Lavkarbo sitronkake med sitronkrem – nøttefri

Saftig, søt og syrlig sitronkake med sitronkrem!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere.

Denne sitronkaken er skikkelig enkel å lage også trenger du ikke allverdens av ingredienser for å få en saftig og digg kake.

Oppskriften er glutenfri og nøttefri. Vi har brukt pofiber og havrefiber som melsorter i kaken. Denne kombinasjonen gir et saftig og luftig resultat.

Sitron inneholder 2.5 gram karbohydrater per 100 gram og er en av få frukter som anvendes i et lavkarbo kosthold.

Lavkarbo sitronkake

Vil du ha en enkel oppskrift på sjokoladekake eller krydderkake, eller hva med sukkerbrød til bløtkaken?

Denne oppskriften kan brukes som base i andre type oppskrifter. Du kan enkelt bytte sitron med for eksempel kakaopulver for sjokoladekake eller ulike kryddersorter for krydderkake.

Ønsker du å lage sukkerbrød tilsetter du vanilje også dobler du oppskriften slik at du kan lage den i en liten rund kakeform.

Dersom du har xanthan gum kan du tilsette 1/4 ts i røren. Dette bidrar til å gi et fastere resultat, men det er absolutt ikke nødvendig.

Lavkarbo sitronkake

Sjekk også ut våre supergode oppskrifter på lavkarbo krydderkake og lavkarbo sjokoladekake.

Lavkarbo sitronkake

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SITRONKAKE MED SITRONKREM

5 from 1 vote
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 1 hr 30 mins
Antall: 1 brødform (1 brødform gir ca. 10 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 231.41kcal | Karbohydrater: 1.96g | Protein: 3.83g | Fett: 20.7g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Sitronkake

  • 3 egg
  • 100 gram finesse bakesukker
  • 75 gram smeltet meierismør
  • 150 gram seterrømme evt. lettrømme
  • 1 sitron
  • 1 ts bikarbonat (bikarbonat kan erstatter av dobbel mengde bakepulver)
  • 50 gram havrefiber
  • 30 gram pofiber
  • 1 klype vaniljepulver

Sitronkrem

  • 150 gram romtemperert kremost
  • 35 gram sukrinmelis
  • 150 gram kremfløte
  • 0.5 sitron

FREMGANGSMÅTE

Sitronkake

  • Sett ovnen på 175 grader på over- og undervarme.
  • Pisk egg og søtning til eggedosis.
  • Vask sitronen før du rasper av det ytterste skallet. Del den i to og skvis ut all saften. Tilsett raspet sitronskall og sitronsaft i eggedosisen.
  • Tilsett de øvrige ingrediensene og bland til en jevn kakerøre.
  • Kle en liten brødform med bakepapir og helle kakerøren i formen. Bruk en slikkepott til å få kaken jevnt fordelt.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 30-35 minutter. Legg et bakepapir på toppen av kaken dersom den blir mørk på toppen før steketiden er over.
  • Avkjøl kaken på rist.

Sitronkrem

  • Vask sitronen før du rasper av det ytterste skallet. Del den i to og skvis ut all saften.
  • Pisk romtemperert kremost, kremfløte, sitronskall og sitronsaft til en fast og klumpfri topping. Spar gjerne litt sitronskall som du kan strø over toppen av kaken.
  • Smør sitronkremen på toppen av den avkjølte kaken. Dryss over litt sitronskall.

 

Recent Posts
Kommentarer
  • Randi Aasen Smith
    Svar

    5 stars
    Denne var nydelig, liker spesielt den friske kremen på toppen, og kakens konsistens ligger ikke tilbake for «ekte» kaker, anbefales varmt og kan også serveres til svigermor

    .

    • omhelse.no
      Svar

      Ja ikke sant! Vi er helt enige. Takk for flott tilbakemelding!

  • Elif
    Svar

    Hei, skal kremfløten piskes til fløte, eller bare helle det uten å piske det til fløte?

    • Stina Nilsen
      Svar

      Hei 🙂 Kremfløte og romtemperert kremost blandes sammen og piskes stiv sammen. Kremen skal ikke piskes først 🙂

  • Mona
    Svar

    Bikarbonat har samme formel som natron…

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search