Lavkarbo suksessterte





Suksessterte, vår kakefavoritt i lavkarboversjon!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo suksessterte er vår favorittkake og denne er like god som originalen. Kaken har saftig mandelbunn og er toppet med fløyelsmyk gul krem.

Vi har tidligere laget lavkarbo dobbel suksessterte, som også har et lag med sjokoladekrem. Du finner oppskriften her. Vi har også oppskrift på lavkarbo Sarah Bernard i langpanne, som har mange av de samme ingrediensene som denne kaker. Du finner Sarah Bernard oppskriften her.

Du kan servere lavkarbo suksessterte helt tradisjonell uten pynt på den gule kremen, eller toppe kremen med for eksempel raspet sjokolade og/eller ferske bær. Vi har pyntet suksessterten med sukkerfri belgisk sjokolade frysetørket bringebær og pistasjnøtter.

Lavkarbo suksessterte

Bunnen er laget av mandler og med en kombinasjon av finesse bakesukker og Monster fibersirup. Fibersirup er med på å gjøre denne bunnen ekstra saftig, men du kan erstatte dette med lik mengde finesse bakesukker dersom du ønsker færre ingredienser.

Ønsker du andre oppskrifter på sukkerfri kake eller andre lavkarbo desserter, finner du det her. 

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo suksessterte

Lavkarbo suksessterte

4.84 fra 12 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 2 timer
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 271kcal | Karbohydrater: 1.7g | Protein: 6.7g | Fett: 24.5g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Mandelbunn

Gul krem

  • 4 eggeplommer M/L egg
  • 1 dl kremfløte
  • 100 gram finesse bakesukker
  • 150 gram meierismør
  • 5 dråper vaniljeessen evt. litt vaniljepulver

Fremgangsmåte

Mandelbunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Pisk eggehvite og søtning til stiv marengs. Det er viktig at eggehviten ikke inneholder rester av eggeplomme, da blir den ikke stiv.
  • Mal mandlene i en foodprosessor eller mandelkvern til fint mandelmel og vend forsiktig inn i marengsen.
  • Smør en 22 cm rundt kakeform med smør og hell kakerøren i formen.
  • Stek i ca. 16 minutter på midterste rille i ovnen. Bunnen kjennes myk ut når den er varm men den blir fast når den blir kald.
  • Avkjøl bunnen i formen.

Gul krem

  • Varm forsiktig opp eggeplomme, kremfløte og søtning i en kjele til rett under kokepunktet. Rør hele tiden, frem til kremen tykner. Dette tar ca. 20 minutter.
  • Røren vil være litt flytende selv etter 20 minutter, men du skal se strukturer i kremen når den er ferdig. Tilsett romtemperert smør og vanilje, og rør frem til smøret har smeltet. Avkjøl kremen i kjøleskap slik at den tykner ytterligere.
  • Dersom kremen er rennende etter avkjøling kan den piskes med en miksmaster. Ikke pisk for lenge, da får du smør.
  • Smør bunnen med gul krem eller bruk en sprøytepose og lag rosetter.
  • Smelt sjokolade over vannbad før du sirkler dette over kaken. Dryss over knuste frysetørkede bringebær etter ønske.

Viser 8 kommentarer
  • Anonym
    Svar

    hva regnes som pr porsjon ??

  • Tanja eveliina Jakobsen
    Svar

    Hei.
    Er det mulig å bruke annen søtning enn finesse bakesukker? Eks sukrinmelis eller sukrin +??

  • Astrid Normann
    Svar

    Jeg har fulgt oppskriften på gule kremen til suksseskaken. Har rørt i minst 1/2 time over svak varme. Den ble ikke tykkere. Tok da smør og vaniljepulver oppi, satt til a kjøling. Massen er like flytende som da jeg startet. Hva har jeg gjort galt, eller andre årsaker.?

    • Stina Nilsen
      Svar

      Hei,
      Da har du hatt litt for lav temperatur. Du skal se at det dannes strukturer i den gule kremen før du tilsetter smør. Neste gang kan du ha litt høyere temperatur. Nå som kremen er flytende kan du piske den stiv med en miksmaster. Lykke til 🙂

  • Lars Karlsen
    Svar

    Hei og takk for en super oppskrift.

    Jeg skjønner ikke utregningen mtp mengdde karbohydrater.
    Hvis vi bare ser på mengden i finesse bakesukker innholder denne 80% karbohydrater. Ganger vi 150 g med 0,8 får vi 120 gram karbohydrater.

    Deler vi så dette på 12 kakestykker som oppskriften sier så blir det 10 gram per posjon.

    Dette er jo i tillegg til karbohydrater i de øvrige ingrediensene.

    mvh Lars

    • omhelse.no
      Svar

      Hei Lars. Bra du spør. 79 av 80 karbohydrater er polyoler, som trekkes fra totalen. Polyoler trekkes fra i total mengde karbohydrater fordi de ikke tas opp i blodet.

      Ingredienser finesse bakesukker: Søtstoffene isomalt, erytritol og sukralose, samt inulin fra sikorirot
      Kalorier: 138 /100g
      Karbohydrater: 80/100g
      Hvorav polyoler: 79g
      Hvorav sukkerarter: 1,6g

      Du kan lese om polyoler her: https://omhelse.no/sukkeralkoholer-polyoler/
      Les om finesse her: https://omhelse.no/sukrin/

      Håper det var oppklarende 🙂

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search