Lavkarbo eksotisk gryterett

Ja takk, meld meg på (gratis)

Lavkarbo gryterett med chilisaus!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Dette syntes vi ble en spennende smakskombinasjon som vi tror vil falle i smak hos de fleste.

Vi har laget en hot chilisaus som helles over pølsen og grønnsakene. Sausen er nydelig som den er, men dersom du ønsker færre ingredienser eller andre smaker kan du gjerne eksperimentere deg frem til nye versjoner. Du velger selv hvor sterk den skal være.

Gi oss gjerne en lyd i kommentarfeltet hvis du prøver en annen vri.

Eksotisk gryterett

Eksotisk gryterett inneholder i grunnen de grønnsakene vi trengte å bruke opp. Det vil si at her står du fritt til å sette sammen retten slik du ønsker. Du kan for eksempel bytte pølse med kylling eller kjøttdeig, også kan du fjerne og tilsette de grønnsakene du foretrekker.

Du finner lavkarbo selleri-ris i retten og vi syntes denne ingrediensen hever retten og gir en god og kremet konsistens. Både smak og konsistens på denne risen minner om vanlig ris og det er noe mange savner i dette kostholdet. Vi står virkelig inne for denne anbefalingen.

Vi har brukte selleri-ris i flere andre retter. Her ser du noen eksempler, tomatisert fiskegrateng med selleri-ris, kebabgryte med selleri-ris og amerikansk gryte | Toro-inspirert.

Eksotisk gryterett

Lavkarbo eksotisk gryterett

Ingen vurderinger enda
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 596kcal | Karbohydrater: 12.1g | Protein: 19.6g | Fett: 50.5g
Allergener
Selleri
Soya

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Eksotisk chilisaus

  • 2 dl fullfett kokosmelk
  • 1 dl vann
  • 1 ss kyllinfond
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 0.5 lime, saften
  • 1 ts sriracha evt. lik mengde finhakket fersk chili
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 fedd hvitløk
  • 0.5 ts raspet ingefær

Wok

  • Nøytral olje til steking
  • 300 gram pølse, helst med høy kjøttprosent
  • 0.5 løk
  • 0.5 rød paprika
  • 1 tomat
  • 80 gram minimais
  • 40 gram vannkastanje
  • 40 gram bambusskudd
  • 30 gram selleri-ris
  • Salt og pepper
  • Evt. frisk koriander

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene til sausen i en kjele. Hvitløk finhakkes eller deles i skiver før den tilsettes kjelen. Kok opp og la koke i rundt 15 minutter. Rør om underveis.
  • Kutt pølse i skiver og løk, paprika og tomat i terninger. Kutt minimais i to eller tre deler.
  • Varm olje i en stekepanne og stek pølse, løk og paprika i noen minutter før du tilsetter de øvrige ingrediensene unntatt selleri-ris. Stek i noen minutter.
  • Rør selleri-ris inn i chilisausen og la den trekke i sausen i et par minutter før du heller dette over wokken. Smak til med salt og pepper.
  • Server gjerne retten med limebåter og koriander, eller andre ferske urter.
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search