Kjør multer og søtning i en foodprosessor til du får en jevn puré. Sil massen gjennom en sikt og kast steinene.
Multekrem
Pisk kremfløte, kremost og søtning til luftig krem. Rør inn ca. halvparten av multepuréen. Resten av puréen spares til topping.
Lavkarbo karamellsaus
Bland smør og søtning i en tykkbunnet kjele og kok opp. La blandingen koke i ca. 2 minutter, mens du rører jevnlig.
Rør inn kremfløte og kok opp. La blandingen koke i ca. 15 minutter, mens du rører jevnlig. Sausen er klar når den har fått en gyllen karamellfarge. Smak til med vanilje når sausen er litt mer avkjølt.
Avkjøle sausen før servering. Den vil tykne enda mer når den avkjøles.
Brente pekannøtter
Rist pekannøttene i et par minutter i en tørr stekepanne på medium temperatur.
Rør inn meierismør, søtning og salt.
Rør om og la nøttene surre i stekepannen i noen minutter.
Legg nøttene på et bakepapir til avkjøling.
Sett sammen desserten
Hell multekremen i en sprøytepose og fordel i serveringslass eller skåler.
Hell over multepuré og dryss over knuste eller hele pekannøtter. Legg så mange lag du ønsker.
Hell karamellsausen i en sprøytepose med liten tipp, og sprøyt karamell på toppen. Du kan evt. sirkle karamellsausen over med en skje.