Lavkarbo kebabgryte med selleri-ris

Har du hørt om kebabgryte? Det hadde ikke vi!

Innlegget kan inneholde reklamelinker.

Kebab er en rett de fleste liker. Vi syntes konseptet kebabgryte kunne være spennende å lage. Vi har tilsatt de ingrediensene vi syntes passer godt i en kebab og laget en skikkelig smaksrik og mektig gryte.

Du finner lammekjøtt i denne oppskriften. Du kan eventuelt bruke kjøttdeig av storfe, kyllingkjøttdeig, strimlet nakkekotelett eller et annet kjøttstykke du foretrekker. Vi syntes lam gjorde seg godt i gryten.

Lavkarbo kebabgryte

Lavkarbo kebabgryte

Du kan serverer retten med selleri-ris eller blomkålris. Det vil også smake godt med puré av de grønnsakene du foretrekker.

Lavkarbo kebabgryte er glutenfri, og melkefri dersom du lar være å toppe retten med creme fraiche.

Vil du har mer matinspirasjon finner du mange flere oppskrifter her.

Lavkarbo kebabgryte

Lavkarbo kebabgryte med selleri-ris

5 fra 2 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 241kcal | Karbohydrater: 9,4g | Protein: 17,2g | Fett: 14,4g
Allergener
Selleri

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Kebabgryte

  • 150 g lammekjøtt av bog (evt. kebabkjøtt)
  • Salt og pepper
  • Olje til steking
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 stk. sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0,5 stk. chili
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,25 ts koriander
  • 0,25 ts spisskummen
  • 0,25 ts tørket ingefær
  • 3 ts tomatpuré
  • 2 dl vann
  • 0,5 stk. lime (saften)
  • 1 stk. paprika
  • 120 g squash
  • 1 neve kruspersille
  • Evt. Crème Fraîche til servering

Selleri-ris

  • 300 g sellerirot eller blomkål
  • 2 ss olivenolje eller meierismør
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

Kebabgryte

  • Krydre kjøttet med salt og pepper. Stek i en gryte med olje til kjøttet får stekeskorpe. Ta kjøttet ut av gryten.
  • Stek finhakket rødløk og sjalottløk i sammen gryte. Stek i fem minutter før du tilsetter hvitløk og chili. Tilsett krydderet og tomatpuré. Fres i noen minutter før du heller over vann og limesaft.
  • Bruk en stavmikser til å lage en klumpfri saus.
  • Kutt paprika og squash i terninger. Hell i gryten sammen med det stekte kjøttet. Legg på lokk og kok opp. La koke i 20 minutter. Rør i gryten underveis.
  • Finhakk kruspersille og bland inn i retten like før servering.

Selleri-ris

  • Rens selleriroten og rasp til ris med et rivjern eller bruk en foodprosessor. Bruker du blomkål gjør du det samme med den.
  • Varm olje eller smør i en stekepanne til medium varme. Stek risen i noen minutter. Krydre med salt og pepper, og eventuelt annet krydder du liker.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.





Start typing and press Enter to search