Allergener: Melk, Peanøtter
Porsjoner: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)
Kalorier: 380kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
Brownie
- 100 g smeltet meierismør
- 2 egg
- 200 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 70 g Finesse bakesukker
- 40 g kakaopulver
- 0.5 ts vaniljepulver
- 1 klype salt
Karamell
- 2.5 dl kremfløte
- 70 g meierismør
- 50 g Finesse bakesukker
- 2 ss SukrinSirup gold
Fyll og topping
- Salte peanøtter
- sjokolade uten sukker
Brownie
Forvarm airfryeren til 150 grader. Bruker du stekeovn sett den på over- og undervarme på 175 grader.
Bland alle ingrediensene til brownie i en bakebolle.
Kle bakeformen til airfryeren med bakepapir. Bruker du stekeovn kler du en liten brødform med bakepapir.
Hell kakerøren i formen og trykk den jevnt utover. Klipp av bakepapir som stikker opp over form.
Stek i airfryer i 10 minutter. Bruker du stekeovn sett formen midt i ovnen og stek i 20 minutter.
Karamell
Bland alle ingrediensene til karamellen i en tykkbunnet kjele. Kok opp og la koke til røren tykner og du får en seig masse. Dette tar ca. 30-40 minutter.
Dekk toppen av kaken med salte peanøtter før du heller over karamellmassen.
Sett til kjøling til karamellen har stivnet, ca. 2-3 timer.
Smelt sjokolade over vannbad og hell smeltet sjokolade over kaken. Sett i kjøleskap til sjokoladen har stivnet.
Kalorier: 380kcal | Karbohydrater: 2,8g | Protein: 8,1g | Fett: 34,7g