Har du hørt om kebabgryte? Det hadde ikke vi!
Innlegget kan inneholde reklamelinker.
Kebab er en rett de fleste liker. Vi syntes konseptet kebabgryte kunne være spennende å lage. Vi har tilsatt de ingrediensene vi syntes passer godt i en kebab og laget en skikkelig smaksrik og mektig gryte.
Du finner lammekjøtt i denne oppskriften. Du kan eventuelt bruke kjøttdeig av storfe, kyllingkjøttdeig, strimlet nakkekotelett eller et annet kjøttstykke du foretrekker. Vi syntes lam gjorde seg godt i gryten.

Lavkarbo kebabgryte
Du kan serverer retten med selleri-ris eller blomkålris. Det vil også smake godt med puré av de grønnsakene du foretrekker.
Lavkarbo kebabgryte er glutenfri, og melkefri dersom du lar være å toppe retten med creme fraiche.
Vil du har mer matinspirasjon finner du mange flere oppskrifter her.
Lavkarbo kebabgryte med selleri-ris
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Kebabgryte
- 150 g lammekjøtt av bog (evt. kebabkjøtt)
- Salt og pepper
- Olje til steking
- 0,5 stk. rødløk
- 1 stk. sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 0,5 stk. chili
- 0,5 ts paprikapulver
- 0,25 ts koriander
- 0,25 ts spisskummen
- 0,25 ts tørket ingefær
- 3 ts tomatpuré
- 2 dl vann
- 0,5 stk. lime (saften)
- 1 stk. paprika
- 120 g squash
- 1 neve kruspersille
- Evt. Crème Fraîche til servering
Selleri-ris
- 300 g sellerirot eller blomkål
- 2 ss olivenolje eller meierismør
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
Kebabgryte
- Krydre kjøttet med salt og pepper. Stek i en gryte med olje til kjøttet får stekeskorpe. Ta kjøttet ut av gryten.
- Stek finhakket rødløk og sjalottløk i sammen gryte. Stek i fem minutter før du tilsetter hvitløk og chili. Tilsett krydderet og tomatpuré. Fres i noen minutter før du heller over vann og limesaft.
- Bruk en stavmikser til å lage en klumpfri saus.
- Kutt paprika og squash i terninger. Hell i gryten sammen med det stekte kjøttet. Legg på lokk og kok opp. La koke i 20 minutter. Rør i gryten underveis.
- Finhakk kruspersille og bland inn i retten like før servering.
Selleri-ris
- Rens selleriroten og rasp til ris med et rivjern eller bruk en foodprosessor. Bruker du blomkål gjør du det samme med den.
- Varm olje eller smør i en stekepanne til medium varme. Stek risen i noen minutter. Krydre med salt og pepper, og eventuelt annet krydder du liker.