Gå tilbake
+ porsjoner

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO HØYRYGG MED SOPP

Allergener: Melk
Tid: 1 time 15 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 363kcal
Forfatter: Helle Toome
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 700 gram høyrygg av storfe
  • Smør til steking (olje for melkefri rett)
  • 2 fedd hvitløk finhakket
  • 1 neve fresk basilikum
  • 5 dl oksekraft (evt. vann og oksefond)
  • 1 ts paprikapulver
  • 2 ss rød matvin evt. bytt halv mengde vann med lavkarbo rødvin
  • Salt og pepper
  • 150 gram sopp
  • 150 gram rødkål
  • 70 gram reddik
  • 100 gram paprika
  • 90 gram rødløk
  • 40 gram fennikel
  • 40 gram purre

Serveringstips

Fremgangsmåte

  • Skjær kjøttet i biter. Sener kan skjæres bort.
  • Brun kjøttet, hvitløk og basilikum litt og litt om gangen på høy varme med smør.
  • Hell så dette over i en stor kjele, og tilsett kraft evt. vann og fond, rødvin, paprikapulver, salt og pepper.
  • La kjøttet koke i minst 1 time, mens dette koker kutter du opp grønnsakene og soppen i mindre biter.
  • Tilsett grønnsakene og soppen i kjelen med kjøttet. La dette koke i 30 minutter, rør om av og til.
  • Serveres med for eksempel blomkålpuré.

Merknader

Takk til Helle Toome som har laget oppskriften www.tolowcarbs.no  Instagram @tolowcarbs_norge

Næringsinnhold

Kalorier: 363kcal | Karbohydrater: 6.1g | Protein: 38.1g | Fett: 20.1g