Suksessterte, vår kakefavoritt i lavkarboversjon!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere.
Lavkarbo suksessterte er vår favorittkake og denne er like god som originalen. Kaken har saftig mandelbunn og er toppet med fløyelsmyk gul krem.
Vi har tidligere laget lavkarbo dobbel suksessterte, som også har et lag med sjokoladekrem. Du finner oppskriften her. Vi har også oppskrift på lavkarbo Sarah Bernard i langpanne, som har mange av de samme ingrediensene som denne kaker. Du finner Sarah Bernard oppskriften her.
Du kan servere lavkarbo suksessterte helt tradisjonell uten pynt på den gule kremen, eller toppe kremen med for eksempel raspet sjokolade og/eller ferske bær. Vi har pyntet suksessterten med sukkerfri belgisk sjokolade, frysetørket bringebær og pistasjnøtter.
Bunnen er laget av mandler og med en kombinasjon av finesse bakesukker og Monster fibersirup. Fibersirup er med på å gjøre denne bunnen ekstra saftig, men du kan erstatte dette med lik mengde finesse bakesukker dersom du ønsker færre ingredienser.
Ønsker du andre oppskrifter på sukkerfri kake eller andre lavkarbo desserter, finner du det her.

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SUKSESSTERTE MED SAFTIG BUNN
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet)



Oppskrift av omhelse.no
UTSTYR
- Rund kakeform - 24 cm diameter
INGREDIENSER
Mandelbunn
- 4 eggehviter M/L egg
- 50 gram finesse bakesukker
- 50 gram monster fibersirup evt. lik mengde sukrinsirup gold eller finesse bakesukker
- 200 gram malte mandler
- 1 ts bakepulver
- 1 klype salt
Gul krem
- 4 eggeplommer M/L egg
- 1 dl kremfløte
- 100 gram finesse bakesukker
- 150 gram meierismør
- 5 dråper monster zero drops vanilla vacation evt. vaniljepulver
FREMGANGSMÅTE
Mandelbunn
- Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
- Pisk eggehvitene sammen med søtning og fibersirup, til stiv marengs. Det er viktig at eggehviten ikke inneholder rester av eggeplomme, da vil den ikke bli stiv.
- Mal mandlene i en foodprosessor og vend dette forsiktig inn i marengsen. Bland også inn bakepulver og salt.
- Smør kakeformen og hell over kakerøren.
- Stekes i 15-17 minutter på midterste rille i ovnen . Sjekk underveis.
- Bunnen må avkjøles før kremen tas på.
Gul krem
- Varm eggeplommer, kremfløte, og søtning på svak varme i en kjele. Dersom det varmes for fort opp kan eggeplommen koagulere, da vil du få klumper i kremen. Bruk god tid på denne prosessen.
- Rør hele tiden, frem til kremen tykner. Dette tar opp til 20 minutter.
- Røren vil være litt flytende selv etter 20 minutter, men du skal se strukturer i kremen når den er ferdig. Tilsett vaniljepulver og romtemperert smør og rør frem til alt har smeltet. Sett den gule kremen kjølig til den er helt avkjølt. Kremen tykner i kjøleskap.
- Pisk kremen med miksmaster til luftig og lysegul krem når den er avkjølt.
Sett sammen kaken
- Smør bunnen med gul krem, enten med en kniv eller slikkepott, eller bruk en sprøytepose og lag rosetter.
- Smelt sjokolade over vannbad og sirkle dette over kaken. Strø gjerne over frysetørket bringebær og hakkede pistasjnøtter.
hva regnes som pr porsjon ??
1 kakestykke er en porsjon/enhet.
Hei.
Er det mulig å bruke annen søtning enn finesse bakesukker? Eks sukrinmelis eller sukrin +??
Det går fint 🙂
Jeg har fulgt oppskriften på gule kremen til suksseskaken. Har rørt i minst 1/2 time over svak varme. Den ble ikke tykkere. Tok da smør og vaniljepulver oppi, satt til a kjøling. Massen er like flytende som da jeg startet. Hva har jeg gjort galt, eller andre årsaker.?
Hei,
Da har du hatt litt for lav temperatur. Du skal se at det dannes strukturer i den gule kremen før du tilsetter smør. Neste gang kan du ha litt høyere temperatur. Nå som kremen er flytende kan du piske den stiv med en miksmaster. Lykke til 🙂
Hei og takk for en super oppskrift.
Jeg skjønner ikke utregningen mtp mengdde karbohydrater.
Hvis vi bare ser på mengden i finesse bakesukker innholder denne 80% karbohydrater. Ganger vi 150 g med 0,8 får vi 120 gram karbohydrater.
Deler vi så dette på 12 kakestykker som oppskriften sier så blir det 10 gram per posjon.
Dette er jo i tillegg til karbohydrater i de øvrige ingrediensene.
mvh Lars
Hei Lars. Bra du spør. 79 av 80 karbohydrater er polyoler, som trekkes fra totalen. Polyoler trekkes fra i total mengde karbohydrater fordi de ikke tas opp i blodet.
Ingredienser finesse bakesukker: Søtstoffene isomalt, erytritol og sukralose, samt inulin fra sikorirot
Kalorier: 138 /100g
Karbohydrater: 80/100g
Hvorav polyoler: 79g
Hvorav sukkerarter: 1,6g
Du kan lese om polyoler her: https://omhelse.no/sukkeralkoholer-polyoler/
Les om finesse her: https://omhelse.no/sukrin/
Håper det var oppklarende 🙂