Gå tilbake
+ porsjoner
Eksotisk gryterett

Lavkarbo eksotisk gryterett

Allergener: Selleri, Soya
Tid: 30 minutter
Porsjoner: 2 porsjoner
Kalorier: 609kcal
SKRIV UT

Oppskrift fra omhelse.no

Ingredienser

Eksotisk chilisaus

  • 2 dl kokosmelk (ikke lett)
  • 1 dl vann
  • 1 ss kyllingfond
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 0.5 lime, saften
  • 1 ts sambal oelek
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 raspet hvitløksfedd
  • 0,5 ts raspet ingefær

Wok

  • Nøytral olje til steking
  • 300 g pølse med høy kjøttprosent
  • 1 sjalottløk
  • 80 g minimais
  • 40 g vannkastanje
  • 40 g bambusskudd
  • 30 g selleri-ris
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene til sausen i en kjele. Kok opp og la koke i ca. 15 min, til sausen tykner.
  • Kutt pølse i skiver og sjalottløk i små terninger. Kutt minimais i tre deler.
  • Varm olje i en stekepanne til medium temperatur. Stek pølsebitene og sjalottløk til løken er myk.
  • Rør selleri-ris inn i chilisausen og la trekke i sausen i et par minutter.
  • Bland pølsebiter og grønnsakene i kjelen med saus og gir et raskt oppkok slik at grønnsakene blir gjennomvarm. Smak til med salt og pepper.

Næringsinnhold

Kalorier: 609kcal | Karbohydrater: 8.6g | Protein: 19g | Fett: 54g