Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo gullkrem med multer og karamellsaus

Lavkarbo gullkrem med multer og karamellsaus

Allergener: Melk, Nøtter
Tid: 1 time 30 minutter
Porsjoner: 4 store porsjoner
Kalorier: 584kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Multepuré

Multekrem

  • 2 dl kremfløte
  • 100 g kremost
  • 3 ss bakesukkr
  • Multepuré

Lavkarbo karamellsaus

  • 1,5 dl kremfløte
  • 75 g bakesukkr
  • 1 klype salt
  • 5 dråper vaniljeessens
  • 35 g meierismør
  • 2-5 ss kaldt vann

Brente pekannøtter

Fremgangsmåte

Multepuré

  • Kjør multer og søtning i en foodprosessor til du får en jevn puré. Sil massen gjennom et dørslag og kast steinene.

Multekrem

  • Pisk kremfløte, kremost og søtning til luftig krem. Rør inn ca. halvparten av multepuréen. Resten av puréen spares til topping.

Lavkarbo karamellsaus

  • Bland alle ingrediensene, unntatt vann, i en kjele og kok opp. Kok massen i ca. 10 minutter, til det tykner og blir brunaktig på fargen. Rør om underveis.
  • Avkjøl sausen. Tilsett kaldt vann og pisk til du får en rennende karamellsaus. Tilsett litt og litt vann til rett konsistens.

Brente pekannøtter

  • Stek pekannøttene i et par minutter i en tørr stekepanne på medium temperatur.
  • Rør inn meierismør, søtning, vann, vaniljeekstrakt og salt.
  • Rør om og la nøttene surre i pannen i ca. 5 min.
  • Legg nøttene på et bakepapir til avkjøling.

Sett sammen desserten

  • Hell multekremen i en sprøytepose og fordel i serveringslass eller skåler.
  • Hell over multepuré og dryss over knuste eller hele pekannøtter. Lag så mange lag du ønsker.
  • Hell karamellsausen i en sprøytepose med liten tipp, og sprøyt karamell på toppen. Du kan evt. sirkle karamellsausen over med en skje.

Næringsinnhold

Kalorier: 584kcal | Karbohydrater: 9g | Protein: 6g | Fett: 51g