Lavkarbo sitronkake med sitronkrem – nøttefri





Saftig, søt og syrlig sitronkake med sitronkrem!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Denne sitronkaken er enkel å lage også trenger du ikke all verdens av ingredienser for å få en saftig og digg kake.

Oppskriften er glutenfri og nøttefri. Vi har brukt pofiber og havrefiber som melsorter i kaken. Denne kombinasjonen gir et saftig og luftig resultat.

Sitron inneholder 2.5 gram karbohydrater per 100 gram og er en av få frukter som anvendes i et lavkarbo kosthold.

Lavkarbo sitronkake

Vil du ha en enkel oppskrift på sjokoladekake eller krydderkake, eller hva med sukkerbrød til bløtkaken?

Denne oppskriften kan brukes som base i andre type oppskrifter. Du kan enkelt bytte sitron med for eksempel kakaopulver for sjokoladekake eller ulike kryddersorter for krydderkake.

Lavkarbo sitronkake

Sjekk også ut våre supergode oppskrifter på lavkarbo krydderkake og lavkarbo sjokoladekake.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo sitronkake

Lavkarbo sitronkake med sitronkrem

4.83 fra 17 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 1 time
Antall: 1 brødform (1 brødform gir ca. 10 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 255kcal | Karbohydrater: 2.1g | Protein: 5g | Fett: 22g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Sitronkake

  • 4 egg (str. M/L)
  • 85 g finesse bakesukker
  • 1 økologisk sitron, raspet skall og saft
  • 100 g smeltet meierismør
  • 1 dl kremfløte
  • 35 g pofiber
  • 25 g havrefiber
  • 1,5 ts bakepulver
  • 0,25 ts vaniljepulver

Sitronkrem

  • 0,5 økologisk sitron, raspet skall og saft
  • 200 g romtemperert kremost naturell
  • 0,5 dl kremfløte
  • 40 g finesse bakesukker evt. sukrin melis

Fremgangsmåte

Sitronkake

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Pisk egg og søtning til eggedosis.
  • Vask sitronen før du rasper av det ytterste skallet av halve. Del sitronen i to og skvis ut all saften. Rør sitronskall og sitronsaft inn i eggedosisen.
  • Bland inn de øvrige ingrediensene og pisk til jevn røre.
  • Dekk en liten brødform (1,3 liter) med bakepapir. Hell røren i formen.
  • Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 30 min.
  • Avkjøl kaken i formen.

Sitronkrem

  • Vask sitronen før du rasper av det ytterste skallet av halve. Del sitronen i to og skvis ut saften.
  • Pisk romtemperert kremost, kremfløte, søtning, sitronskall og sitronsaft til myk krem.
  • Smak deg frem til rett mengde søtning. Søtningen vil knase litt i kremen med en gang, men vil smelte i kremen etter kort tid.
  • Smør sitronkrem på kaken og dryss over litt ekstra sitronskall etter ønske.

 

Viser 17 kommentarer
  • Rolf-Arne Schulze
    Svar

    Har nettopp satt denne kaka inn i ovnen nå og stusser litt på dette med å piskes til en jevn røre. Den ble ganske tykk når jeg målte opp ingrediensene nøyaktig og fulgte fremgangsmåten til en prikk. Jeg spedde ut med mer fløte, men det hjalp ikke mye. I tillegg ble den kornete, ikke jevn. Den ble ikke jevnere selv om jeg pisket lenge.

    Håper den blir bra.

    • Svar

      Hei, da anbefaler jeg deg å sjekke over om du kan ha gjort en feil i prosessen. Røren skal ikke være så tørr som du beskriver. Dersom du ikke finner noen feil kan du undersøke hvor nøye vekten din måler. Sjekk om den måler det samme hver gang. Når man baker med fibermel som pofiber, havrefiber og fiberhusk vil så lite som 5 gram avvik fra oppskriften gi et annet resultat, så her er det viktig med en nøye kjøkkenvekt 🙂

  • Ester Seland
    Svar

    5 stjerner
    Frisk, god og lettvint sitronkake

    • Svar

      Tusen takk for tilbakemeldingen! Veldig glad for å høre at den falt i smak 🙂

  • Jannike
    Svar

    Kan man fryse denne?

    • omhelse.no
      Svar

      Det går fint. 😊

    • Anonym
      Svar

      Og den ble kjempegod 🙂

      • omhelse.no
        Svar

        Så bra 😊 vi blir glad for sjerner om du vil legge inn det 👍😅🤗

  • Randi Aasen Smith
    Svar

    5 stjerner
    Verdens beste sitronkake, blir aldri lei av denne, anbefales på det varmeste.

    • omhelse.no
      Svar

      Så kjekt å høre. Tusen takk for tilbakemeldingen.

  • Randi Aasen Smith
    Svar

    5 stjerner
    Denne var nydelig, liker spesielt den friske kremen på toppen, og kakens konsistens ligger ikke tilbake for «ekte» kaker, anbefales varmt og kan også serveres til svigermor

    .

    • omhelse.no
      Svar

      Ja ikke sant! Vi er helt enige. Takk for flott tilbakemelding!

  • Elif
    Svar

    Hei, skal kremfløten piskes til fløte, eller bare helle det uten å piske det til fløte?

    • Stina Nilsen
      Svar

      Hei 🙂 Kremfløte og romtemperert kremost blandes sammen og piskes stiv sammen. Kremen skal ikke piskes først 🙂

    • Therese Larsen
      Svar

      Kjempegod på smak 🙂 men opplevde ikke kaken som luftig? Synes den ble litt kompakt og føltes tørr i munnen… noe jeg kunne gjort annerledes? Fulgte oppskrift punkt for punkt.

      • Stina Nilsen
        Svar

        Hei, det er nok havrefiber som gir kaken en litt uvant konsistens. Vil du ha en annen konsistens må du nok bake uten havrefiber. Du kan for eks prøve med mandelmel 🙂

  • Mona
    Svar

    Bikarbonat har samme formel som natron…

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search