Allergener: Egg, Melk, Nøtter
Porsjoner: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)
Kalorier: 271kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
Mandelbunn
- 4 eggehviter M/L egg
- 50 g Finesse bakesukker
- 50 g monster fibersirup evt. sukrinsirup gold
- 200 g mandler
Gul krem
- 4 eggeplommer M/L egg
- 125 g kremfløte
- 90 g Finesse bakesukker
- 150 g meierismør
- 5 dråper vaniljeessens evt. litt vaniljepulver
Toppingforslag
- sjokolade uten sukker
- frysetørkede bringebær
- Pistasjnøtter
Mandelbunn
Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
Pisk eggehvite og søtning til stiv marengs. Det er viktig at eggehviten ikke inneholder rester av eggeplomme, da blir den ikke stiv.
Mal mandlene i en foodprosessor eller mandelkvern til fint mandelmel og vend forsiktig inn i marengsen.
Smør en 22 cm rundt kakeform med smør og hell kakerøren i formen.
Stek i ca. 20 minutter på midterste rille i ovnen. Bunnen kjennes myk ut når den er varm men den blir fast når den blir kald.
Avkjøl bunnen i formen.
Gul krem
Varm forsiktig opp eggeplomme, kremfløte og søtning i en kjele til rett under kokepunktet. Rør hele tiden, frem til kremen tykner. Dette tar ca. 20 minutter.
Røren vil være litt flytende selv etter 20 minutter, men du skal se strukturer i kremen når den er ferdig. Tilsett romtemperert smør og vanilje, og rør frem til smøret har smeltet. Avkjøl kremen i kjøleskap slik at den tykner ytterligere.
Dersom kremen er rennende etter avkjøling kan den piskes med en miksmaster. Ikke pisk for lenge, da får du smør.
Smør bunnen med gul krem eller bruk en sprøytepose og lag rosetter.
Smelt sjokolade over vannbad før du sirkler dette over kaken. Dryss over knuste frysetørkede bringebær etter ønske.
Kalorier: 271kcal | Karbohydrater: 1,7g | Protein: 6,7g | Fett: 24,5g