Lavkarbo stekt laks med agurksalat og sellerirotpuré





Pannestekt laks med syrlig agurksalat og rømme!

Dette er en tradisjonell fiskerett som ofte serveres med kokt potet. Vi har byttet poteten med sellerirotpuré, som vi syntes smaker veldig godt sammen med fisk.

Stekt laks er enkelt og raskt å lage i en hektisk hverdag. Laks inneholder 224 kcal, 20 gram protein, 13 gram fett og 0 gram karbohydrater. Laks er rik på omega 3 og 6, vitamin A og D, selen og jod. Det anbefales å spise fet fisk minimum én gang per uke, og helst oftere.

Stekt laks med agurksalat og sellerirotpuré

Stekt laks passer veldig godt sammen med syrlig agurksalat og rømme. Det brukes tradisjonelt sukker i agurksalat. Vi har byttet sukker med Sukrinmelis, for et sunnere resultat som ikke påvirker blodsukkeret.

Server retten med laktosefri rømme for et laktosefritt måltid.

Er du på utkikk etter mer matinspirasjon? Finn mange flere lavkarbo oppskrifter her.

Stekt laks med agurksalat og sellerirotpuré

Lavkarbo stekt laks med agurkslat og puré

5 fra 1 stemme
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 628kcal | Karbohydrater: 7g | Protein: 29g | Fett: 52g
Allergener
Fisk
Melk
Selleri
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Agurksalat

  • 2 ss vann
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ts sukrinmelis
  • 0.5 ts salt
  • 1 klype pepper
  • 1 ss finhakket kruspersille
  • 0,5 agurk

Laks

  • 2 stk. laksefilet (laksefilet på 125 gram stk.)
  • Salt og pepper
  • Sitronsaft
  • Meierismør
  • Seterrømme til servering

Sellerirotpuré

  • 375 gram sellerirot
  • 2 ss meierismør
  • 2 ss kremfløte
  • Muskat
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene til agurklaken i en skål. Skjær agurk i tynne skiver med en ostehøvel og bland skivene i laken. Sett skålen i kjøleskap mens du lager det andre.
  • Krydre laksen med salt og pepper. Skvis over litt sitronsaft.
  • Varm smør i en stekepanne og stek fisken på middels høy temperatur i 2-3 minutter på hver side. Har laksen skinn stekes den med skinnsiden ned først. La laksen hvile i fem minutter før du serverer den.
  • Rens og skjær selleriroten i terninger før den kokes mør i en kjele. Ca. 10 minutters koketid. Hell av kokevannet og lag en jevn puré ved hjelp av en stavmikser. Bland inn smør, fløte og krydder.
  • Server retten med rømme og smak til med salt og pepper.

Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search