Lavkarbo sitronkake med sitronkrem – nøttefri

Ja takk, meld meg på (gratis)

Saftig, søt og syrlig sitronkake med sitronkrem!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Denne sitronkaken er skikkelig enkel å lage også trenger du ikke allverdens av ingredienser for å få en saftig og digg kake.

Oppskriften er glutenfri og nøttefri. Vi har brukt pofiber og havrefiber som melsorter i kaken. Denne kombinasjonen gir et saftig og luftig resultat.

Sitron inneholder 2.5 gram karbohydrater per 100 gram og er en av få frukter som anvendes i et lavkarbo kosthold.

Lavkarbo sitronkake

Vil du ha en enkel oppskrift på sjokoladekake eller krydderkake, eller hva med sukkerbrød til bløtkaken?

Denne oppskriften kan brukes som base i andre type oppskrifter. Du kan enkelt bytte sitron med for eksempel kakaopulver for sjokoladekake eller ulike kryddersorter for krydderkake.

Ønsker du å lage sukkerbrød tilsetter du vanilje også dobler du oppskriften slik at du kan lage den i en rund kakeform.

Lavkarbo sitronkake

Sjekk også ut våre supergode oppskrifter på lavkarbo krydderkake og lavkarbo sjokoladekake.

Lavkarbo sitronkake

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SITRONKAKE MED SITRONKREM

4.75 fra 12 stemmer
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 1 time 30 minutter
Antall: 1 brødform (1 brødform gir ca. 10 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 231kcal | Karbohydrater: 1.9g | Protein: 3.8g | Fett: 20.7g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Sitronkake

  • 3 egg
  • 100 gram finesse bakesukker
  • 1 sitron
  • 75 gram smeltet meierismør
  • 150 gram seterrømme
  • 45 gram pofiber
  • 35 gram havrefiber
  • 1 ts bikarbonat (kan erstattes av dobbel mengde bakepulver)
  • 0.25 ts vaniljepulver

Sitronkrem

  • 0.5 sitron
  • 150 gram romtemperert kremost
  • 150 gram kremfløte
  • 35 gram sukrinmelis evt. finesse bakesukker

Fremgangsmåte

Sitronkake

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Pisk egg og søtning til eggedosis.
  • Vask sitronen før du rasper av det ytterste skallet. Del den i to og skvis ut all saften. Tilsett raspet sitronskall og sitronsaft i eggedosisen.
  • Tilsett de øvrige ingrediensene og bland til en jevn kakerøre.
  • Kle en 25 cm brødform med bakepapir og hell kakerøren i formen. Bruk en slikkepott til å få kaken jevnt fordelt.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 40 minutter.
  • Avkjøl kaken på rist.

Sitronkrem

  • Vask sitronen før du rasper av det ytterste skallet. Del den i to og skvis ut all saften.
  • Pisk romtemperert kremost, kremfløte, søtning, sitronskall og sitronsaft til en fast og jevn krem. Spar gjerne litt sitronskall som du kan strø på toppen av kaken.
  • Smak deg frem til rett mengde søtning.
  • Smør sitronkremen på den avkjølte kaken og dryss over litt sitronskall etter ønske.

 

Recent Posts
Viser 21 kommentarer
  • Jorunn Jansen
    Svar

    Hei hei. Kan jeg bruke crème fraiche i stedefor rømme I sitronkake fra omhelse?

  • Heidi Katrine Matre
    Svar

    4 stjerner
    Nydelig kake – god konsistens og kremen på toppen er nydelig!

  • Jannike
    Svar

    Kan man fryse denne?

    • omhelse.no
      Svar

      Det går fint. 😊

    • Anonym
      Svar

      Og den ble kjempegod 🙂

      • omhelse.no
        Svar

        Så bra 😊 vi blir glad for sjerner om du vil legge inn det 👍😅🤗

      • Tove Guttelvik
        Svar

        Kan jeg bytte ut finesse bakesukker med noe annet eksempel sukrinsukker?

  • Randi Aasen Smith
    Svar

    5 stjerner
    Verdens beste sitronkake, blir aldri lei av denne, anbefales på det varmeste.

    • omhelse.no
      Svar

      Så kjekt å høre. Tusen takk for tilbakemeldingen.

  • Randi Aasen Smith
    Svar

    5 stjerner
    Denne var nydelig, liker spesielt den friske kremen på toppen, og kakens konsistens ligger ikke tilbake for «ekte» kaker, anbefales varmt og kan også serveres til svigermor

    .

    • omhelse.no
      Svar

      Ja ikke sant! Vi er helt enige. Takk for flott tilbakemelding!

    • Eva
      Svar

      5 stjerner
      Hei.
      Veldig god kake, men røra blir helt knudrete, noen tips om hva som gjøres feil? Kan ikke helle røra i formen for å si det sånn. Men kaka smaker godt, og er saftig og fin. Har brukt alle ingrediensene som de står oppført og fulgt oppskrift.

      • Robert Helle
        Svar

        Hei. Det stemmer at røren kan bli slik du beskriver, men resultat blir bra likevel 🙂

  • Elif
    Svar

    Hei, skal kremfløten piskes til fløte, eller bare helle det uten å piske det til fløte?

    • Stina Nilsen
      Svar

      Hei 🙂 Kremfløte og romtemperert kremost blandes sammen og piskes stiv sammen. Kremen skal ikke piskes først 🙂

    • Therese Larsen
      Svar

      Kjempegod på smak 🙂 men opplevde ikke kaken som luftig? Synes den ble litt kompakt og føltes tørr i munnen… noe jeg kunne gjort annerledes? Fulgte oppskrift punkt for punkt.

      • Stina Nilsen
        Svar

        Hei, det er nok havrefiber som gir kaken en litt uvant konsistens. Vil du ha en annen konsistens må du nok bake uten havrefiber. Du kan for eks prøve med mandelmel 🙂

  • Mona
    Svar

    Bikarbonat har samme formel som natron…

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search