Gå tilbake
+ porsjoner
Lavkarbo horn

Lavkarbo horn med ost og skinke

Allergener: Egg, Melk
Tid: 1 time 30 minutter
Porsjoner: 1 batch (1 batch gir 8 horn)
Kalorier: 190kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

  • 150 gram cottage cheese
  • 2 dl vann
  • 50 gram smeltet meierismør
  • 3 egg str. M/L
  • 120 gram havrefiber
  • 1.5 ts finesse bakesukker
  • 2 ss fiberhusk
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ts salt

Fyll og topping

  • 8 skiver kokt skinke
  • 8 skiver hvitost
  • Egg til pensling
  • Pizzakrydder til topping evt. valmuefrø

Fremgangsmåte

  • Bland alt det våte i en blender og lag en klumpfri røre. Vær nøye og kjør blenderen til alle cottage cheese klumpene er knust.
  • Bland alt det tørre i en bakebolle og hell over cottage cheeseblandingen. Bland til en fast deig. Deigen skal ikke være så tørr at den sprekke. Da må du tilsette mer væske til du får en deig som er enkel å jobbe med. Det er bedre at den er litt klissete enn at den er for tørr.
  • Kjevle deigen til en sirkel mellom to bakepapir. Bruk gjerne et pizzahjul til å lage en jevn sirkel. Kutt deigen som en pizza, i åtte deler. Legg en skinkeskive og en osteskive på hver del før du ruller dem sammen fra utsiden inn mot midten.
    Lavkarbo horn
  • Legg hornene på et bakebrett med bakepapir. Fyll vasken med varmt vann og sett brettet over vasken. Dekk bollene med plast og kjøkkenhåndklær slik at det blir lunt. La heve i minimum 45 minutter.
  • Sett på stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Pensle med pisket egg. Strø over pizzakrydder eller valmuefrø.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 35 minutter.
  • Lavkarbo horn oppbevares i en plastpose på kjøkkenbenken eller fryses til en annen anledning.

Næringsinnhold

Kalorier: 190kcal | Karbohydrater: 0.5g | Protein: 11.2g | Fett: 12.3g