
Ja takk, meld meg på (gratis)
Saftig, søt og syrlig sitronkake med sitronkrem!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Denne sitronkaken er skikkelig enkel å lage også trenger du ikke allverdens av ingredienser for å få en saftig og digg kake.
Oppskriften er glutenfri og nøttefri. Vi har brukt pofiber og havrefiber som melsorter i kaken. Denne kombinasjonen gir et saftig og luftig resultat.
Sitron inneholder 2.5 gram karbohydrater per 100 gram og er en av få frukter som anvendes i et lavkarbo kosthold.
Vil du ha en enkel oppskrift på sjokoladekake eller krydderkake, eller hva med sukkerbrød til bløtkaken?
Denne oppskriften kan brukes som base i andre type oppskrifter. Du kan enkelt bytte sitron med for eksempel kakaopulver for sjokoladekake eller ulike kryddersorter for krydderkake.
Ønsker du å lage sukkerbrød tilsetter du vanilje også dobler du oppskriften slik at du kan lage den i en rund kakeform.
Sjekk også ut våre supergode oppskrifter på lavkarbo krydderkake og lavkarbo sjokoladekake.

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SITRONKAKE MED SITRONKREM
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Sitronkake
- 3 egg
- 100 gram finesse bakesukker
- 1 sitron
- 75 gram smeltet meierismør
- 150 gram seterrømme
- 45 gram pofiber
- 35 gram havrefiber
- 1 ts bikarbonat (kan erstattes av dobbel mengde bakepulver)
- 0.25 ts vaniljepulver
Sitronkrem
- 0.5 sitron
- 150 gram romtemperert kremost
- 150 gram kremfløte
- 35 gram sukrinmelis evt. finesse bakesukker
Fremgangsmåte
Sitronkake
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
- Pisk egg og søtning til eggedosis.
- Vask sitronen før du rasper av det ytterste skallet. Del den i to og skvis ut all saften. Tilsett raspet sitronskall og sitronsaft i eggedosisen.
- Tilsett de øvrige ingrediensene og bland til en jevn kakerøre.
- Kle en 25 cm brødform med bakepapir og hell kakerøren i formen. Bruk en slikkepott til å få kaken jevnt fordelt.
- Stek på midterste rille i ovnen i ca. 40 minutter.
- Avkjøl kaken på rist.
Sitronkrem
- Vask sitronen før du rasper av det ytterste skallet. Del den i to og skvis ut all saften.
- Pisk romtemperert kremost, kremfløte, søtning, sitronskall og sitronsaft til en fast og jevn krem. Spar gjerne litt sitronskall som du kan strø på toppen av kaken.
- Smak deg frem til rett mengde søtning.
- Smør sitronkremen på den avkjølte kaken og dryss over litt sitronskall etter ønske.
Hei hei. Kan jeg bruke crème fraiche i stedefor rømme I sitronkake fra omhelse?
hei, ja det kan du 🙂
Nydelig kake – god konsistens og kremen på toppen er nydelig!
Kjekt å høre! Takk for tilbakemeldingen.
Kan man fryse denne?
Det går fint. 😊
Og den ble kjempegod 🙂
Så bra 😊 vi blir glad for sjerner om du vil legge inn det 👍😅🤗
Kan jeg bytte ut finesse bakesukker med noe annet eksempel sukrinsukker?
Det går helt fint 🙂
Verdens beste sitronkake, blir aldri lei av denne, anbefales på det varmeste.
Så kjekt å høre. Tusen takk for tilbakemeldingen.
Denne var nydelig, liker spesielt den friske kremen på toppen, og kakens konsistens ligger ikke tilbake for «ekte» kaker, anbefales varmt og kan også serveres til svigermor
.
Ja ikke sant! Vi er helt enige. Takk for flott tilbakemelding!
Hei.
Veldig god kake, men røra blir helt knudrete, noen tips om hva som gjøres feil? Kan ikke helle røra i formen for å si det sånn. Men kaka smaker godt, og er saftig og fin. Har brukt alle ingrediensene som de står oppført og fulgt oppskrift.
Hei. Det stemmer at røren kan bli slik du beskriver, men resultat blir bra likevel 🙂
Hei, skal kremfløten piskes til fløte, eller bare helle det uten å piske det til fløte?
Hei 🙂 Kremfløte og romtemperert kremost blandes sammen og piskes stiv sammen. Kremen skal ikke piskes først 🙂
Kjempegod på smak 🙂 men opplevde ikke kaken som luftig? Synes den ble litt kompakt og føltes tørr i munnen… noe jeg kunne gjort annerledes? Fulgte oppskrift punkt for punkt.
Hei, det er nok havrefiber som gir kaken en litt uvant konsistens. Vil du ha en annen konsistens må du nok bake uten havrefiber. Du kan for eks prøve med mandelmel 🙂
Bikarbonat har samme formel som natron…