Nydelig lavkarbo blomkålpuré

Blomkålpuré er et nydelig lavkarbo tilbehør som passer til både kjøtt og fisk eller til en god gryterett. På bildet i denne oppskriften ser du at puréen er servert til lavkarbo gryterett med kjøttdeig og baconost, som du finner oppskrift til her.

Blomkål inneholder 2.3 gram karbohydrater per 100 gram og passer derfor ypperlig i et lavkarbo kosthold. Blomkål er en anvendelig grønnsak som du kan dampe, gratinere, raspe til blomkålris eller lage en enkel blomkålpuré.

Vi har tilsatt både parmesan og cheddarost i denne oppskriften. Dette kan selvsagt utelates dersom du ønsker en enklere oppskrift.

Ønsker du tips til annet middagstilbehør, finner du oppskrift til bland annet blomkålris naturell eller blomkålris med både mandler eller grønnkål, sellerirotpuré, bakt sellerirot med flere. Du finner oppskriftene her.

Ønsker du tips til andre lavkarbo oppskrifter finner du det her. 

Siste oppskrifter

   

Blomkålpuré

OPPSKRIFT PÅ BLOMKÅLPURÉ

4 fra 1 stemme
Pin Vurdering
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 288kcal | Karbohydrater: 6g | Protein: 8g | Fett: 25g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 3 ss meierismør
  • 0.5 dl fløte
  • 0,25 ts muskat
  • 1 ss parmesan revet
  • 1 ss cheddarost revet
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Skjær blomkålen i små buketter og stammen i terninger. Legg bitene i en kasserolle. Dekk med vann og kok opp. La koke til blomkålen er mør, ca. 10 minutter
  • Hell av vannet og sett pannen tilbake på varmen i ett minutt, uten lokk. Slik at mer av vannet damper vekk. Ta pannen bort fra varmen og tilsett smør, krydder og fløte. Bruk en stavmikser og lag en fløyelsmyk blomkålpuré. Tilsett mer fløte dersom du syntes puréen ble for fast.
  • Vend inn parmesan og cheddarost med en sleiv, rett før servering.

Kommentar

Server blomkålpuré til både kjøtt og fisk, eller til en god gryterett. Avbildet i denne oppskriften ser du lavkarbo gryterett med kjøttdeig og baconost, som du finner oppskrift til her.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search