Lavkarbo kyllingtallerken med bretagnesaus

Kyllingtallerken med hjemmelaget bretagnesaus!

Denne middagen er ikke bare enkel å lage, den er også veldig god. Sausen lages raskt og du trenger ingen spesialingredienser for å tykne sausen. Lar du den koke ned vil den tyknes uten hjelpemidler.

Vi har tilsatt blant annet rød pesto i sausen for å få den gode bretagnesmaken.

Vår oppskrift på lavkarbo bretagnesaus er både lavkarbo og glutenfri. Vær obs på at allergener som en anvist i oppskriften avhenger av hvilke type pesto du bruker.

Lavkarbo kyllingtallerken med bretagnesaus

Lavkarbo kyllingtallerken med bretagnesaus

Vi har brukt grønnsaker som vi syntes passer med kylling. Du kan bruke de grønnsakene du liker. Andre eksempler er brekkbønner, bambusskudd, minimais eller blomkål.

Du finner mange andre lavkarbo oppskrifter her.

Lavkarbo kyllingtallerken med bretagnesaus

Lavkarbo kyllingtallerken med bretagnesaus

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO KYLLINGTALLERKEN MED BRETAGNESAUS

5 from 2 votes
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 30 mins
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 644kcal | Karbohydrater: 13.7g | Protein: 73.8g | Fett: 31g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter
Soya

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Lavkarbo bretagnesaus

  • 2 dl Alpro cooking evt. kokosmelk eller kremfløte
  • 1 ts kyllingfond
  • 1 ts rød pesto
  • 1 ts glutenfri soyasaus
  • 0.5 ts paprikapulver
  • Salt og pepper

Kyllingtallerken

  • 400 gram kyllingfilet
  • Salt og pepper
  • Paprikapulver
  • Muskat
  • Tørket persille
  • Olje til steking
  • 150 gram paprika (gjerne miks av flere farger)
  • 75 gram rødløk
  • 300 gram kål
  • 100 gram champignon

FREMGANGSMÅTE

Lavkarbo bretagnesaus

  • Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La koke i ca. 20 minutter, til sausen har tyknet. Smak til med salt og pepper.

Kyllingtallerken

  • Del kyllingfileten på langsiden, slik at du får tynne fileter. Tørk av filetene med et tørkepapir før du gnikker krydder inn i kjøttet.
  • Varm olje i en stekepanne. Stek kyllingfileten til den er gjennomstekt. Legg kjøttet til sides.
  • Strimle grønnsakene før du steker de i samme stekepanne uten at den vaskes. Tilsett mer olje etter behov.
  • Krydrer med det samme krydderet du brukte på kyllingfileten, unntatt muskat. Smak til med salt og pepper.
Recent Posts
Kommentarer
  • Anne Monsen
    Svar

    5 stars
    Nydelig lavkarbomat. Takk for flotte oppskrifter!!

  • kjell Håkon Leistad
    Svar

    5 stars
    Denne var en positiv overraskelse. Smakene falt skikkelig på plass med denne sausen. Brukte kokosmelk(ikke lett), liten skvett fløte, og en mindre skvett vann for å gjøre kokosmelken mer flytende. Success.

    Denne anbefales, fem av fem stjerner

    • omhelse.no
      Svar

      Så kjekt å høre. Takk for tilbakemeldingen. Det er motiverende!

  • Ranveig Klein
    Svar

    Så bra med nye oppskrifter- spennende 🥰 Trenger ny inspirasjon 😊

    • omhelse.no
      Svar

      Bare hyggelig. SÅ kjekt at du setter pris på det!

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search