OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO HØYRYGG MED SOPP
Tid: 1 time time 15 minutter minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 363kcal
Author: Helle Toome
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
- 700 g høyrygg av storfe
- Smør til steking (olje for melkefri rett)
- 2 fedd hvitløk finhakket
- 1 neve fresk basilikum
- 5 dl oksekraft (evt. vann og oksefond)
- 1 ts paprikapulver
- 2 ss rød matvin evt. bytt halv mengde vann med lavkarbo rødvin
- Salt og pepper
- 150 g sopp
- 150 g rødkål
- 70 g reddik
- 100 g paprika
- 90 g rødløk
- 40 g fennikel
- 40 g purre
Skjær kjøttet i biter. Sener kan skjæres bort.
Brun kjøttet, hvitløk og basilikum litt og litt om gangen på høy varme med smør.
Hell så dette over i en stor kjele, og tilsett kraft evt. vann og fond, rødvin, paprikapulver, salt og pepper.
La kjøttet koke i minst 1 time, mens dette koker kutter du opp grønnsakene og soppen i mindre biter.
Tilsett grønnsakene og soppen i kjelen med kjøttet. La dette koke i 30 minutter, rør om av og til.
Serveres med for eksempel blomkålpuré.
Kalorier: 363kcal | Karbohydrater: 6,1g | Protein: 38,1g | Fett: 20,1g