Lavkarbo suksessterte

Suksessterte, vår kakefavoritt i lavkarboversjon!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til tights.no.

Lavkarbo suksessterte er vår favorittkake og denne er like god som originalen. Kaken har saftig mandelbunn og er toppet med fløyelsmyk gul krem.

Vi har tidligere laget lavkarbo dobbel suksessterte, som også har et lag med sjokoladekrem. Du finner oppskriften her. Vi har også oppskrift på lavkarbo Sarah Bernard i langpanne, som har mange av de samme ingrediensene som denne kaker. Du finner Sarah Bernard oppskriften her.

Du kan servere lavkarbo suksessterte helt tradisjonell uten pynt på den gule kremen, eller toppe kremen med for eksempel raspet sjokolade og/eller ferske bær. Vi har pyntet suksessterten med sukkerfri belgisk sjokolade frysetørket bringebær og pistasjnøtter.

Lavkarbo suksessterte

Bunnen er laget av mandler og med en kombinasjon av finesse bakesukker og Monster fibersirup. Fibersirup er med på å gjøre denne bunnen ekstra saftig, men du kan erstatte dette med lik mengde finesse bakesukker dersom du ønsker færre ingredienser.

Ønsker du andre oppskrifter på sukkerfri kake eller andre lavkarbo desserter, finner du det her. 

Lavkarbo suksessterte

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SUKSESSTERTE MED SAFTIG BUNN

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 2 hrs
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 271.75kcal | Karbohydrater: 1.72g | Protein: 6.74g | Fett: 24.47g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

UTSTYR

  • Rund kakeform - 24 cm diameter

INGREDIENSER

Mandelbunn

  • 4 eggehviter M/L egg
  • 30 gram finesse bakesukker
  • 50 gram monster fibersirup evt. lik mengde sukrinsirup gold eller finesse bakesukker
  • 200 gram malte mandler
  • 1 ts bakepulver
  • 1 klype salt

Gul krem

FREMGANGSMÅTE

Mandelbunn

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Pisk eggehvitene sammen med søtning og fibersirup, til stiv marengs. Det er viktig at eggehviten ikke inneholder rester av eggeplomme, da vil den ikke bli stiv.
  • Mal mandlene i en foodprosessor og vend dette forsiktig inn i marengsen. Bland også inn bakepulver og salt.
  • Smør kakeformen og hell over kakerøren.
  • Stekes i 15-17 minutter på midterste rille i ovnen . Sjekk underveis.
  • Bunnen må avkjøles før kremen tas på.

Gul krem

  • Varm eggeplommer, kremfløte, og søtning på svak varme i en kjele. Dersom det varmes for fort opp kan eggeplommen koagulere, da vil du få klumper i kremen. Bruk god tid på denne prosessen.
  • Rør hele tiden, frem til kremen tykner. Dette tar opp til 20 minutter.
  • Røren vil være litt flytende selv etter 20 minutter, men du skal se strukturer i kremen når den er ferdig. Tilsett vaniljepulver og romtemperert smør og rør frem til alt har smeltet. Sett den gule kremen kjølig til den er helt avkjølt. Kremen tykner i kjøleskap.
  • Pisk kremen med miksmaster til luftig og lysegul krem når den er avkjølt.

Sett sammen kaken

  • Smør bunnen med gul krem, enten med en kniv eller slikkepott, eller bruk en sprøytepose og lag rosetter.
  • Smelt sjokolade over vannbad og sirkle dette over kaken. Strø gjerne over frysetørket bringebær og hakkede pistasjnøtter.
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search