Lavkarbo kyllingtallerken med bretagnesaus




Kyllingtallerken med hjemmelaget bretagnesaus!

Denne middagen er ikke bare enkel å lage, den er også veldig god. Sausen lages raskt og du trenger ingen spesialingredienser for å tykne sausen. Lar du den koke ned vil den tyknes uten hjelpemidler.

Vi har tilsatt blant annet rød pesto i sausen for å få den gode bretagnesmaken.

Vår oppskrift på lavkarbo bretagnesaus er både lavkarbo og glutenfri. Vær obs på at allergener som en anvist i oppskriften avhenger av hvilke type pesto du bruker.

Lavkarbo kyllingtallerken med bretagnesaus

Lavkarbo kyllingtallerken med bretagnesaus

Vi har brukt grønnsaker som vi syntes passer med kylling. Du kan bruke de grønnsakene du liker. Andre eksempler er brekkbønner, bambusskudd, minimais eller blomkål.

Du finner mange andre lavkarbo oppskrifter her.

Lavkarbo kyllingtallerken med bretagnesaus

Lavkarbo kyllingtallerken med bretagnesaus

4.92 fra 12 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 644kcal | Karbohydrater: 13.7g | Protein: 73.8g | Fett: 31g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter
Soya

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Bretagnesaus

  • 2 dl kremfløte evt. kokosmelk eller plantefløte
  • 1 ts kyllingfond
  • 1 ts rød pesto
  • 1 ts glutenfri soyasaus
  • 0.5 ts paprikapulver
  • Salt og pepper

Kyllingtallerken

  • 400 g kyllingfilet
  • Salt og pepper
  • Paprikapulver
  • Tørket persille
  • Muskat
  • Raps- eller olivenolje til steking
  • 300 g kål
  • 150 g paprika (gjerne miks av flere farger)
  • 100 g champignon
  • 75 g rødløk

Fremgangsmåte

Bretagnesaus

  • Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La koke i ca. 20 minutter, til sausen har tyknet. Smak til med salt og pepper.

Kyllingtallerken

  • Del kyllingfileten på langsiden, slik at du får tynne stykker. Tørk av filetene med et tørkepapir før du krydrer kjøttet med ønsket mengde krydder.
  • Varm olje i en stekepanne. Stek filetene til de er gjennomstekt. Legg kjøttet til sides.
  • Strimle grønnsakene før du steker de i samme stekepanne uten at den vaskes. Tilsett mer olje etter behov.
  • Krydrer med det samme krydderet du brukte på kyllingfileten, unntatt muskat.

Recent Posts
Viser 7 kommentarer
  • Mona
    Svar

    4 stjerner
    Laget denne på fredag. Den smakte veldig godt. Men var ikke mye saus igjen etter den var kokt . Neste gang bruker jeg hele boksen med kokosmelk.

    • omhelse.no
      Svar

      Hei. Så kjekt at det smaker 😊👏 Det funker nok supert. 😊

  • Anne Monsen
    Svar

    5 stjerner
    Nydelig lavkarbomat. Takk for flotte oppskrifter!!

  • kjell Håkon Leistad
    Svar

    5 stjerner
    Denne var en positiv overraskelse. Smakene falt skikkelig på plass med denne sausen. Brukte kokosmelk(ikke lett), liten skvett fløte, og en mindre skvett vann for å gjøre kokosmelken mer flytende. Success.

    Denne anbefales, fem av fem stjerner

    • omhelse.no
      Svar

      Så kjekt å høre. Takk for tilbakemeldingen. Det er motiverende!

  • Ranveig Klein
    Svar

    Så bra med nye oppskrifter- spennende 🥰 Trenger ny inspirasjon 😊

    • omhelse.no
      Svar

      Bare hyggelig. SÅ kjekt at du setter pris på det!

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search