Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo suksessterte

Lavkarbo suksessterte

Allergener: Egg, Melk, Nøtter
Tid: 2 timer
Porsjoner: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)
Kalorier: 271kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Mandelbunn

Gul krem

  • 4 eggeplommer M/L egg
  • 1 dl kremfløte
  • 100 gram finesse bakesukker
  • 150 gram meierismør
  • 5 dråper vaniljeessen evt. litt vaniljepulver

Fremgangsmåte

Mandelbunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Pisk eggehvite og søtning til stiv marengs. Det er viktig at eggehviten ikke inneholder rester av eggeplomme, da blir den ikke stiv.
  • Mal mandlene i en foodprosessor eller mandelkvern til fint mandelmel og vend forsiktig inn i marengsen.
  • Smør en 22 cm rundt kakeform med smør og hell kakerøren i formen.
  • Stek i ca. 16 minutter på midterste rille i ovnen. Bunnen kjennes myk ut når den er varm men den blir fast når den blir kald.
  • Avkjøl bunnen i formen.

Gul krem

  • Varm forsiktig opp eggeplomme, kremfløte og søtning i en kjele til rett under kokepunktet. Rør hele tiden, frem til kremen tykner. Dette tar ca. 20 minutter.
  • Røren vil være litt flytende selv etter 20 minutter, men du skal se strukturer i kremen når den er ferdig. Tilsett romtemperert smør og vanilje, og rør frem til smøret har smeltet. Avkjøl kremen i kjøleskap slik at den tykner ytterligere.
  • Dersom kremen er rennende etter avkjøling kan den piskes med en miksmaster. Ikke pisk for lenge, da får du smør.
  • Smør bunnen med gul krem eller bruk en sprøytepose og lag rosetter.
  • Smelt sjokolade over vannbad før du sirkler dette over kaken. Dryss over knuste frysetørkede bringebær etter ønske.

Næringsinnhold

Kalorier: 271kcal | Karbohydrater: 1.7g | Protein: 6.7g | Fett: 24.5g