Lavkarbo gryterett med chilisaus!
Innlegget kan inneholde reklamelinker.
Dette syntes vi ble en spennende smakskombinasjon som vi tror vil falle i smak hos de fleste.
Vi har laget en hot chilisaus som helles over pølsebitene og grønnsakene. Sausen er nydelig som den er, men dersom du ønsker færre ingredienser eller andre smaker kan du gjerne eksperimentere deg frem til nye versjoner. Du velger selv hvor sterk den skal være.
Gi oss gjerne en lyd i kommentarfeltet hvis du prøver en annen vri.
I retten på bildet har vi brukt selleri-ris fra tights.no, som dessverre ikke selges lengre. Vi har derfor endret oppskriften. Den kan derfor se litt annerledes ut enn på vårt bilde.
Eksotisk gryterett inneholder i grunnen de grønnsakene vi trengte å bruke opp. Det vil si at her står du fritt til å sette sammen retten slik du ønsker. Du kan for eksempel bytte pølse med kylling eller kjøttdeig, også kan du fjerne og tilsette de grønnsakene du foretrekker.
Er du glad i gryten kan vi også anbefale denne oppskriften på lavkarbo cheesy gryterett.
Lavkarbo eksotisk gryterett
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Eksotisk chilisaus
- 2,5 dl kokosmelk (ikke lett)
- 1 ss kyllingfond
- 1 ss glutenfri soyasaus
- 0,5 lime, saften
- 1 ts sambal oelek
- 1 ts paprikapulver
- 1 raspet hvitløksfedd
- 0,5 ts raspet ingefær
Wok
- 1 ss olivenolje
- 300 g pølse med høy kjøttprosent eller kjøttdeig
- 1 sjalottløk
- 100 g minimais
- 250 g sellerirot eller blomkål
- 50 g vannkastanjer
- 50 g bambusskudd
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene til sausen i en kjele. Kok opp og la koke i ca. 15 min, til sausen tykner.
- Kutt pølse i skiver og sjalottløk i små terninger. Kutt minimais i tre deler. Rens sellerirot eller blomkål og rasp til ris med et rivjern eller bruk en foodprosessor.
- Varm olje i en stekepanne til medium varme. Stek pølsebitene og sjalottløk til løken er blank.
- Bland pølsebitene og de resterende ingrediensene i sausen. Legg på lokk og gi et raskt oppkok slik at grønnsakene blir gjennomvarm. Smak til med salt og pepper.