Blomkålpuré er et nydelig lavkarbo tilbehør som passer til både kjøtt og fisk eller til en god gryterett.

Blomkål inneholder 2.3 gram karbohydrater per 100 gram og passer derfor ypperlig i et lavkarbo kosthold. Blomkål er en anvendelig grønnsak som du kan dampe, gratinere, raspe til blomkålris eller lage en enkel blomkålpuré.

Vi har tilsatt både parmesan og cheddarost i denne oppskriften. Dette kan selvsagt utelates dersom du ønsker en enklere oppskrift.

Ønsker du oppskrift til andre lavkarbo oppskrifter finner du det her. 

  • Pers: 2
  • Tid: 10 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser blomkålpuré
  • 1 blomkålhode
  • 3 ss smør
  • 0.5 – 1 dl fløte
  • 1/4 ts muskat
  • 1 ss revet parmesan
  • 1 ss revet cheddarost
  • salt og pepper
Fremgangsmåte
  1. Skjær blomkålen i små buketter og stammen i terninger. Legg blomkålen i en kasserolle. Dekk blomkålen med vann og tilsett 1 ts salt i vannet. Kok opp og la dette koke til blomkålen blir mør.
  2. Hell av vannet og sett pannen tilbake på varmen i 1 minutt, uten lokk. Slik at mer av vannet damper vekk. Ta pannen bort fra varmen og tilsett smør og krydder. Tilsett ca. 0.5 dl fløte. Bruk en stavmikser og lag en fløyelsmyk blomkålpuré. Tilsett mer fløte dersom du syntes puréen ble for fast.
  3. Bland inn parmesan og cheddarost, men ikke bruk stavmikser til dette.
  4. Server blomkålpuré til både kjøtt eller fisk, eller til en god gryterett.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search