Gå tilbake
+ porsjoner
Stekt laks med agurksalat og sellerirotpuré

Lavkarbo stekt laks med agurkslat og puré

Allergener: Fisk, Melk, Selleri, Sulfitter
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 628kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Agurksalat

  • 2 ss vann
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ts sukrinmelis
  • 0.5 ts salt
  • 1 klype pepper
  • 1 ss finhakket kruspersille
  • 0,5 agurk

Laks

  • 2 stk. laksefilet (laksefilet på 125 gram stk.)
  • Salt og pepper
  • Sitronsaft
  • Meierismør
  • Seterrømme til servering

Sellerirotpuré

  • 375 gram sellerirot
  • 2 ss meierismør
  • 2 ss kremfløte
  • Muskat
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene til agurklaken i en skål. Skjær agurk i tynne skiver med en ostehøvel og bland skivene i laken. Sett skålen i kjøleskap mens du lager det andre.
  • Krydre laksen med salt og pepper. Skvis over litt sitronsaft.
  • Varm smør i en stekepanne og stek fisken på middels høy temperatur i 2-3 minutter på hver side. Har laksen skinn stekes den med skinnsiden ned først. La laksen hvile i fem minutter før du serverer den.
  • Rens og skjær selleriroten i terninger før den kokes mør i en kjele. Ca. 10 minutters koketid. Hell av kokevannet og lag en jevn puré ved hjelp av en stavmikser. Bland inn smør, fløte og krydder.
  • Server retten med rømme og smak til med salt og pepper.

Næringsinnhold

Kalorier: 628kcal | Karbohydrater: 7g | Protein: 29g | Fett: 52g