Lavkarbo meksikansk gryte
Nøkkelord: meksikansk gryte
Allergener: Melk, Selleri
Tid: 45 minutter minutter
Porsjoner: 4 porsjoner
Kalorier: 391kcal
SKRIV UT
Oppskrift fra omhelse.no
- 1 løk finhakket
- 4 fedd hvitløk finhakket
- 1 rød paprika grovhakket
- 1 gul paprika grovhakket
- 8 stk minimais delt i skiver
- Olje og smør til steking
- 400 g kjøttdeig
- 2 ts kummin
- 1 ts chilipulver kan utelates
- 1 ts oregano
- 1 ts paprikapulver gjerne røykt
- 1 laurbærblad
- 400 g hermetiske cherrytomater eller tomater
- 1 ss kyllingfond
- 1 håndfull jalapenos
- 30 g selleri-ris kan utelates
- 100 g revet ost gjerne cheddar
- 2 limebåter til servering
- Rømme til servering
- Salt
Hakk opp alle grønnsakene.
Smelt smør sammen med olje og stek løken til den er myk, ca. 10 min.
Tilsett hvitløk og stek noen minutter til under omrøring.
Tilsett kjøttdeig og stek til den er brun.
Tilsett krydderet og bland godt.
Tilsett paprika og minimais og stek et par minutter under omrøring.
Ha i laurbærblad, tomater og fond og la putre ca. 10 minutter.
Ha i jalapeno og selleri-ris og la retten putre videre til selleri-risen er myk. Selleri-ris tiltrekker seg en del væske.
Strø over revet ost og ha på lokk, eller sett inn i stekeovn, til osten er smeltet.
La retten hvile ti minutter.
Smak til med litt limesaft og salt. Strø over koriander før servering.
Kalorier: 391kcal | Karbohydrater: 10,7g | Protein: 27,1g | Fett: 21,5g