
Ja takk, meld meg på (gratis)
Myke, saftige lavkarbo horn med ost og skinke!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Vi har brukt vår oppskrift på boller med havrefiber til å lage disse digge hornene. Vi har gjort noen endringer for å få en saltere deig uten søtning. Du finner oppskrift på lavkarbo boller med havrefiber her.
Vi bruker cottage cheese i deigen og syntes dette gir en salt og god smak som passer til denne type bakst. Du kan bytte med lik mengde rømme eller creme fraiche, dersom du ønsker det.
Vi bruker vanligvis fløte som væske men har i denne deigen byttet fløte med vann, fordi dette gir færre karbohydrater og fordi det gir mindre sødme til deigen.
For å aktivere gjæren må du bruke en av følgene, yaconsirup, finesse bakesukker, inulin, tagatesse, bakesukkr eller tagasøtt. Du kan bytte med lik mengde søtning mellom alle typene.

Lavkarbo horn med ost og skinke
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 150 gram cottage cheese
- 2 dl vann
- 50 gram smeltet meierismør
- 3 egg str. M/L
- 120 gram havrefiber
- 1.5 ts finesse bakesukker
- 2 ss fiberhusk
- 2 ts bakepulver
- 1 ts tørrgjær
- 1 ts salt
Fyll og topping
- 8 skiver kokt skinke
- 8 skiver hvitost
- Egg til pensling
- Pizzakrydder til topping evt. valmuefrø
Fremgangsmåte
- Bland alt det våte i en blender og lag en klumpfri røre. Vær nøye og kjør blenderen til alle cottage cheese klumpene er knust.
- Bland alt det tørre i en bakebolle og hell over cottage cheeseblandingen. Bland til en fast deig. Deigen skal ikke være så tørr at den sprekke. Da må du tilsette mer væske til du får en deig som er enkel å jobbe med. Det er bedre at den er litt klissete enn at den er for tørr.
- Kjevle deigen til en sirkel mellom to bakepapir. Bruk gjerne et pizzahjul til å lage en jevn sirkel. Kutt deigen som en pizza, i åtte deler. Legg en skinkeskive og en osteskive på hver del før du ruller dem sammen fra utsiden inn mot midten.
- Legg hornene på et bakebrett med bakepapir. Fyll vasken med varmt vann og sett brettet over vasken. Dekk bollene med plast og kjøkkenhåndklær slik at det blir lunt. La heve i minimum 45 minutter.
- Sett på stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
- Pensle med pisket egg. Strø over pizzakrydder eller valmuefrø.
- Stek på midterste rille i ovnen i ca. 35 minutter.
- Lavkarbo horn oppbevares i en plastpose på kjøkkenbenken eller fryses til en annen anledning.
Jeg glemte å heve dem først og satte de rett i ovnen😬 Pluss at mine er ikke lyse de er mørke grå i farge?
Fargen på deigen kan ha med merket på psyllium (fiberhusk) å gjøre. Fiberhusk gir ikke mørk farge.
Hei!
Jeg lurer på de 190kcal som er fordelt på en enhet/porsjon. Vil det si 190kcal fordelt på de 8 hornene? Eller er det 190kcal i 1 horn? 🙂
Hei. Det er per horn 😊👍 De metter godt.
Tusen takk for svar! 😄 👍
Denne oppskriften er super! Har brukt den til Horn, rundstykker, hamburgerbrød og pizzabunn.. den funker til alt! Takk for oppskriften❤️
Så kjekt å høre! Bare hyggelig ❤😊
Hvorfor er bakesukker strøket bort i oppskriften? Det står i innledningen at det trengs for å aktivere gjæren. Er spent på resultatet nå, for jeg droppa bakesukker.
Hei Maja. 😊 Du har nok strøket det ut ved å klikke på det i ingredienslisten. Du kan selv stryke ut ingredienser etterhvert som du bruker de. Det skal altså være med i oppskriften. 😬 Håper du får til noe bra likevel 🙏😊
Mmmm så deilig! Tusen takk for oppskrift!🙂
Veldig gode ostehorn. Disse skal jeg lage igjen. Takk for god oppskrift. 😊
Så kjekt å høre! Tusen takk for tilbakemeldingen 😀
Hei, kan dere anbefale noe søt fyll?
Hei, du kan prøve med syltetøy eller med smør, sukrin og kanel. Da blir det mer likt som en kanelbolle 😀