Lavkarbo sitronkake med sitronkrem – nøttefri

Saftig, søt og syrlig sitronkake med sitronkrem!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere.

Denne sitronkaken er skikkelig enkel å lage også trenger du ikke allverdens av ingredienser for å få en saftig og digg kake.

Oppskriften er glutenfri og nøttefri. Vi har brukt pofiber og havrefiber som melsorter i kaken. Denne kombinasjonen gir et saftig og luftig resultat.

Sitron inneholder 2.5 gram karbohydrater per 100 gram og er en av få frukter som anvendes i et lavkarbo kosthold.

Lavkarbo sitronkake

Vil du ha en enkel oppskrift på sjokoladekake eller krydderkake, eller hva med sukkerbrød til bløtkaken?

Denne oppskriften kan brukes som base i andre type oppskrifter. Du kan enkelt bytte sitron med for eksempel kakaopulver for sjokoladekake eller ulike kryddersorter for krydderkake.

Ønsker du å lage sukkerbrød tilsetter du vanilje også dobler du oppskriften slik at du kan lage den i en liten rund kakeform.

Dersom du har xanthan gum kan du tilsette 1/4 ts i røren. Dette bidrar til å gi et fastere resultat, men det er absolutt ikke nødvendig.

Lavkarbo sitronkake

Sjekk også ut våre supergode oppskrifter på lavkarbo krydderkake og lavkarbo sjokoladekake.

Lavkarbo sitronkake

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SITRONKAKE MED SITRONKREM

4.60 fra 5 stemmer
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 1 hr 30 mins
Antall: 1 brødform (1 brødform gir ca. 10 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 231kcal | Karbohydrater: 1.9g | Protein: 3.8g | Fett: 20.7g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Sitronkake

  • 3 egg
  • 100 gram finesse bakesukker
  • 75 gram smeltet meierismør
  • 150 gram seterrømme evt. lettrømme
  • 1 sitron
  • 1 ts bikarbonat (kan erstattes av dobbel mengde bakepulver)
  • 50 gram havrefiber
  • 30 gram pofiber
  • 1 klype vaniljepulver

Sitronkrem

  • 150 gram romtemperert kremost
  • 35 gram sukrinmelis
  • 150 gram kremfløte
  • 0.5 sitron

FREMGANGSMÅTE

Sitronkake

  • Sett ovnen på 175 grader på over- og undervarme.
  • Pisk egg og søtning til eggedosis.
  • Vask sitronen før du rasper av det ytterste skallet. Del den i to og skvis ut all saften. Tilsett raspet sitronskall og sitronsaft i eggedosisen.
  • Tilsett de øvrige ingrediensene og bland til en jevn kakerøre.
  • Kle en liten brødform med bakepapir og helle kakerøren i formen. Bruk en slikkepott til å få kaken jevnt fordelt.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 30-35 minutter. Legg et bakepapir på toppen av kaken dersom den blir mørk på toppen før steketiden er over.
  • Avkjøl kaken på rist.

Sitronkrem

  • Vask sitronen før du rasper av det ytterste skallet. Del den i to og skvis ut all saften.
  • Pisk romtemperert kremost, kremfløte, sitronskall og sitronsaft til en fast og klumpfri topping. Spar gjerne litt sitronskall som du kan strø over toppen av kaken.
  • Smør sitronkremen på toppen av den avkjølte kaken. Dryss over litt sitronskall.

 

Recent Posts
Kommentarer
  • Jannike
    Svar

    Kan man fryse denne?

    • omhelse.no
      Svar

      Det går fint. 😊

    • Anonym
      Svar

      Og den ble kjempegod 🙂

      • omhelse.no
        Svar

        Så bra 😊 vi blir glad for sjerner om du vil legge inn det 👍😅🤗

      • Tove Guttelvik
        Svar

        Kan jeg bytte ut finesse bakesukker med noe annet eksempel sukrinsukker?

  • Randi Aasen Smith
    Svar

    5 stars
    Verdens beste sitronkake, blir aldri lei av denne, anbefales på det varmeste.

    • omhelse.no
      Svar

      Så kjekt å høre. Tusen takk for tilbakemeldingen.

  • Randi Aasen Smith
    Svar

    5 stars
    Denne var nydelig, liker spesielt den friske kremen på toppen, og kakens konsistens ligger ikke tilbake for «ekte» kaker, anbefales varmt og kan også serveres til svigermor

    .

    • omhelse.no
      Svar

      Ja ikke sant! Vi er helt enige. Takk for flott tilbakemelding!

  • Elif
    Svar

    Hei, skal kremfløten piskes til fløte, eller bare helle det uten å piske det til fløte?

    • Stina Nilsen
      Svar

      Hei 🙂 Kremfløte og romtemperert kremost blandes sammen og piskes stiv sammen. Kremen skal ikke piskes først 🙂

    • Therese Larsen
      Svar

      Kjempegod på smak 🙂 men opplevde ikke kaken som luftig? Synes den ble litt kompakt og føltes tørr i munnen… noe jeg kunne gjort annerledes? Fulgte oppskrift punkt for punkt.

      • Stina Nilsen
        Svar

        Hei, det er nok havrefiber som gir kaken en litt uvant konsistens. Vil du ha en annen konsistens må du nok bake uten havrefiber. Du kan for eks prøve med mandelmel 🙂

  • Mona
    Svar

    Bikarbonat har samme formel som natron…

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search