Lavkarbo tomatisert fiskegrateng med selleri-ris

Vår aller beste fiskegratengoppskrift!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo tomatisert fiskegrateng med selleri-ris er en skikkelig digg fiskerett som passer til hele familien. Retten har svært få karbohydrater og er også en mager rett for de som teller både kalorier og karbohydrater.

Selv om retten inneholder få kalorier per porsjon er den mektig og gir god metthetsfølelse som varer lenge.

Lavkarbo tomatisert fiskegrateng med selleri-ris

Lavkarbo tomatisert fiskegrateng med selleri-ris

Savner du ris i et lavkarbo kosthold? Da har tights.no en skikkelig smart nyhet til deg. Selleri-ris har den gode riskonsistensen men smaker mer som en grønnsak. Kanskje ikke så rart når risen er laget av sellerirot. Kan virkelig anbefales.

Risen inneholder bare 3.1 gram karbohydrater per 100 gram og så lite som 40 kcal. Det er derfor et ypperlig alternativ for deg som ønsker god metthetsfølelse uten at det går på bekostning av kalorier.

Sjekk gjerne ut vår oppskrift på kebabgryte servert med selleri-ris, som du finner her.

Du finner mange flere lavkarbo oppskrifter her.

Lavkarbo tomatisert fiskegrateng med selleri-ris

Lavkarbo tomatisert fiskegrateng med selleri-ris

Tomatisert fiskegrateng med selleri-ris

5 fra 1 stemme
Pin Vurdering Print Recipe
Tid: 45 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 356kcal | Karbohydrater: 7,9g | Protein: 47,8g | Fett: 14,1g
Allergener
Melk
Selleri

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 1 stk. rødløk
  • 0.5 stk. grønn paprika
  • 1 stk. chili
  • Olje eller smør til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 400 g hermetisk hakket tomat
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 0.5 stk. lime (saften)
  • 5 dl vann
  • 1 ss tørket oregano
  • 0.5 ts tørket rosmarin
  • 0.5 ts paprikapulver
  • 2 ts kyllingfond
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 120 g selleri-ris
  • 700 g torskefilet delt i grytebiter
  • 150 g revet ost

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Kutt rødløk og paprika i små terninger og finhakk chili. Fjern frøene fra chilien.
  • Varm olje eller smør i en stor kjele. Stek rødløk i fem minutter før du tilsetter paprika og chili. Fres i et par minutter før du tilsetter tomatpuré.
  • Hell over hermetisk hakket tomat, glutenfri soyasaus, limesaft og vann. Tilsett også tørket oregano, tørket rosmarin, paprikapulver, kyllingfond, salt, pepper, selleri-ris og torsk. Bland godt og legg på lokk. Gir et raskt oppkok.
  • Hell gryten i en stor ildfast form eller i en jerngryte som tåler stekeovn. Strø over revet ost.
  • Stek midt i ovnen i 25 minutter.

Viser 2 kommentarer
  • Laila Birkeland
    Svar

    Her må det være litt feil i oppskrift. 5dl vann? Jeg brukte 2,5dl og det var for mye. Skal det være 0,5dl?
    Eller var det en god smak på retten, som så mye annet på lavkarbomaten.

    • omhelse.no
      Svar

      Hei. Så kjekt at det smaker 😊👏 Det må mye væske til når du bruker den selleririsen. 😊

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search