Har du hørt om kebabgryte? Det hadde ikke vi!
Kebab er en rett de fleste liker. Vi syntes konseptet kebabgryte kunne være spennende å lage. Vi har tilsatt de ingrediensene vi syntes passer godt i en kebab og laget en skikkelig smaksrik og mektig gryte.
Du finner lammekjøtt i denne oppskriften. Du kan eventuelt bruke kjøttdeig av storfe, kyllingkjøttdeig, strimlet nakkekotelett eller et annet kjøttstykke du foretrekker. Vi syntes lam gjorde seg godt i gryten.

Lavkarbo kebabgryte med selleriris. Foto, Aina Sjo.
Du kan serverer retten med selleriris eller blomkålris. Det vil også smake godt med puré av de grønnsakene du foretrekker, for eksempel blomkålpuré.
Lavkarbo kebabgryte er glutenfri og melkefri.
Vil du har mer matinspirasjon finner du mange flere oppskrifter her.
Lavkarbo kebabgryte med selleriris
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Kebabgryte
- 300 g lammekjøtt av bog (evt. kebabkjøtt)
- Salt og pepper
- 0,5 dl olivenolje
- 0,5 rødløk
- 0,5 paprika
- 100 g squash
- 2 hvitløksfedd
- 0,5 chili
- 1 ts tørket oregano
- 0,5 ts paprikapulver
- 0,25 ts malt koriander
- 0,25 ts malt spisskummen
- 0,25 ts tørket ingefær
- 2 ss tomatpuré
- 200 g hermetiske hakkede tomater
- 1 ss storfefond
- 0,5 lime, saften
- 1 neve frisk kruspersille (valgfritt)
Selleriris
- 300 g sellerirot eller blomkål
- 2 ss olivenolje eller meierismør
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
Kebabgryte
- Strimle kjøttet til grytebiter, dersom det ikke er strimlet.
- Varm olje i en gryte til medium varme. Krydre kjøttet med salt og pepper, og stek til det får stekeskorpe. Legg kjøttet til side på et fat og la det meste av olje ligge igjen i gryten.
- Kutt rødløk, paprika og squash i terninger. Finhakk hvitløk og chili.
- Stek rødløk og paprika i ca. 5 minutter i gryten, før du tilsetter squash, hvitløk, chili, krydder og tomatpuré. Stek videre i rundt 5 minutter.
- Tilsett det stekte kjøttet, hermetiske hakkede tomater, storfefond og limesaft. Kok opp og la putre i rundt 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Finhakk kruspersille og bland inn i retten like før servering.
Selleriris
- Rens selleriroten og rasp til ris med et rivjern eller bruk en foodprosessor. Bruker du blomkål rasper du den i stedet.
- Varm olje eller smør i en stekepanne til medium varme. Stek risen i noen minutter. Krydre med salt og pepper, og eventuelt annet krydder du liker. Server til retten.