Tid: 45 minutter minutter
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir ca. 250 gram ferdig granola)
Kalorier: 531kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
- 80 g valnøtt
- 40 g avfettet linfrømel
- 40 g hasselnøtt
- 40 g gresskarkjerner
- 40 g Finesse bakesukker
- 1 ts kanel
- 0.5 ts salt
- 1 egg
Valgfrie ingredienser
- Kakaonibs
- frysetørkede bringebær
- Kokoschips
Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
Bland alle ingrediensene i en foodprosessor, unntatt egg. Pulser i noen sekunder slik at du bevare noen store nøttebiter. Bland så inn egget med en slikkepott.
Bre blandingen på et bakepapir. Blandingen kan legges tett sammen da den skal knekkes opp når den er avkjølt.
Stekes på midterste rille i ovnen i ca. 20 minutter. Sjekk underveis slik at granolaen ikke blir brent.
Avkjøles helt på bakebrettet. Granolaen kjennes myk ut når den er varm, men blir hard når den avkjøles. Knekkes opp når den er avkjølt og oppbevares i en lukket boks eller krukke på kjøkkenbenken.
Bland inn kakaonibs, frysetørket bringebær og kokoschips dersom du ønsker det.
Servering: 100 gram | Kalorier: 531kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 19g | Fett: 44g