Saftig, søt og syrlig sitronkake med sitronkrem!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere.
Denne sitronkaken er skikkelig enkel å lage også trenger du ikke allverdens av ingredienser for å få en saftig og digg kake.
Oppskriften er glutenfri og nøttefri. Vi har brukt pofiber og havrefiber som melsorter i kaken. Denne kombinasjonen gir et saftig og luftig resultat.
Sitron inneholder 2.5 gram karbohydrater per 100 gram og er en av få frukter som anvendes i et lavkarbo kosthold.
Vil du ha en enkel oppskrift på sjokoladekake eller krydderkake, eller hva med sukkerbrød til bløtkaken?
Denne oppskriften kan brukes som base i andre type oppskrifter. Du kan enkelt bytte sitron med for eksempel kakaopulver for sjokoladekake eller ulike kryddersorter for krydderkake.
Ønsker du å lage sukkerbrød tilsetter du vanilje også dobler du oppskriften slik at du kan lage den i en liten rund kakeform.
Dersom du har xanthan gum kan du tilsette 1/4 ts i røren. Dette bidrar til å gi et fastere resultat, men det er absolutt ikke nødvendig.
Sjekk også ut våre supergode oppskrifter på lavkarbo krydderkake og lavkarbo sjokoladekake.

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SITRONKAKE MED SITRONKREM
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet)


Oppskrift av omhelse.no
INGREDIENSER
Sitronkake
- 3 egg
- 100 gram finesse bakesukker
- 75 gram smeltet meierismør
- 150 gram seterrømme evt. lettrømme
- 1 sitron
- 1 ts bikarbonat (bikarbonat kan erstatter av dobbel mengde bakepulver)
- 50 gram havrefiber
- 30 gram pofiber
- 1 klype vaniljepulver
Sitronkrem
- 150 gram romtemperert kremost
- 35 gram sukrinmelis
- 150 gram kremfløte
- 0.5 sitron
FREMGANGSMÅTE
Sitronkake
- Sett ovnen på 175 grader på over- og undervarme.
- Pisk egg og søtning til eggedosis.
- Vask sitronen før du rasper av det ytterste skallet. Del den i to og skvis ut all saften. Tilsett raspet sitronskall og sitronsaft i eggedosisen.
- Tilsett de øvrige ingrediensene og bland til en jevn kakerøre.
- Kle en liten brødform med bakepapir og helle kakerøren i formen. Bruk en slikkepott til å få kaken jevnt fordelt.
- Stekes på midterste rille i ovnen i 30-35 minutter. Legg et bakepapir på toppen av kaken dersom den blir mørk på toppen før steketiden er over.
- Avkjøl kaken på rist.
Sitronkrem
- Vask sitronen før du rasper av det ytterste skallet. Del den i to og skvis ut all saften.
- Pisk romtemperert kremost, kremfløte, sitronskall og sitronsaft til en fast og klumpfri topping. Spar gjerne litt sitronskall som du kan strø over toppen av kaken.
- Smør sitronkremen på toppen av den avkjølte kaken. Dryss over litt sitronskall.
Kan man fryse denne?
Det går fint. 😊
Og den ble kjempegod 🙂
Så bra 😊 vi blir glad for sjerner om du vil legge inn det 👍😅🤗
Verdens beste sitronkake, blir aldri lei av denne, anbefales på det varmeste.
Så kjekt å høre. Tusen takk for tilbakemeldingen.
Denne var nydelig, liker spesielt den friske kremen på toppen, og kakens konsistens ligger ikke tilbake for «ekte» kaker, anbefales varmt og kan også serveres til svigermor
.
Ja ikke sant! Vi er helt enige. Takk for flott tilbakemelding!
Hei, skal kremfløten piskes til fløte, eller bare helle det uten å piske det til fløte?
Hei 🙂 Kremfløte og romtemperert kremost blandes sammen og piskes stiv sammen. Kremen skal ikke piskes først 🙂
Kjempegod på smak 🙂 men opplevde ikke kaken som luftig? Synes den ble litt kompakt og føltes tørr i munnen… noe jeg kunne gjort annerledes? Fulgte oppskrift punkt for punkt.
Hei, det er nok havrefiber som gir kaken en litt uvant konsistens. Vil du ha en annen konsistens må du nok bake uten havrefiber. Du kan for eks prøve med mandelmel 🙂
Bikarbonat har samme formel som natron…