Lavkarbo kyllingtallerken med bretagnesaus
Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Egg, Melk, Nøtter, Soya
Tid: 30 minutter minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 644kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
Bretagnesaus
- 2 dl kremfløte evt. kokosmelk eller plantefløte
- 1 ts kyllingfond
- 1 ts rød pesto
- 1 ts glutenfri soyasaus
- 0.5 ts paprikapulver
- Salt og pepper
Kyllingtallerken
- 400 g kyllingfilet
- Salt og pepper
- Paprikapulver
- Tørket persille
- Muskat
- Olivenolje eller meierismør til steking
- 300 g kål
- 150 g paprika (gjerne miks av flere farger)
- 100 g champignon
- 75 g rødløk
Kyllingtallerken
Del kyllingfileten på langsiden, slik at du får tynne stykker. Tørk av filetene med et tørkepapir før du krydrer kjøttet med ønsket mengde krydder.
Varm olje eller smør i en stekepanne. Stek filetene til de er gjennomstekt. Legg kjøttet til sides.
Strimle grønnsakene før du steker de i samme stekepanne uten at den vaskes. Tilsett mer olje etter behov.
Krydrer med det samme krydderet du brukte på kyllingfileten, unntatt muskat.
Kalorier: 644kcal | Karbohydrater: 13,7g | Protein: 73g | Fett: 31g