekake i glass
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Nøttebunn
- 35 g meierismør
- 65 g pekannøtt
- 50 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 50 g Finesse bakesukker
- 1 klype salt
Blåbærkrem
- 2.5 dl kremfløte
- 100 g kremost naturell
- 50 g Finesse bakesukker
- 0.5 sitron
- 70 g blåbær
Fremgangsmåte
Nøttebunn
- Smelt smør i en kjele og bland inn grovhakket pekannøtt, mandelmel, finesse bakesukker og salt. La stå på varmen i ca. ett minutt mens du rører.
- Fordel massen i serveringsglass eller skåler.
Blåbærkrem
- Pisk kremfløte, kremost og finesse bakesukker til luftig krem.
- Vask sitronen før du rasper av skallet fra halve sitronen og presser ut saften.
- Rør inn raspet sitronskall og sitronsaft i kremen. Vend forsiktig inn blåbær. Spar gjerne noen bær til topping.
- Fordel kremen i glassene og strø over bærene du la til sides.
Men jag kan ikke si att nøttesmeten blev fast?
Den kjenns mera som smulpaj
Hei. Bunnen blir ikke fast som bunnen i en ostekake. Denne skal være mer smuldrete 🙂
Blåbærostekaken var helt nydelig❤ den blir garantert laget igjen🌸
Så kjekt å høre! Tusen takk for tilbakemeldingen 🙂