Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo kyllingtallerken med bretagnesaus

Lavkarbo kyllingtallerken med bretagnesaus

Kjøkken: Middagshefte
Allergener: Egg, Melk, Nøtter, Soya
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 644kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Bretagnesaus

  • 2 dl kremfløte evt. kokosmelk eller plantefløte
  • 1 ts kyllingfond
  • 1 ts rød pesto
  • 1 ts glutenfri soyasaus
  • 0.5 ts paprikapulver
  • Salt og pepper

Kyllingtallerken

  • 400 g kyllingfilet
  • Salt og pepper
  • Paprikapulver
  • Tørket persille
  • Muskat
  • Raps- eller olivenolje til steking
  • 300 g kål
  • 150 g paprika (gjerne miks av flere farger)
  • 100 g champignon
  • 75 g rødløk

Fremgangsmåte

Bretagnesaus

  • Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La koke i ca. 20 minutter, til sausen har tyknet. Smak til med salt og pepper.

Kyllingtallerken

  • Del kyllingfileten på langsiden, slik at du får tynne stykker. Tørk av filetene med et tørkepapir før du krydrer kjøttet med ønsket mengde krydder.
  • Varm olje i en stekepanne. Stek filetene til de er gjennomstekt. Legg kjøttet til sides.
  • Strimle grønnsakene før du steker de i samme stekepanne uten at den vaskes. Tilsett mer olje etter behov.
  • Krydrer med det samme krydderet du brukte på kyllingfileten, unntatt muskat.

Næringsinnhold

Kalorier: 644kcal | Karbohydrater: 13.7g | Protein: 73.8g | Fett: 31g