30gselleri-ris (evt. kan 30 gram selleri-ris erstattes av 200-300 gram blomkålris)
1.7dlvann
Fremgangsmåte
Kebabgryte
Krydre kjøttet med salt og pepper. Stek i en gryte med olje til kjøttet får stekeskorpe. Ta kjøttet ut av gryten.
Stek finhakket rødløk og sjalottløk i sammen gryte. Stek i fem minutter før du tilsetter hvitløk og chili. Tilsett krydderet og tomatpuré. Fres i noen minutter før du heller over vann og limesaft.
Bruk en stavmikser til å lage en klumpfri saus.
Kutt paprika og squash i terninger. Hell i gryten sammen med det stekte kjøttet. Legg på lokk og kok opp. La koke i 20 minutter. Rør i gryten underveis.
Finhakk kruspersille og bland inn i retten like før servering.
Selleri-ris
Legg vann og selleri-ris i en kjele. Kok i 5-7 minutter under lokk.
Merknader
Ønsker du å heller bruke blomkålris som tilbehør kan du steke raspet blomkål i en stekepanne med litt olje. Tilsett gjerne ett fedd finhakket hvitløk.