Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
Pisk egg og søtning til eggedosis.
Vask sitronen før du rasper av det ytterste skallet av halve. Del sitronen i to og skvis ut all saften. Rør sitronskall og sitronsaft inn i eggedosisen.
Bland inn de øvrige ingrediensene og pisk til jevn røre.
Dekk en liten brødform (1,3 liter) med bakepapir. Hell røren i formen.
Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 30 min.
Avkjøl kaken i formen.
Sitronkrem
Vask sitronen før du rasper av det ytterste skallet av halve. Del sitronen i to og skvis ut saften.
Pisk romtemperert kremost, kremfløte, søtning, sitronskall og sitronsaft til myk krem.
Smak deg frem til rett mengde søtning. Søtningen vil knase litt i kremen med en gang, men vil smelte i kremen etter kort tid.
Smør sitronkrem på kaken og dryss over litt ekstra sitronskall etter ønske.