Lavkarbo kyllingschnitzel med bakt hokkaidogresskar





Lavkarbo kyllingschnitzel, sprø kylling som er superenkel å lage!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Kyllingschnitzel i lavkarboversjon, passer både som helgemat og som hverdagsmat. Dette er en enkel rett å lage også smaker det skikkelig godt med panert kylling. Vi har servert kyllingen med sukkerfri ketchup. Men hva med å lage din egen hjemmelagde sukkerfrie ketchup? Du finner oppskrift til en knallgod ketchup her.

Hokkaidogresskar er en fin grønnsak i et lavkarbo kosthold. Gresskaret inneholder rundt 6 gram karbohydrater per 100 gram. Hokkaidogresskar har en søtlig smak som kan minne om søtpotet. Konsistensen er også lik. Har du ikke prøvd dette gresskaret enda anbefaler vi deg å teste det ut. Du finner det i butikken på høsten.

Som panering på kyllingschnitzelen har vi brukt Monster Baconkrisp. Du finner også mange andre varianter av baconsvor i butikken.

Sjekk gjerne ut vår oppskrift på lavkarbo kyllingnuggets, som du finner her.

Lavkarbo kyllingschnitzel med bakt hokkaidogresskar

Lavkarbo kyllingschnitzel med bakt hokkaidogresskar

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo kyllingschnitzel med bakt hokkaidogresskar

LAVKARBO KYLLINGSCHNITZEL MED BAKT HOKKAIDOGRESSKAR

Ingen vurderinger enda
Pin Vurdering
Tid: 40 minutter
Antall: 1 porsjon

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 914kcal | Karbohydrater: 10g | Protein: 101g | Fett: 52g
Allergener
Egg
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Eddiklake

  • 1 kyllingfilet
  • 2 ss lys eddik
  • 1 ts salt
  • 1 dl vann

Panering

Bakt hokkaidogresskar

  • 0.25 stk. hokkaidogresskar (varier mengden etter hvor mye du ønsker å spise)
  • Cooking spray evt. olje
  • Salt og pepper

Til servering

  • Sukkerfri ketchup
  • Fersk kruspersille

Fremgangsmåte

  • Skjær kyllingfileten på langsiden, slik at du deler én kyllingfilet i to tynne fileter.
  • Lag eddiklake ved å blande eddik, salt og vann i en bolle. Tilsett kyllingfiletene og la de ligge i laken i 30 minutter. Laken bidrar til å gjøre kyllingen mør, da den bryter fibrene i kjøttet.
  • Sett ovnen på varmluft på 200 grader.
  • Pisk egg i en bolle.
  • Kjør baconsvor i en foodprosessor eller lignende. Bland sammen baconsvor, salt og paprikapulver i en bolle.
  • Dypp kyllingfileten først i eggeblandingen, før den dyppes i paneringsblandingen. Legg kyllingen på bakebrett med bakepapir.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i ca. 15 - 20 minutter. Sjekk at den er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen.
  • Skjær hokkaidogresskar i tynne båter. Pensle med olje og strø over salt og pepper. Spre gresskaret utover et bakebrett og stek i ovnen sammen med kyllingen i 20 minutter.
  • Serveres med sukkerfri ketchup og hakket kruspersille.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search