Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo tomatisert fiskegrateng med selleri-ris

Tomatisert fiskegrateng med selleri-ris

Allergener: Melk, Selleri
Tid: 45 minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 356kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 1 stk. rødløk
  • 0.5 stk. grønn paprika
  • 1 stk. chili
  • Olje eller smør til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 gram hermetisk hakket tomat
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 0.5 stk. lime (saften)
  • 5 dl vann
  • 1 ss tørket oregano
  • 0.5 ts tørket rosmarin
  • 0.5 ts paprikapulver
  • 2 ts kyllingfond
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 120 gram selleri-ris
  • 700 gram torskefilet delt i grytebiter
  • 150 gram revet ost

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Kutt rødløk og paprika i små terninger og finhakk chili. Fjern frøene fra chilien.
  • Varm olje eller smør i en stor kjele. Stek rødløk i fem minutter før du tilsetter paprika og chili. Fres i et par minutter før du tilsetter tomatpuré.
  • Hell over hermetisk hakket tomat, glutenfri soyasaus, limesaft og vann. Tilsett også tørket oregano, tørket rosmarin, paprikapulver, kyllingfond, salt, pepper, selleri-ris og torsk. Bland godt og legg på lokk. Gir et raskt oppkok.
  • Hell gryten i en stor ildfast form eller i en jerngryte som tåler stekeovn. Strø over revet ost.
  • Stek midt i ovnen i 25 minutter.

Næringsinnhold

Kalorier: 356kcal | Karbohydrater: 7.9g | Protein: 47.8g | Fett: 14.1g