Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo kyllingschnitzel med bakt hokkaidogresskar

LAVKARBO KYLLINGSCHNITZEL MED BAKT HOKKAIDOGRESSKAR

Allergener: Egg, Sulfitter
Tid: 40 minutter
Porsjoner: 1 porsjon
Kalorier: 914kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Eddiklake

  • 1 kyllingfilet
  • 2 ss lys eddik
  • 1 ts salt
  • 1 dl vann

Panering

Bakt hokkaidogresskar

  • 0.25 stk. hokkaidogresskar (varier mengden etter hvor mye du ønsker å spise)
  • Cooking spray evt. olje
  • Salt og pepper

Til servering

  • Sukkerfri ketchup
  • Fersk kruspersille

Fremgangsmåte

  • Skjær kyllingfileten på langsiden, slik at du deler én kyllingfilet i to tynne fileter.
  • Lag eddiklake ved å blande eddik, salt og vann i en bolle. Tilsett kyllingfiletene og la de ligge i laken i 30 minutter. Laken bidrar til å gjøre kyllingen mør, da den bryter fibrene i kjøttet.
  • Sett ovnen på varmluft på 200 grader.
  • Pisk egg i en bolle.
  • Kjør baconsvor i en foodprosessor eller lignende. Bland sammen baconsvor, salt og paprikapulver i en bolle.
  • Dypp kyllingfileten først i eggeblandingen, før den dyppes i paneringsblandingen. Legg kyllingen på bakebrett med bakepapir.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i ca. 15 - 20 minutter. Sjekk at den er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen.
  • Skjær hokkaidogresskar i tynne båter. Pensle med olje og strø over salt og pepper. Spre gresskaret utover et bakebrett og stek i ovnen sammen med kyllingen i 20 minutter.
  • Serveres med sukkerfri ketchup og hakket kruspersille.

Næringsinnhold

Kalorier: 914kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 101g | Fett: 52g