Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo kebabgryte

Lavkarbo kebabgryte med selleri-ris

Allergener: Selleri
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 241kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Kebabgryte

  • 150 gram lammekjøtt av bog (evt. kebabkjøtt)
  • Salt og pepper
  • Olje til steking
  • 0.5 stk. rødløk
  • 1 stk. sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 stk. chili
  • 0.5 ts paprikapulver
  • 0.25 ts koriander
  • 0.25 ts spisskummen
  • 0.25 ts tørket ingefær
  • 3 ts tomatpuré
  • 2 dl vann
  • 0.5 stk. lime (saften)
  • 1 stk. paprika
  • 120 gram squash
  • 1 neve kruspersille
  • Evt. Crème Fraîche til servering

Selleri-ris

  • 30 gram selleri-ris (evt. kan 30 gram selleri-ris erstattes av 200-300 gram blomkålris)
  • 1.7 dl vann

Fremgangsmåte

Kebabgryte

  • Krydre kjøttet med salt og pepper. Stek i en gryte med olje til kjøttet får stekeskorpe. Ta kjøttet ut av gryten.
  • Stek finhakket rødløk og sjalottløk i sammen gryte. Stek i fem minutter før du tilsetter hvitløk og chili. Tilsett krydderet og tomatpuré. Fres i noen minutter før du heller over vann og limesaft.
  • Bruk en stavmikser til å lage en klumpfri saus.
  • Kutt paprika og squash i terninger. Hell i gryten sammen med det stekte kjøttet. Legg på lokk og kok opp. La koke i 20 minutter. Rør i gryten underveis.
  • Finhakk kruspersille og bland inn i retten like før servering.

Selleri-ris

  • Legg vann og selleri-ris i en kjele. Kok i 5-7 minutter under lokk.

Merknader

Ønsker du å heller bruke blomkålris som tilbehør kan du steke raspet blomkål i en stekepanne med litt olje. Tilsett gjerne ett fedd finhakket hvitløk. 

Næringsinnhold

Kalorier: 241kcal | Karbohydrater: 9.4g | Protein: 17.2g | Fett: 14.4g