Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo gullkrem med multer og karamellsaus

Lavkarbo gullkrem med multer og karamellsaus

Allergener: Melk, Nøtter
Tid: 1 time 30 minutter
Porsjoner: 4 store porsjoner
Kalorier: 584kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Multepuré

  • 350 g multer
  • 5 ss Bakesukkr

Multekrem

  • 2 dl kremfløte
  • 100 g kremost
  • 3 ss Bakesukkr
  • Multepuré

Lavkarbo karamellsaus

  • 75 g meierismør
  • 40 g Sukrin gold
  • 1,5 dl kremfløte
  • 4 dråper vaniljeessens (valgfritt)

Brente pekannøtter

  • 80 g pekannøtt
  • 15 g meierismør
  • 15 g Sukrin gold
  • 1 klype salt

Fremgangsmåte

Multepuré

  • Kjør multer og søtning i en foodprosessor til du får en jevn puré. Sil massen gjennom en sikt og kast steinene.

Multekrem

  • Pisk kremfløte, kremost og søtning til luftig krem. Rør inn ca. halvparten av multepuréen. Resten av puréen spares til topping.

Lavkarbo karamellsaus

  • Bland smør og søtning i en tykkbunnet kjele og kok opp. La blandingen koke i ca. 2 minutter, mens du rører jevnlig.
  • Rør inn kremfløte og kok opp. La blandingen koke i ca. 15 minutter, mens du rører jevnlig. Sausen er klar når den har fått en gyllen karamellfarge. Smak til med vanilje når sausen er litt mer avkjølt.
  • Avkjøle sausen før servering. Den vil tykne enda mer når den avkjøles.

Brente pekannøtter

  • Rist pekannøttene i et par minutter i en tørr stekepanne på medium temperatur.
  • Rør inn meierismør, søtning og salt.
  • Rør om og la nøttene surre i stekepannen i noen minutter.
  • Legg nøttene på et bakepapir til avkjøling.

Sett sammen desserten

  • Hell multekremen i en sprøytepose og fordel i serveringslass eller skåler.
  • Hell over multepuré og dryss over knuste eller hele pekannøtter. Legg så mange lag du ønsker.
  • Hell karamellsausen i en sprøytepose med liten tipp, og sprøyt karamell på toppen. Du kan evt. sirkle karamellsausen over med en skje.

Næringsinnhold

Kalorier: 584kcal | Karbohydrater: 9g | Protein: 6g | Fett: 51g