Lavkarbo blåbærostekake i glass

Nyydelig blåbærostekake i porsjonsglass!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til tights.no.

Lavkarbo blåbærostekake i glass er en perfekt sommerdessert når blåbærene bugner i skogen. Blåbær er i sesong i juli og august, og bruksområdene er mange. Du kan enten spise bærene rett fra busken eller lager et nydelig bakverk med disse supersunne bærene.

Sjekk for eksempel vår deilige lavkarbo blåbærpai, som du finner oppskrift til her.

Blåbær er en kilde til vitamin E, vitamin C og folat. I tillegg har blåbær et høyt innhold av kostfiber, og regnes som supermat på grunn av det høye innholdet av antioksidanter.

Lavkarbo blåbærostekake

I bunnen har vi brukt en kombinasjon av pekannøtt og mandelmel. Du kan bruke de nøttene du foretrekker. Prøv for eksempel med valnøtter, hasselnøtt eller salte peanøtter. Det blir garantert godt uansett hvilke nøtt du velger.

Vi har brukt Bakesukkr som søtning i denne desserten. Denne søtningen gir naturlig søtsmak og ingen dårlig ettersmak, slik som erytritol kan gi i store mengder. Du kan bruke den søtningen du foretrekker.

Lavkarbo blåbærostekake er toppet med spiselig blå kornblomst.

Prøv også vår sommerlige oppskrift på lavkarbo ostekake i glass med jordbærsaus, som du finner her.

Vil du ha oppskrift på andre sommerlige oppskrifter finner du mange gode eksempler her.

Lavkarbo blåbærostekake
Lavkarbo blåbærostekake

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO BLÅBÆROSTEKAKE I GLASS

5 from 1 vote
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 15 mins
Antall: 3 glass

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 627kcal | Karbohydrater: 6g | Protein: 8g | Fett: 59g
Allergener
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Nøttebunn

Blåbærkrem

  • 2 dl kremfløte
  • 75 gram kremost
  • 40 gram bakesukkr
  • 1 ts vaniljesukkr evt. vaniljeekstrakt
  • 0.5 sitron
  • 50 gram blåbær
  • Evt. ekstra blåbær som topping

FREMGANGSMÅTE

Nøttebunn

  • Smelt smør i en kjele og bland inn grovhakket pekannøtt, mandelmel, bakesukkr og salt. Bland til en fast masse. Fordel massen i serveringsglass eller skåler.

Blåbærkrem

  • Pisk kremfløte, kremost, bakesukkr og vaniljesukkr til luftig krem. Tilsett saften fra sitron og raspet sitronskall. Bland inn blåbær når kremen er luftig. Knepp gjerne noen av bærene for en fin lilla farge på kremen.
  • Fordel kremen i glassene. Strø gjerne over ferske blåbær før servering.
Recent Posts
Kommentarer
  • Mia
    Svar

    5 stars
    Blåbærostekaken var helt nydelig❤ den blir garantert laget igjen🌸

    • omhelse.no
      Svar

      Så kjekt å høre! Tusen takk for tilbakemeldingen 🙂

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search